Τα δώδεκα νησιά που μπορούμε να επισκεφθούμε το 2022. ‘Ενα για κάθε μήνα του χρόνου

ΠΗΓΗ 

Ποιος δεν αγαπάει τα ταξίδια και συγκεκριμένα τα ελληνικά νησιά; Όπως κάθε τέλος χρόνου έτσι και φέτος, έχουμε ήδη ξεκινήσει να σκεφτόμαστε τους στόχους του νέου έτους και σίγουρα τα ταξίδια που ονειρευόμαστε να κάνουμε με τη νέα χρονιά. Καθώς τα 2 τελευταία χρόνια στερηθήκαμε διακοπών και ταξιδιών, το 2022 αποφασίσαμε πως πρέπει να ταξιδέψουμε όσο δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα. Έτσι ψάξαμε, διαβάσαμε, ονειρευτήκαμε και δημιουργήσαμε τον ιδανικό οδηγό για τα δώδεκα νησιά για το 2022. Ναι, ναι δώδεκα νησιά! Ένα για κάθε μήνα του χρόνου.

cyclades-islands-ferryscanner- blog

Τον Ιανουάριο πάμε Λέσβο

Ο κρύος αέρας να φουσκώνει τη θάλασσα, το τοπίο να αγριεύει και το τζάκι να κάνει την ατμόσφαιρα πιο ζεστή και γλυκιά. Ενώ παράλληλα η μυρωδιά από τους τηγανιτούς γκιουζλεμέδες (τηγανιτά τυροπιτάκια που φτιάχνονται με φέτα, αυγά και δυόσμο) και της παστής λακέρδας που ψαρεύτηκε τον προηγούμενο μήνα, γεμίζουν το σπίτι και την καρδιά.

Τον Φεβρουάριο πάμε Λήμνο

Τον χειμώνα συνεχίζει το ταξίδι μας στα νησιά του βορείου Αιγαίου γιατί όσο μεγαλύτερα είναι τόσο περισσότερες επιλογές έχει κανείς για να περάσει όμορφα. Η Λήμνος με την πλούσια γαστρονομία της είναι ο ιδανικός προορισμός για τον Φεβρουάριο. Βόλτες στο Μούδρο και τη Μύρινα και ζεστές νύχτες δίπλα στο τζάκι με κρασί Μοσχάτο Αλεξανδρείας και καλαθάκι Λήμνου.

Ο Μάρτιος είναι για Σπέτσες

Γιορτάζουμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης κάνοντας μια μονοήμερη εκδρομή ή περνώντας ένα σαββατοκύριακο στις όμορφες Σπέτσες. Ο καιρός σιγά σιγά φτιάχνει και τι καλύτερο από μια κοντινή απόδραση μακριά από την πολυκοσμία. Αν πάλι επιλέξετε να περάσετε την 25η Μαρτίου στο νησί της Μπουμπουλίνας οι βόλτες στο λιμάνι και το ψαράκι στα ταβερνάκια είναι απαραίτητα.

σπέτσες-ελληνικά-νησιά-ferryscanner- blog

Ο Απρίλιος είναι για Μύκονο

Για αυτούς που ξέρουν, η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς τη Μύκονο είναι το Πάσχα. Η φύση έχει ανθίσει, οι μυρωδιές από τα παραδοσιακά πιάτα βγαίνουν από τα παράθυρα των σπιτιών και οι ντόπιοι είναι ξεκούραστοι πριν την καλοκαιρινή σεζόν και συνεπώς πιο εξυπηρετικοί. Για τους πιο τολμηρούς, οι παραλίες είναι πεντακάθαρες και άδειες ενώ οι βόλτες στη μικρή Βενετία λίγο πριν την Ανάσταση είναι απαραίτητες.

Μάιο φύγαμε για Τήνο

Είναι ο μήνας του γαστρονομικού φεστιβάλ Tinos Food paths. Ένας θεσμός που χαρακτηρίζεται από τις εξής αξίες: Φιλοξενία, Γαστρονομία, Παράδοση, Πολιτισμός. Αλλά και Συνεργασία, Εθελοντισμός, Έμπνευση και φυσικά Αγάπη για την Τήνο. Η Τήνος είναι σίγουρα υπέροχη το καλοκαίρι αλλά αν δεν την έχετε επισκεφθεί άνοιξη, χάνετε!

Τα νησιά του καλοκαιριού

Νησιά που πρέπει να επισκεφθείς το καλοκαίρι του 2022!

Ιούνιος ίσον Αστυπάλαια

Με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και βάζοντας άλλες 3 ημέρες άδειας, αυτός ο μήνας είναι για Αστυπάλαια. Το νησί που είναι με το ένα πόδι στις Κυκλάδες και με το άλλο στα Δωδεκάνησα. Όσο για τα θετικά του vibes… θα σας κάνουν να το ερωτευτείτε από την πρώτη στιγμή. Από τα αγαπημένα μας νησιά!

Ιούλιος ίσον Ηρακλειά

Ηρακλειά και μικρές Κυκλάδες γενικότερα. Είναι η περίοδος που ξεκινούν οι άδειες αλλά παράλληλα δεν έχει αρχίσει να ταξιδεύει ακόμα ο πολύς κόσμος. Η Ηρακλειά με τις ήσυχες παραλίες της και το πεντανόστιμο φαγητό σας, θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Αύγουστος σημαίνει Πάτμος

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να γιορτάσετε σε πνεύμα κατάνυξης τον Δεκαπενταύγουστο. Υπάρχει μία αόρατη ενέργεια σε αυτό το νησί, που κυκλοφορεί στα στενά δρομάκια της Σκάλας και της Χώρας, αλλά και σε κάθε πλαγιά ή παραλία του νησιού και ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας για να το ζήσετε.

Τον Σεπτέμβριο έχει Σύρο

Τότε που όλοι γυρίζουν στην πόλη και την καθημερινότητά τους και τα πράγματα χαλαρώνουν, είναι η καλύτερη περίοδος για ταξιδάκι στη Σύρο, στην αρχόντισσα των Κυκλάδων. Τέλος Σεπτεμβρίου οργανώνεται και το Anima Syros, το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων. Μια καλή αφορμή για να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στο νησί με το φεστιβάλ.

Τον Οκτώβριο έχει Κρήτη

Σε ποιο νομό να πάμε στην Κρήτη χωρίς να αδικήσουμε τους υπόλοιπους! Ίσως σε όλους; Η καλύτερη εποχή για να απολαύσετε το νησί είναι ο Οκτώβριος. Οι θάλασσες είναι πολύ ζεστές και παράλληλα πιο άδειες και η ποιότητα του φαγητού αλλά και της διασκέδασης και διαμονής είναι πολύ μα πάρα πολύ καλύτερες. Συνδυάστε με την 28η Οκτωβρίου.

ελληνικά- νησιά-ferryscanner- blog

Νοέμβριος ώρα για Ρόδο

H Ρόδος, είναι ιδανικός προορισμός για όλο τον χρόνο. Μεγάλο νησί, με Πανεπιστήμια σφύζει από ζωή και δίνει στον επισκέπτη πολλές μα πολλές επιλογές. Το Νοέμβριο βάλτε τη στο πρόγραμμα για μια χειμερινή απόδραση.

Δεκέμβριος για καλή χρονιά στη Σάμο

Τις ημέρες των γιορτών όλα γίνονται πιο φωτεινά, πιο ζωντανά στη Σάμο. Τις μέρες των Χριστουγέννων τα γλυκά έχουν την τιμητική τους, μπακλαβάς, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κατάδες, ενώ παράλληλα είναι παράδοση να υπάρχει σε κάθε Σαμιώτικο τραπέζι η λεγόμενη «πηχτή», βρασμένο κρέας και λεμόνι. Αξίζει να περάσετε τις γιορτές εδώ!

Μπείτε στο website της Ferryscanner.com κλείστε τα εισιτήριά σας και ταξιδέψτε στα νησιά μας όλο το χρόνο! Αλήθεια, ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα νησιά;