Η ‘Αλεξ έχει μετακομίσει στην οδό Μασσαλίας. Εσείς οι λάτρεις της μακαρονάδας αναζητήστε την …

Πολλοί θυμόμαστε το λιλιπούτειο και συνάμα οικείο εστιατόριο της Άλεξ ακριβώς απέναντι από το χαρακτηριστικό κατηφορικό σημείο όπου η πλατεία της Δεξαμενής συναντά τον δρόμο.

Γράφει η Μαρίνα Αθηναίου στο Επιχειρώ 

Σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της περιοχής του Κολωνακίου πριν τον λόφο του Λυκαβηττού και λίγο πιο αριστερά από τα σκαλάκια της πλατείας με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, οι αθεράπευτοι λάτρεις της μακαρονάδας και αναπόφευκτα της φρέσκιας pasta ρίχναμε κλεφτές ματιές για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ελεύθερο τραπέζι, ιδανικά πάνω στο ήσυχο πεζοδρόμιο, τις μέρες με καλό καιρό.

Εδώ και λίγες μέρες όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όχι οι περιορισμένες, νόστιμες επιλογές των πιάτων του μενού φτιαγμένων αποκλειστικά με φρέσκια pasta με τη μυρωδιά που σου σπάει τη μύτη, ούτε τα χαρακτηριστικά βαθιά, ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά πιάτα στα οποία σερβίρονται.

Η “Άλεξ” άλλαξε όμως διεύθυνση. Την βρίσκουμε πια στο 16 της οδού Μασσαλίας στο Κολωνάκι. Σε έναν χώρο μεγαλύτερο, ανανεωμένο όπου τα τραπεζάκια του πλέον εκτείνονται τόσο μέσα στον εσωτερικό του χώρο όσο και σε έναν όμορφο πεζόδρομο αλλα και σε ένα ανοιχτό παταράκι με ωραία ατμόσφαιρα.

Από τη ζύμη…

alex-pasta-2.jpg?mtime=20221027182733#asset:380611

Μέσα στον πυρετό των πρώτων ημερών λειτουργίας η Άλεξ άφησε για λίγο το τηγάνι και θυμήθηκε για λίγο μαζί μας τα παλιά αλλά μας μίλησε με ενθουσιασμό και για το νέο της εγχείρημα.

Για την ιστορία και για όσους δεν την γνωρίζουν, η Άλεξ, μεγάλωσε στην Αθήνα και σε ηλικία 17 ετών έφυγε για το Λονδίνο και σπούδασε στην Cordon Bleu. Εργάστηκε στο Savoy του Gordon Ramsay αλλά και στο Mavrommatis στο Παρίσι. Και κάπως έτσι έμαθε να μπορεί ατάραχη να αντιμετωπίζει το γεγονός ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να είχε κοπεί με ένα μαχαίρι, να είχε καεί και ταυτόχρονα να έπρεπε να βάλει τα χέρια της μέσα σε πάγο…

Επιστρέφοντας απασχολήθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως private chef και ύστερα άνοιξε το Alex fresh pasta bar κάτω από την Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

Στα κυρίως…

pasta-3.jpg?mtime=20221027183106#asset:380612

Το νέο της εστιατόριο μετρά μόλις λίγες μέρες και πολλή ζωντάνια. Οι παρέες τριγύρω στα τραπέζια έχουν δώσει νέα πνοή τόσο στο κάτω μέρος της οδού Μασσαλίας όσο και στον πεζόδρομο της Καπλανών.

Οι επιλογές του μενού τόσο με βάση την pasta όσο και τα γλυκά θα αλλάζουν κάθε τόσο ανάλογα με την εποχικότητα αλλά και την διάθεση. Από τα λιγκουίνι με σκόρδο, θυμάρι και φουρνιστά ντοματίνια ως τα κοχυλάκια με μανιτάρια και μαύρη τρούφα αλλά και την απαλή κρέμα με miso, κανέλα και λευκή σοκολάτα, μπορείτε να ανακαλύψετε τα πιάτα που σας ταιριάζουν καλύτερα.

Ενώ σε συνδυασμό με το μουσικό χαλί μιας fun εκδοχής ελληνικών τραγουδιών περασμένων δεκαετιών θα σας φτιάξουν σίγουρα το Σαββατοκύριακο!

ΠΗΓΗ