ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΡΘΕΝΗ: Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του/ Στην Εθνική Πινακοθήκη 

Την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα, όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα ξεναγηθούν από την Εύα Βροντινάκη, αρχαιολόγο ξεναγό με ειδίκευση στην Ιστορία Τέχνης

Συνάντηση στην είσοδο της Εθνικής Πινακοθήκης στις 15:45

16:00 – 18:00 Ξενάγηση

Η εκδήλωση στο facebook εδώ 

Ο Κωνσταντίνος Παρθένης (1878-1967) είναι ο επαναστάτης της νεοελληνικής ζωγραφικής, εκείνος που ανανέωσε την συντηρητική εικαστική γλώσσα της νεοελληνικής ζωγραφικής με τα χρώματα και τα νέα σχήματα του ευρωπαϊκού μοντερνισμού, έχοντας όμως πάντα γόνιμο διάλογο με την αρχαία και βυζαντινή τέχνη! Υπήρξε καλλιτέχνης αληθινός, ανήσυχος με πολυμορφία στο έργο του και καινοτόμος δάσκαλος της Καλών Τεχνών, που από το εργαστήριό του πέρασαν οι πιο σημαντικοί εκπρόσωποι της γενιάς του 30 (Τσαρούχης, Μόραλης, Εγγονόπουλος, Διαμαντόπουλος, Πικιώνης, Γκίκας κ.α.).
Η Εθνική Πινακοθήκη είναι ο κάτοχος του μεγαλύτερου μέρους έργων, σχεδίων και τεκμηρίων του Κωνσταντίνου Παρθένη, τα οποία προέρχονται κυρίως από τη δωρεά των παιδιών του. Στην αναδρομική έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης παρουσιάζονται περισσότερα από 150 ζωγραφικά έργα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα του Κωνσταντίνου Παρθένη.
Στην περιήγησή μας με πλοηγό το ζωγραφικό του έργο θα ανακαλύψουμε τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη και τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Παρθένη.
Για συμμετοχές: Στέλλα Λάιτμερ 6944351800, 210 9409801,
Κόστος συμμετοχής: 14€ με την χρήση των ακουστικών.
Γενική Είσοδος: 10€ (Μετά από συνεννόηση με την πινακοθήκη θα έχουμε την δυνατότητα να βγάλουμε ομαδικό εισιτήριο στα 5 € αντί 10€.)