Πρωτοσέλιδο είναι στα βρετανικά Μέσα η είδηση ότι η ανακοίνωση της Βασίλισσας Ελισάβετ πως η σύζυγος του γιου της, η Καμίλα, θα γίνει βασίλισσα όταν ανέλθει στον θρόνο ο Κάρολος.

Η ιστορική αυτή απόφαση ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα με αφορμή τα 70χρονα της βασιλείας της και σηματοδοτεί το τέλος ενός μακρύ δρόμου προς την αποδοχή της Καμίλας από τους Βρετανούς, οι οποίοι για χρόνια την θεωρούσαν υπεύθυνη για τη διάλυση του γάμου του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η ανακοίνωση της Βασίλισσας «βάζει τέρμα σε χρόνια εικασιών» για τον μελλοντικό ρόλο της Δούκισσας της Κορνουάλης.

«Και όταν με το πλήρωμα του χρόνου ο Πρίγκιπας Κάρολος γίνει Βασιλιάς, είμαι σίγουρη ότι θα υποστηρίξετε τον ίδιο και τη σύζυγό του με τον ίδιο τρόπο που το κάνατε για μένα.

Και είναι ειλικρινής επιθυμία μου, όταν έρθει εκείνη η στιγμή, η Καμίλα να φέρει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου καθώς θα συνεχίσει να παρέχει πιστά τις υπηρεσίες της» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Η απόφαση της Ελισάβετ, επισημαίνει η Daily Mail, αποτελεί «το πιο ξεκάθαρο μήνυμα όχι μόνο για την ακλόνητη στήριξη της βασίλισσας στη νύφη της, αλλά απόδειξη της αγάπης της για τη γυναίκα που έφερε την ευτυχία στον μεγαλύτερο γιο της».

Η συντηρητική εφημερίδα The Sunday Express κάνει λόγο για «ένα δώρο προς τον Κάρολο με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο» της βασίλισσας.

Οι Sunday Times υπογραμμίζουν ότι η κίνηση της βασίλισσας βάζει τέλος «σε χρόνια αμφισβητήσεων και σύγχυσης» για τον ρόλο της Καμίλας όταν ο Κάρολος αναλάβει τον θρόνο.

«Ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα εξέφρασε δημοσίως την άποψή της για ένα ζήτημα που διχάζει την κοινή γνώμη μετά τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλας το 2005», επεσήμανε η εφημερίδα. ΠΗΓΗ