ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ: “Ματωμένες Λέξεις” και “Στο ‘Ονομα της …Αγάπης” / Μάνος Καλύβας- Εκδόσεις Αγγελάκη
1. Στο θεατρικό έργο με τίτλο Ματωμένες λέξεις. Δια στόματος Παλαιών Πατρών Γερμανού μέσα από τα απομνημονεύματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού ξετυλίγεται μια ιστορία όπου η παράδοση και τα γραπτά κείμενα αποκαλύπτουν απόκρυφες πτυχές μιας σκοτεινής περιόδου με λαμπερό περιτύλιγμα.
2. Στο θεατρικό έργο με τίτλο Στο όνομα… της αγάπης  επτά τουρίστες που επισκέπτονται ένα κάστρο στην Τρανσυλβανία ανακαλύπτουν σταδιακά ότι έχουν περισσότερα κοινά από όσα θα μπορούσαν να φανταστούν. Πόσο εύκολα μπορεί ένα απλό γεγονός να προκαλέσει ολοκληρωτικό χάος;  Όταν καλά κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια τότε οι άμυνες των ανθρώπων καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μάνος Καλύβας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά με ειδίκευση στην οικονομική ανάλυση δεδομένων στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι δημόσιος υπάλληλος, έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

Ασχολείται από το 2002 με τη μελέτη της ελληνικής, ρωμαϊκής και ευρωπαϊκής  ιστορίας με ιδιαίτερη έμφαση στις στρατιωτικές τακτικές, τις αιτίες και αφορμές των πολεμικών συγκρούσεων και τις συνέπειές τους στον πολιτικο-οικονομικό τομέα των κρατών. Συνεργάζεται επίσης με διάφορα περιοδικά ιστορικού περιεχομένου.

Έργα του:

«Από το βράδυ του Μαρένγκο στον ήλιο του Αούστερλιτς», ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2013

«Έρωτας στην κόψη του ξίφους. Χαιρώνεια 338 π.Χ.»,  ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2014

«Το μυστικό του χρόνου – Αννίβας 183 π.Χ.», ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2017

Aγγλική έκδοση: «The secret of time», 2019

«Το Ρέκβιεμ της κόλασης», ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2021

«Ματωμένες λέξεις», θεατρικό, εκδ. Αγγελάκη, 2022