Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τις μάσκες

 Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι σήμερα η επιτροπή θα αποφασίσει και θα προτείνει στην κυβέρνηση την απαλλαγή από τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και τη διατήρησή τους σε εσωτερικούς, όπως ισχύει ως τώρα.  Ισως πολλοί να εκλάβουν μια τέτοια απόφαση ως πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα,αν και θα πρέπει να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές πριν θεωρήσουν ότι τελειώσαμε με την πανδημία. Ο κίνδυνος μιας νέας μετάλλαξης καραδοκεί. 

Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να μπει ο Μάρτιος, καθώς συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δώσουν το σχετικό πράσινο φως στην κυβέρνηση έπειτα από αίτημά της.

Οσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο, θα συνεχίσουν να ζουν με περιορισμούς ακόμη και μετά τον Μάρτιο οπότε και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη θα έχουν αρθεί σχεδόν όλα τα μέτρα για την πανδημία και στη χώρα μας.

Θα χρειάζονται δηλαδή rapid test για να μπουν σε καταστήματα, σε υπηρεσίες ή για να πάνε στην εργασία τους, ενώ δεν θα τους επιτρέπεται να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους της εστίασης. Βέβαια σε λίγο καιρό δεν φαίνεται ότι θα έχει και μεγάλη σημασία καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί και στη χώρα μας οι περισσότεροι κάθονται σε εξωτερικούς χώρους.

Πάντως πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι η άρση των μέτρων από την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι έπαψε να υφίσταται ο κίνδυνος για μία πιθανή νέα μετάλλαξη γι αυτό και συνιστούν απαλλαγή από τα μέτρα αλλά με σύνεση και προσοχή.