Συνελήφθη η γυναίκα που φέρεται να ευθύνεται για την έκρηξη χθες στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας επιχειρεί να εμπλέξει και την Ελλάδα, ενώ στρέφεται και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη σύλληψη του προσώπου που φέρεται να άφησε χθες, Κυριακή 13/11, τη βόμβα στον πεζόδρομο Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο, προχώρησε η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Συνελήφθησαν επίσης άλλοι 21 ύποπτοι, πρόσθεσε o ίδιος, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν από την έκρηξη, η οποία κατά τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει «οσμή τρομοκρατίας».

Σήμερα, στο σημείο της τρομακτικής έκρηξης βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος δήλωσε ότι η συλληφθείσα επρόκειτο να διαφύγει στην Ελλάδα, βάζοντας έτσι και τη χώρα μας στο κάδρο, ενώ αρνήθηκε να δεχθεί τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας, εκτιμώντας ότι και οι ΗΠΑ καλύπτουν την τρομοκρατία στην Τουρκία.«Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (…) πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος κατηγορεί τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και μερικούς συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα στήριξης στην Τουρκία μετά τη φονική έκρηξη στην κατάμεστη λεωφόρο Ιστικλάλ το απόγευμα της Κυριακής.

Μία Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες από την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, “σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή”.