Ας μιλήσουμε για…τρισεκατομμυριούχους, αυτούς που εκτιμάται ότι θα σπάσουν πρώτοι το νήμα του ενός τρις

Ο μεγιστάνας του πετρελαίου John D. Rockefeller έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος του κόσμου και έκανε το όνομά του συνώνυμο του πλούτου. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 1999 για να σπάσει κάποιος το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, με τον Bill Gates να το καταφέρνει τότε, έστω και για λίγο. 

Σήμερα υπάρχουν εννέα κροίσοι με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων και πλέον, μετράμε αντίστροφα για τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο.

To Approve.com προσπάθησε να μαντέψει τους επιχειρηματίες που θα σπάσουν πρώτοι το φράγμα του 1 τρισ., χρησιμοποιώντας τους ρυθμούς πλουτισμού τους κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. 

to-klamp-ton-trisekatommyrioychon-poios-tha-einai-o-protos-kai-poios-tha-mpei-molis-sta-42-toy0

Ειδικότερα, συνέκρινε την ετήσια καθαρή περιουσία των 30 πλουσιότερων της γης από το 2017 έως σήμερα, για να υπολογίσει τον ετήσιο ρυθμό αύξησής της και να προβλέψει πότε θα φτάσει στο 1 τρισ. δολάρια, με βάση τους ρυθμούς αυτούς. Βέβαια, δεν πρόκειται για μια ασφαλή πρόβλεψη, αφού ο προηγούμενος ρυθμός πλουτισμού τους σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η περιουσία τους θα συνεχίσει σε αυτό το ανοδικό μοτίβο.

Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα της έρευνας του Approve.com έχουν ενδιαφέρον. Πρώτα από όλα, γιατί δείχνουν ότι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη θα είναι –πιθανότατα- αυτός που υποψιαζόμαστε.

Ο CEO της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, θα σπάσει το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων σε μόλις δύο χρόνια, το 2024, όταν θα είναι 52 ετών.

to-klamp-ton-trisekatommyrioychon-poios-tha-einai-o-protos-kai-poios-tha-mpei-molis-sta-42-toy1

Ένα χρόνο αργότερα, στο κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων θα μπει ο Ινδός βιομήχανος Gautam Adani, πρόεδρος της εταιρείας εμπορευμάτων business Adani Group.

to-klamp-ton-trisekatommyrioychon-poios-tha-einai-o-protos-kai-poios-tha-mpei-molis-sta-42-toy2

Το 2026 θα ακολουθήσει ο Zhang Yiming, ο οποίος θα είναι και ο νεότερος τρισεκατομμυριούχος, καθώς τη χρονιά εκείνη θα κλείσει τα 42 του χρόνια. Ο Yiming είναι ο πρόεδρος και ιδρυτής της κινεζικής ByteDance Technology, ή αλλιώς ο άνθρωπος πίσω από το φαινόμενο του TikTok.

to-klamp-ton-trisekatommyrioychon-poios-tha-einai-o-protos-kai-poios-tha-mpei-molis-sta-42-toy3

Ο πρώτος Ευρωπαίος τρισεκατομμυριούχος θα είναι ο Mr Louis Vuitton, δηλαδή ο Bernard Arnault, ο οποίος θα σπάσει το φράγμα το 2029, όταν θα είναι 79 ετών.

to-klamp-ton-trisekatommyrioychon-poios-tha-einai-o-protos-kai-poios-tha-mpei-molis-sta-42-toy4

Θα ακολουθήσει, την ίδια χρονιά, ο Ινδός μεγιστάνας Muskesh Ambani και μετά ο Jeff Bezos, που θα γίνει τρισεκατομμυριούχος το 2030, στα 65 του. Ένα χρόνο μετά, τρισεκατομμυριούχοι θα γίνουν και οι δημιουργοί της Google, Larry Page και Sergey Brin.

to-klamp-ton-trisekatommyrioychon-poios-tha-einai-o-protos-kai-poios-tha-mpei-molis-sta-42-toy5

 

 

 

Η πρώτη γυναίκα που θα μπει στο κλαμπ θα είναι η κληρονόμος της L’ Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, το 2036.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ