Ο ‘Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ απευθύνεται στο φίλο του ρωσικό λαό και τον καλεί να απαιτήσει τον τερματισμό του πολέμου

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που ανέβασε στο Twitter, ο Άρνολντ Ζβαρτζενέγκερ, απευθύνεται στους Ρώσους πολίτες, τους προειδοποιεί ότι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης και τους ζητεί να απαιτήσουν το τέλος του πολέμου.

Απευθυνόμενος δε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζει: «Εσύ άρχισες τον πόλεμο και μπορείς να τον σταματήσεις». Το βίντεο «τρεντάρει» στο ρωσικό Twitter με πλήθος σχολίων τόσο επιδοκιμαστικών όσο και επικριτικών. Έως τις 13:00 (GMT) το βίντεο είχε 25 εκατομμύρια προβολές και 325.000 retweets στο ρωσικό Twitter.

«Αγαπώ τους Ρώσους. Σας μιλώ σήμερα γιατί συμβαίνουν πράγματα στον κόσμο, που σας κρύβουν. Τρομερά πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζετε» λέει στο 9λεπτο βίντεο. «Η Ουκρανία δεν ξεκίνησε αυτό τον πόλεμο, ούτε εθνικιστές ή Ναζί» σημειώνει ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ενώ προσθέτει ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι Εβραίος. «Αυτός δεν είναι ο πόλεμος των Ρώσων πολιτών» υπογραμμίζει.

Ο Αυστριακής καταγωγής Σβαρτζενέγκερ μιλάει για την αγάπη του για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της Ρωσίας, αλλά και για τον πατέρα του που ήταν στα στρατεύματα του ναζιστικού καθεστώτος όταν επιτέθηκαν στην Αγία Πετρούπολη. «Επέστρεψε ένας διαλυμένος άνθρωπος, γεμάτος πόνο από ένα τραύμα, αλλά και από την ενοχή που αισθανόταν επειδή συμμετείχε σε κάτι τέτοιο» αναφέρει.

«Η δύναμη και η καρδιά των Ρώσων πάντα ήταν έμπνευση για εμένα. Για αυτό ελπίζω ότι θα με αφήσετε να σας πω την αλήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία» σημειώνει και προσθέτει: «Είναι ένας παράνομος πόλεμος. Οι ζωές σας, το μέλλον σας έχουν θυσιαστεί στο βωμό ενός παράλογου πολέμου που καταδικάζει ολόκληρος ο κόσμος».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC