Ξενάγηση στην έκθεση του Ηλία Κασσελά

Ομόφωνη Στιγμή

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο Πάρης Καπράλος, επιμελητής της έκθεσης.
 Σάββατο 2 Απριλίου 2022, Ώρα 13:00

Στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης του Ηλία Κασσελά με τίτλο Ομόφωνη Στιγμή που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος (Λεμπέση 12, Ακρόπολη), ο επιμελητής της έκθεσης, Πάρης Καπράλος καλεί σε μία ξενάγηση και συζήτηση σχετικά με το νέο συμβολισμό στην τέχνη, το Σάββατο 2 Απριλίου στις 13:00.

Ο Ηλίας Κασσελάς γεννήθηκε το 1988, και ζει και εργάζεται μεταξύ Κορίνθου και Αθήνας. Είναι απόφοιτος του Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Φλώρινα. Στην διάρκεια της φοίτησης του παρακολούθησε το Εργαστήριο Πολυμέσων για ένα χρόνο, με δάσκαλο το Βασίλη Μπούζα, και στη συνέχεια το Δεύτερο Εργαστήριο Ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Καστρίτση, από το οποίο και αποφοίτησε το 2011. Έχει πραγματοποιήσει ήδη μία  ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και εικαστικά projects. Έχοντας ασχοληθεί με το animation, πήρε μέρος στο φεστιβάλ-διαγωνισμό της Σύρου, AnimaSyros, το 2012. Από το 2019 συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective. Το 2021 εικονογράφησε την «Αληθινή Ιστορία» του Λουκιανού, σε απόδοση Μαρίας Παπανικολάου (εκδ. Polaris, Αθήνα). Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής & Συντονιστής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης της ηλεκτρονικής έκδοσης Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Αθήνα, οπού κατοίκισε και εργάστηκε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Το 2008 μετοίκισε στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2019 κατοικεί στη Φλώρινα και δραστηριοποιείται διεθνώς. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Staffordshire, Αγγλία). Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα Τεχνολογίας σε οικονομικές εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά πρακτορεία ειδήσεων (1999-2006), ως Οργανωτικός Υπεύθυνος σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (Infocom, Greek ICT Forum, 2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Έκτοτε συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrό (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Από το 2019 είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society). Στη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας του στη Τέχνη έχει επιμεληθεί, διοργανώσει ή/και συντονίσει περισσότερες από 150 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid/pcr) καθώς και έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία σας για την είσοδο σας στο χώρο της γκαλερί.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 8 Απριλίου


Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-14:30 & 17:30-20:30
Τετάρτη 11:00-17:00, Σάββατο 11:00-16:00
Κυριακή, Δευτέρα κλειστά