Home Τριτη Ματια Στέβια: Τα υπέρ και τα κατά από την κατανάλωσή της για τον οργανισμό

Στέβια: Τα υπέρ και τα κατά από την κατανάλωσή της για τον οργανισμό

by bot

Η στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα από την Βραζιλία και την Παραγουάη και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, καθώς η ζήτηση σε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες, έχει αυξηθεί

Η στέβια περιέχει την ουσία στεβιόζη ή στεβιόλη που έχει πολύ μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από τη ζάχαρη, δεν περιέχει υδατάνθρακες, έχει λίγες θερμίδες γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία καθώς και από εκείνους που θέλουν μειώσουν ή σταματήσουν εντελώς την κατανάλωση ζάχαρης

Η συνέχεια του άρθρου εδώ

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024