Οκτώ, μάλλον, υποτιμημένες τοποθεσίες που θα πρέπει να επισκεφθείτε όποτε σας δοθεί η ευκαιρία.

Η Ευρώπη δεν είναι καθόλου άγνωστη στους παραθεριστές, καθώς ο τουρισμός αποτελεί περίπου το 10% του ΑΕΠ της ΕΕ. Και χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία βρίσκονται συχνά στην κορυφή των λιστών με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Ωστόσο, η Ευρώπη έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από τα μεγάλα ονόματα. Με απίστευτα αξιοθέατα, ήχους και τοπία που μπορείτε να εξερευνήσετε και με ένα κλάσμα του πλήθους (και της τιμής!) αξίζει σίγουρα να επανεξετάσετε το πρόγραμμά σας.Από γοητευτικές πόλεις, μέχρι αρχαία δάση και αχαρτογράφητες οροσειρές, εδώ είναι οκτώ υποτιμημένες τοποθεσίες που θα πρέπει να σκεφτείτε να επισκεφθείτε στο επόμενο ταξίδι σας.

Ρουμανία: Για την αίσθηση του παραμυθιού

Πιο γνωστή για τη σύνδεσή της με τον Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ, η Ρουμανία είναι μια χώρα με απόκρημνες βουνοκορφές, παραμυθένια κάστρα με ψηλά καμπαναριά και μεσαιωνικές πόλεις που μοιάζουν αναλλοίωτες από τον χρόνο.  Με συναρπαστικά λαογραφικά μουσεία και χωριά που παρουσιάζουν τον παραδοσιακό πολιτισμό της χώρας, καθώς και περιπατητικά μονοπάτια για να ανακαλύψετε τους φυσικούς υγροτόπους και την άγρια φύση της, υπάρχουν πολλά που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον

Λιχτενστάιν: Λιχτενστάιν: Για ήσυχη εξερεύνηση στο βουνό

Αυτό το μικρό κομμάτι χώρας βρίσκεται φωλιασμένο στα βουνά ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία.  Όντας τόσο μικρή δεν έχει δικό της αεροδρόμιο, αλλά η πρόσβαση μέσω οδικών ή σιδηροδρομικών μεταφορών από τις γύρω χώρες είναι εύκολη. Παρόλα αυτά, είναι η λιγότερο επισκέψιμη χώρα της Ευρώπης. Μόλις τα καταφέρετε, υπάρχουν πολλά σημεία για σκι χωρίς τα συνηθισμένα τουριστικά πλήθη, καθώς και μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας για να εξερευνήσετε.

Σλοβενία: Για τους θιασώτες της υπαίθρου

Μέσα στο σπήλαιο Postojna στη Σλοβενία Canva

Φωλιασμένη ανάμεσα στην Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Κροατία, η Σλοβενία είναι ένα ανεξερεύνητο όνειρο για τις υπαίθρους της. Από το σκι στις χιονισμένες κορυφές των Ιουλιανών Άλπεων και την πεζοπορία μέσα από ανέγγιχτα δάση, μέχρι την εξερεύνηση των μαγικών σπηλαίων του τεράστιου σπηλαίου Postojna, οι ευκαιρίες για περιπέτεια είναι ατελείωτες. Επιπλέον, με λαμπερές λίμνες, μαγευτικούς καταρράκτες και γαλαζοπράσινα ποτάμια που μπορείτε να θαυμάσετε, η θέα είναι αξέχαστη. Δοκιμάστε επίσης το Bled Cake στη λίμνη Bled.

Φινλανδία: Για ανέγγιχτη άγρια φύση

Με πολύ λιγότερους τουρίστες από τη γειτονική Νορβηγία και τη Σουηδία, η Φινλανδία προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να χαθείτε στα πανύψηλα δάση και τις κρυστάλλινες λίμνες των ειδυλλιακών εθνικών πάρκων της χώρας. Προσθέστε μια δόση άγριας ζωής, όπως οι καφέ αρκούδες και τα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα, και στη συνέχεια προσθέστε τον ήλιο του μεσονυκτίου και το Βόρειο Σέλας που φωτίζουν τον ουρανό και δεν θα ξέρετε πού να κοιτάξετε!

Μαυροβούνιο: Για εντυπωσιακές ακτές

Το Μαυροβούνιο, που βρίσκεται στις ακτές της Αδριατικής Θάλασσας, είναι μια ζεστή και φιλόξενη χώρα, όπου απόκρημνοι βράχοι και δασώδη βουνά, στρωμένα με λουλούδια, δεσπόζουν πάνω από όμορφες παραλίες και αστραφτερά γαλαζοπράσινα νερά. Τα σπίτια με τις πορτοκαλί στέγες που αγκαλιάζουν την ακτογραμμή συμπληρώνουν αυτό το τέλειο σκηνικό, ενώ υπάρχει πάντα η επιλογή να κατευθυνθείτε προς το εσωτερικό για να ξεφύγετε πραγματικά από τα πλήθη.

Τα Νησιά Φερόε: Για ένα διάλειμμα από την κοινωνία

Για να ξεφύγετε πραγματικά από την πεπατημένη και να μπείτε σε ανεξερεύνητη περιοχή, τα Νησιά Φερόε, μακριά στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, είναι ιδανικά. Αποτελούμενα από 18 διαφορετικά νησιά, είναι αδύνατο να μην ερωτευτείτε τους απόκρημνους βράχους του αρχιπελάγους, τους αξιολάτρευτους πιθήκους, τα κύματα που σκάνε και τους άγριους βάλτους. Απλώς φροντίστε να ντυθείτε ανάλογα με τον καιρό, ο οποίος μπορεί να είναι απρόβλεπτος και ευμετάβλητος.

Εσθονία: Για μια χαλαρή απόδραση

Με πληθυσμό μόλις 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων, η Εσθονία είναι μία από τις λιγότερο πυκνοκατοικημένες χώρες της Ευρώπης και έχει επίσης περάσει κάτω από το ραντάρ όσον αφορά τον μαζικό τουρισμό. Η πρωτεύουσά της, το Ταλίν, είναι ένα γοητευτικό μείγμα μεσαιωνικών δρόμων, σύγχρονων επιχειρηματικών περιοχών και παραθαλάσσιων περιπάτων, ενώ η υπόλοιπη χώρα αποτελείται κατά περίπου 50% από δάση, γεγονός που καθιστά εύκολο να ξεφύγετε από τη φασαρία και να βρείτε λίγη μοναξιά.

Λουξεμβούργο: Για ένα μοναδικό αστικό τοπίο

Το μικροσκοπικό Λουξεμβούργο που δεν έχει χερσαία σύνορα συχνά παραβλέπεται υπέρ των πιο διάσημων γειτόνων του, της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά η παραμυθένια πρωτεύουσά του, τα μεσαιωνικά κάστρα και τα γραφικά χωριά του το καθιστούν μια επίσκεψη που αξίζει. Παρά το μικρό μέγεθός του, υπάρχει άφθονη φύση για εξερεύνηση, με καλοδιατηρημένους ποδηλατόδρομους και μονοπάτια πεζοπορίας που διασχίζουν τους δασωμένους λόφους και τις κοιλάδες με τους αμπελώνες.