Home Προβολεις ΙΤΑΛΙΑ/ ΝΤΡΑΓΚΙ:30 δισεκατομμύρια ευρώ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης στην εκπαίδευση και την έρευνα

ΙΤΑΛΙΑ/ ΝΤΡΑΓΚΙ:30 δισεκατομμύρια ευρώ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης στην εκπαίδευση και την έρευνα

by bot

ΙΤΑΛΙΑ/ ΝΤΡΑΓΚΙ:30 δισεκατομμύρια ευρώ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης στην εκπαίδευση και την έρευνα

Η Ιταλία θα επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης στην εκπαίδευση και την έρευνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (Infn) στο Gran Sasso.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε και να διευκολύνουμε το έργο σας, χωρίς παρεμβάσεις, τουλάχιστον στην περίπτωσή μου», είπε ο Ντράγκι στους ερευνητές. «Είμαι πρόθυμος να «δημιουργήσω τις οικονομικές και πολιτισμικές συνθήκες για να σχεδιάσετε και να αναπτυχθείτε. Διευκόλυνση διεθνών συνεργασιών, των οποίων τα εργαστήρια αυτά αποτελούν ενάρετο παράδειγμα. Και προωθήστε μια κουλτούρα αξιοκρατίας», πρόσθεσε.

Με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, η Ιταλία θα υποστηριχθεί με 68,9 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 122,6 δισ. ευρώ σε δάνεια. Προς το παρόν, η Ιταλία έχει συμφωνήσει με την Επιτροπή ότι το σχέδιο αποτελείται από 132 επενδύσεις και 58 μεταρρυθμίσεις, εκ των οποίων το 37,5% θα υποστηρίξει τους κλιματικούς στόχους και το 25,1% θα διατεθεί για την ψηφιακή μετάβαση.

«Αυτοί οι εργαζόμενοι συνιστούν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μια διαρκής και γόνιμη επένδυση όπως συμβαίνει πάντα όταν επενδύουμε στην επιστήμη. Τα πειράματα επιλέχθηκαν μέσω δημόσιας διαδικασίας σε επιστημονικές επιτροπές», δήλωσε ο Τζιόρτζιο Παρίζι, ο Ιταλός νικητής του Νόμπελ Φυσικής 2021.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, η Ιταλία δεν έκανε σημαντικές επενδύσεις στην εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο και την έρευνα.

Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021 έδειξαν ότι η Ιταλία επενδύει τα λιγότερα στην εκπαίδευση – μια κατηγορία που περιλαμβάνει την υποχρεωτική εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια, τις βοηθητικές υπηρεσίες της εκπαίδευσης και άλλους τύπους κατάρτισης.

Για παράδειγμα, η Ιταλία διέθεσε το 8% των δημόσιων δαπανών της στον τομέα αυτό το 2019, κατατάσσοντάς την τελευταία μετά την Ελλάδα με 8,3% και πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ του 10%.

(Eleonora Vasques | EURACTIV.com)

You may also like

artpointview.gr @ 2024