Home Τριτη Ματια Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να διατηρήσουν το βάρος των παιδιών σε υγιή επίπεδα;

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να διατηρήσουν το βάρος των παιδιών σε υγιή επίπεδα;

by bot

Οι βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η παχυσαρκία στην υγεία των παιδιών είναι γνωστές.

Μια μελέτη του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο πρόσφατα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity διερεύνησε πώς η αλληλεπίδραση μητέρας-βρέφους κατά τη διάρκεια της σίτισης και το ενεργό παιχνίδι επηρεάζει την παχυσαρκία βρεφών και παιδιών.

Οι ερευνητές ήθελαν να ανακαλύψουν εάν ο τρόπος ανατροφής θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας σε παιδιά που ήδη κινδυνεύουν λόγω της προγεννητικής έκθεσης σε επιβλαβείς ουσίες.

Διαπίστωσαν ότι οι μητέρες που έδειχναν λιγότερη συναισθηματική ζεστασιά κατά τη διάρκεια αλληλεπιδράσεων που δεν σχετίζονται με το σίτισμα, όπως το ενεργό παιχνίδι όταν το παιδί ήταν 7 μηνών, είχαν παιδιά που έπαιρναν υπερβολικό βάρος πιο γρήγορα.

Αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες που εξετάζουν πώς οι οικογενειακές αλληλεπιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την όρεξη και τη διατροφή ενός παιδιού.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η εύρεση τρόπων προώθησης του ενεργού παιχνιδιού μπορεί να είναι ένας νέος και πολλά υποσχόμενος τρόπος για την πρόληψη της παχυσαρκίας σε βρέφη υψηλού κινδύνου.

Το να βοηθήσουμε τους γονείς να μάθουν πώς να αλληλεπιδρούν θετικά με ένα παιδί μπορεί να τους βοηθήσει να μειώσουν τον κίνδυνο για παχυσαρκία.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να διατηρήσουν το βάρος των παιδιών σε υγιή επίπεδα

  1. Παρακολουθήστε τι τρώνε τα παιδιά σας για να αποτρέψετε την ανθυγιεινή αύξηση βάρους. Ρωτήστε τα τι είχαν για μεσημεριανό στο σχολείο και φροντίστε να έχουν ένα θρεπτικό πρωινό κάθε μέρα.
  2. Εστιάστε στα φρούτα και τα λαχανικά και ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν νέα πράγματα.
  3. Η έκθεση σε υγιεινές τροφές είναι σημαντική. Μην τα παρατάς μετά από μία μόνο προσπάθεια. Όσο περισσότερο εκτίθεται ένα παιδί σε κάτι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να το δοκιμάσει ή ακόμα και να το απολαύσει αργότερα.
  4. Περιορίστε την ποσότητα του γρήγορου φαγητού που τρώει η οικογένειά σας κάθε εβδομάδα και προσπαθήστε να προετοιμάσετε τα γεύματα για την εβδομάδα, εάν ξέρετε ότι θα είστε απασχολημένοι.
  5. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμες υγιεινές επιλογές στο σπίτι. Επίσης, μπορείτε απλά να αποφύγετε να κρατάτε ανθυγιεινές επιλογές στην κουζίνα.
  6. Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν την αυξημένη σωματική δραστηριότητα συμμετέχοντας σε σωματικές δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά.

Βρείτε μια δραστηριότητα που μπορεί να κάνει η οικογένεια μαζί που να ενσωματώνει κίνηση.

Εάν ένα παιδί δεν είναι αρκετά ικανό για να είναι σε μια αθλητική ομάδα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αποφύγει εντελώς. Μπορούν ακόμα να απολαμβάνουν να είναι ενεργοί με φίλους.

Εστιάστε σε όλες τις πτυχές της ανάπτυξης όχι μόνο στις αθλητικές ομάδες. Τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν να κάνουν ποδήλατο, κολύμπι και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν και στην ενήλικη ζωή.

Θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία ώρα σωματικής δραστηριότητας την ημέρα.

Μειώστε τον χρόνο οθόνης και αφήστε τα παιδιά να σηκωθούν και να κινηθούν.

Αρχική δημοσίευση από την Ιωάννα Ελπίδα Βλάχου στο logodiatrofis.gr.

https://www.thriveglobal.gr/arthra/6-tropoi-gia-na-periorisoyn-oi-goneis-ton-kindyno-pachysarkias-ton-paidion/?utm_source=mailchimp&utm_medium=email&utm_campaign=Weekly%20Email%20Newsletter&utm_content=https://www.thriveglobal.gr/arthra/6-tropoi-gia-na-periorisoyn-oi-goneis-ton-kindyno-pachysarkias-ton-paidion/

You may also like

artpointview.gr @ 2024