Faust: Live, συναυλίες, pre – Christmas events και μουσικοθεατρικές παραστάσεις μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου!

Στη μουσική σκηνή του Faust θα βρεθούν μοναδικοί καλλιτέχνες όπως η Θεοδοσία Τσάτσου, η Νίνα Λοτσάρη και ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής με τους Dalkance, οι Swing shoes & Sugashpank, ο Βασίλης Πασλίδης, ο Exhalthemist και πολλά νέα γκρούπ και ανερχόμενοι καλλιτέχνες.

Επίσης, συνεχίζεται το μουσικοθεατρικό “Kabarett Katakombe” με την υπογραφή της Βίκυς Βολιώτη και παρουσιάζονται θρυλικά πάρτυ με την ομάδα DEFINITION και τους Deerislnd.

 ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ

Ένα live με νέο αίμα καλλιτεχνών!

Ο Κωνσταντίνος Ντάσιος έρχεται για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή του Faust την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου. μαζί με την μπάντα του.

Το Rock στοιχείο θα κυριαρχήσει με διάφορες διασκευές, καθώς και κλασικά rock κομμάτια, ελληνικά και ξένα: Rolling Stones, Beatles, Elvis Presley, Παύλος Σιδηροπουλος. Επίσης, θα παρουσιάσει δείγματα της νέας του δουλειάς, η οποία θα κυκλοφορήσει προσεχώς. Special guest στη σκηνή του Faust θα είναι ο Άγγελος Αρχανιωτάκης, ο 2ος μεγάλος νικητής του Χ Factor.

Ο Κωνσταντίνος είναι 19 χρόνων. Το ευρύ κοινό τον γνώρισε μέσω του φετινού Χ Factor. Με τις εντυπωσιακές και γεμάτες ενέργεια εμφανίσεις του σύστησε στο κοινό μία μοντέρνα εκδοχή του “Rock n Roll”. Η ενασχόλησή του με την μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Έχει πτυχία πάνω στην κλασική μουσική, παίζει μπουζούκι, κιθάρα πιάνο και αλλά μουσικά όργανα και γράφει στίχους και μουσική.

Μπάσο: Βασίλης Γκρούμας

Drums : Παναγιώτης Γεωργίου

Κιθάρα : Panos Zorg

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 7€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 & 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Νίνα Λοτσάρη – Σταύρος Σαλαμπασόπουλος: La pasión

Δύο ερμηνευτές με πολυδιάστατη μουσική «προσωπικότητα», η Νίνα Λοτσάρη & ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ενώνονται για δύο εμφανίσεις: την Παρασκευή 2 & 9 Δεκεμβρίου στην ατμοσφαιρική σκηνή του Faust.

Διασκευασμένα, αλλά και πρωτότυπα, τραγούδια από την αμερικανική σχολή της Jazz, Βlues & Μusical συναντούν διαχρονικές επιτυχίες από την παγκόσμια μουσική σκηνή. Ακούσματα του Bregovic «μπλέκονται» με το «Summertime». Το «Phantom of the Opera» δένει με το «Besame Mucho» και όλα συνδυάζονται με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια του Χιώτη, του Μουζάκη, του Πλέσσα, δημιουργώντας μια συναρπαστική set list.

Με πλούσια συναυλιακή & θεατρική εμπειρία, ο καθένας ξεχωριστά, μαζί με την τετραμελή  τους ορχήστρα, παρουσιάζουν από κοινού, ένα πρόγραμμα διεθνών απαιτήσεων.

La pasiòn… Νίνα Λοτσάρη & Σταύρος Σαλαμπασόπουλος σε μια μουσική «συνάντηση» γεμάτη φινέτσα, φρεσκάδα, ενέργεια & πάθος!

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Κωνσταντίνος Παγιάτης

Κωνσταντίνος Λέπουρης, φωτογραφία

Νίκος Τσαούσης, εκτέλεση  παραγωγής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες: 2, 9/12

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 15€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

O EXHALETHEMIST για πρώτη φορά live στην Αθήνα

Μετά απο δύο χρόνια μουσικής δημιουργίας και 30,000 streams independently, ο καλλιτέχνης ειναι έτοιμος να παρουσιάσει την δουλειά του στο κοινό.

Με επιρροές απο Mac Miller, KAYTRANADA, Aminé, A$AP Rocky και άλλους, το μουσικό του ταξίδι είναι γεμάτο με jazz στοιχεία, ηλεκτρονικούς ήχους και aesthetic στίχους σε 3 διαφορετικές γλώσσες.

EXHALETHEMIST + special guests

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 5€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/exhalethemist/

KYΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΡΕΜΑ & HIGH HILLS

Μια μουσική συνάντηση – γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή του Faust.

Οι δύο μπάντες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, ωστόσο μοιράζονται την ίδια “άγρια” χαρά και ανυπομονησία να βρεθούν ζωντανά στη σκηνή, ενώνοντας τις ηχητικές τους δυνάμεις για να προσφέρουν στο κοινό μία συναυλία υψηλών προδιαγραφών!

-High Hills

-ΚΡΕΜΑ

Mark your calendar!

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΤΕΤΑΡΤΗ 7, 14, 21, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

KABARETT KATAKOMBE

Η μουσική σκηνή του Faust μετατρέπεται στο…

Kabarett Katakombe

Η Βίκυ Βολιώτη, με μία ομάδα νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, παρουσιάζει ένα αλλιώτικο μουσικοθεατρικό θέαμα κάθε Τετάρτη, για λίγες μονο παραστάσεις. Απολαμβάνοντας το ποτό σας στο μπαρ, μία ολόκληρη ιστορία ξετυλίγεται μπροστά σας.

Στο Kabarett Katakombe σας περιμένουν εννέα παράξενα πλάσματα. Δεν είναι σαν και σας. Και μπορεί να έχουν ασυνήθιστη όψη, όμως έχουν να σας πουν πολλά… Πλησιάστε ν’ ακούσετε. Δώστε προσοχή σε ό,τι σας ψιθυρίσουν στο αυτί. Μην αρνηθείτε να χορέψετε μαζί τους, όταν σας αγκαλιάσουν, μουρμουρίστε μαζί τους τα τραγούδια που θα σας μάθουν.

Και ποιος ξέρει; Αν τους φερθείτε τρυφερά μπορεί να σας φανερώσουν πολλά μυστικά. Σκεφτείτε έξυπνα κι αυτά  ίσως σας χαρίσουν το κλειδί που σφραγίζει το κουτί της Πανδώρας…

⦋Καμπαρέ: είδος θεάματος όπου οι καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας ως όχημα έκφρασης το θέατρο, το χορό, το τραγούδι, τα ακροβατικά, τις μαριονέτες, όλα, σε μια  σαγηνευτική μίξη, μιλούν ελεύθεροι για τα πάντα, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Θέαμα κυνικό, σκληρό και σκανδαλιστικό. Άνθισε στο Βερολίνο την εποχή του Μεσοπολέμου⦌.

Σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία 

Βίκυ Βολιώτη

Κείμενα

Θοδωρής Αθερίδης, The Boy, Μίνως Θεοχάρης, Κική Μαυρίδου, Εύη Δόβελου κ.ά.

Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν  (με αλφαβητική σειρά)

Ιουλία Αγαλίδου

Τζοάννα Αγγελή

Ελωρίς Αλπανίδου

Αφροδίτη Ζλατάνου

Δημήτρης Κολλιός

Άγγελος Λιάγκος

Ελένη Μπίκου

Κώστας Τσακίρογλου

Έλενα Σταύρου

Βασιλική Χρυσικού

Φωτογραφίες:

Δήμητρα Αθανασοπούλου

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Τετάρτη 7, 14, 21, 28/ 12 στη μουσική σκηνή του Faust
  • Ώρα: 21:30
  • Διάρκεια παράστασης: 130 λεπτά με διάλειμμα
  • Τιμή εισιτηρίου: 10€

ΠΕΜΠΤΗ 8 & 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ LIVE

Πού να ‘σαι τώρα… πού γυρνάς;

Η ανατρεπτική Θεοδοσία Τσάτσου επιστρέφει στο Faust

για δύο ακόμα ζωντανές εμφανίσεις τον Δεκέμβριο

H Θεοδοσία Τσάτσου, μετά από δύο καθηλωτικές συναυλίες, θα ανέβει ξανά στη σκηνή του Faust. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα «ταξιδέψει» το κοινό στο πλούσιο μουσικό και συναισθηματικό της σύμπαν σε δύο ξεχωριστές βραδιές την Πέμπτη 8 και 22 Δεκεμβρίου.

Με αγαπημένα μουσικά κομμάτια που παρουσιάζει σταθερά στις εμφανίσεις της, αλλά και νέα που έχει στα σκαριά, θα χαρίσει τη φωνή και την ενέργειά της που έχει «γράψει» στην ψυχή του κοινού.

Με καταγωγή από  την Αυστραλία, η Θεοδοσία Τσάτσου μας συστήθηκε με το συγκρότημα «Μπλε» και έκανε τεράστια επιτυχία. Τραγούδια όπως τα «Φοβάμαι» και «Νιώθω Ενοχές» είναι χαραγμένα στη μουσική μας ιστορία. Από το 1999, παρουσίασε εξαιρετικές σόλο δουλειές με τα άλμπουμ «Ύποπτος Κόσμος», «Κόκκινο»  και  « Αγαπήσου»,  ενώ είχε ιδιαίτερες συνεργασίες (Πυξ-Λαξ: «Μόνο για κείνη μη μου λες»).  Τραγούδια της, όπως το μαγευτικό «Στη Θάλασσα» και το νοσταλγικό «Πού να ‘σαι τώρα», αγαπήθηκαν από το κοινό. Η μουσική της βουτά στους ήχους της soul, των blues, του funk, της pop, αλλά, σχεδόν πάντα, υπάρχει κάτι το ροκ που πηγάζει από την ανατρεπτική προσωπικότητα. Ιδιαίτερες, επίσης, είναι και οι διασκευές τραγουδιών άλλων δημιουργών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Πέμπτη 8 & 22 Δεκεμβρίου 2022
  • Ώρα έναρξης: 21:30

·      Είσοδος: 10€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/theodosia-tsatsou-live/

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

DEFINITION:

Athens Winter Extravaganza w. Montana Cruz, Elen Pi, Moris Noel, Xaris Markou & Performance Show by Morena

Η ομαδα DEFINITION, φημισμένη για τα θρυλικά τους πάρτυ σε Ευρωπη και Αμερικη, κáνει το ντεμπούτο της στο Faust και ετοιμáζει ενα θεαμα εμπλουτισμένo με ηλεκτρονικούς ήχους, χορο, και ευχάριστες εκπλήξεις.  Στη σκηνη θα βρισκονται o Montana Cruz, ενας απο τους γνωστοτερους DJs του Λονδινου, παρεα με ποιοτηκους εγχωριους DJs και την μοναδικη performance show artist, Morena. Αναμενεται μια ζεστη βραδια γεματη υπέροχους ρυθμούς και αξέχαστες στιγμές!

Ώρα έναρξης: 22:00

Ελεύθερη είσοδος 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΝΟΘΕΥΤΑ ΌΝΕΙΡΑ

Τα Ανόθευτα Όνειρα σας προσκαλούν σε ένα άκρως χορευτικό, pre-Christmas party!

Πρόκειται για μία μουσική παράσταση  με στίχους, νότες, χρώματα κι αρώματα από τη μουσική υπεροχή  της ελληνόφωνης έντεχνης και ροκ μουσικής, ντυμένα με την αισθητική τους. Εξέχουσα θέση  θα έχουν τα δικά τους δημιουργήματα, τα οποία παρουσιάζονται φέτος για πρώτη φορά, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου. Υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη φως, με τάσεις προς τα «άνω» και έντονη αλληλόδραση με το κοινό.

Τα Ανόθευτα Όνειρα δημιουργήθηκαν το 2015 στη Λιβαδειά Βοιωτίας και αποτελούν έντεχνο/ροκ συγκρότημα απαρτιζόμενο από πέντε μέλη. Οι ήχοι τους κινούνται στη ζώνη της ελληνικής έντεχνης και ροκ μουσικής, ενώ δε λείπουν και οι διασκευές πολλών γνωστών κομματιών και οι προσωπικές τους, νέες δημιουργίες. Στα φωνητικά η Ανδριάνα Δημητρίου, στα πλήκτρα και στην ηλεκτρική κιθάρα η Δημήτρια Μπόμπα, στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα ο Μανώλης Αστεριάδης, στο μπάσο ο Γιώργος Καρκάνας και στα τύμπανα ο Ορέστης Νιαβής.

Ώρα έναρξης: 21:30

Έισοδος: 7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

 ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΣΛΙΔΗΣ

Ο νεαρός τραγουδοποιός θα παρουσιάσει ανέκδοτα τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών.

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

 

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

D/αλκ/ance

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, γνώριμος στη μουσική σκηνή του Faust, εδώ και μια δεκαετία, επιστρέφει με ένα τρίο υπέροχων μουσικών πολυεργαλείων για μια σειρά από θεότρελα live.

Στις κιθάρες και στα synths ο Γρηγόρης Ελευθέριου.

Στο μπάσο και το κοντραμπάσο ο Νίκος Λιάσκος.

Στο μπουζούκι και στο μπαγλαμά ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκης.

Πλήκτρα, beat, κιθάρες, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, κοντραμπάσα και λουπαδόροι θα ταράξουν τη σκηνή του Faust σε μια σειρά από twisted covers τραγουδιών, που όλοι αγαπήσαμε, αλλά ποτέ δε φανταζόμασταν οτι θα τ’ ακούγαμε έτσι.

R n’ Β hits απ’ τα 00s, pop τραγούδια της 90s παιδικότητας μας, η ροκ εφηβεία μας, ρεμπέτικα και λαϊκά απ’ όλες τις δεκαετίες περνάνε μέσα από την μπάντα και φτάνουν σε σας γκρουβάτα και χορευτικά και ατμοσφαιρικά και νταλκαδιάρικα και παράξενα.

Μαζι μ’ αυτά η μπάντα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και πρωτότυπο υλικό σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου. Ένα live γι’ αυτούς που ερωτεύτηκαν, γι αυτούς που πόνεσαν, γι αυτούς που έχουν σεβντά και θέλουν τον πόνο τους να τον χορέψουν και να τον τραγουδήσουν.

 

Σε κάθε live μία guest έκπληξη θα έρχεται να συνομιλήσει με τη μπάντα για αυτό το βάσανο του νταλκά και να τραγουδήσει το δικό της πόνο.

Dαλκance, λοιπόν.

Τρίτη 13 & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

SUGAHSPANK! & THE SWING SHOES

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes επανέρχονται δυναμικά με μία εμφανιση την Πέμπτη 15 Δεκεμβριου 2022 στη μουσική σκηνή του FaustBarTheatreArts.

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes έχουν κερδίσει την μάχη με τον χρόνο. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια φτιάχνουν απολαυστικά «χαρμάνια» με υλικά τους: τα blues, το rock ‘n roll, τη soul, το swing και τα gospel. Τα τραγούδια τους αναδεικνύει με τη βαθιά φωνή της η Sugahspank!, η οποία αγγίζει το σύμπαν της μαύρης μουσικής με τον δικό της, μοναδικό, ανεπιτήδευτο τρόπο.

Οι Swing Shoes ξεκίνησαν το 2007 παίζοντας ένα κράμα gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής. Το 2009 συναντήθηκαν με τη Sugahspank! και μαζί έγιναν ένα από τα πιο ενεργά live σχήματα στην Αθήνα. Μέσα από πολλές συναυλίες και εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιούργησαν τον «ήχο»» τους, συνδυάζοντας τις κοινές επιρροές τους. Το 2010, οι Swing Shoes κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Ladies and Gents… Here’s The Swing Shoes», όπου συμμετείχε σε ένα κομμάτι κι η Sugahspank! Η «μαύρη Πειραιώτισσα» πρωτοεμφανίστηκε στην underground σκηνή δεκατεσσάρων χρόνων, ερμηνεύοντας από σόουλ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ και σουίνγκ. Έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 2008 με το σόλο άλμπουμ «The incredible, the invisible», κερδίζοντας το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Το αλμπουμ ηταν εξολοκλήρου ηχογραφημένο ζωντανά στο στούντιο, όπως και όλες οι μετέπειτα κυκλοφορίες τους. Το 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο κοινό τους άλμπουμ, το A Holy Show, που ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Μεγάρου Μουσικής, ενώ το 2019 βγήκε το δεύτερο, με τίτλο Cash – και τα δύο με εξώφυλλο της Sugahspank!

Την περίοδο του lockdown η μπάντα δεν έπαιξε καθόλου στη σκηνή, αλλά δεν έμεινε άπραγη. Ηχογράφησε το τρίτο της άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά από τη Thinkbabymusic. Στο τέλος του 2022 οι Sugahspank! & The Swing Shoes ξεκίνησαν πάλι τις ζωντανές εμφανίσεις, μετά από δυόμισι χρόνια και κάτι.

Η εμφανιση τους θα περιλαμβανει υλικό από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ τους και από την καινούργια δουλειά τους. Το σίγουρο είναι ότι μετά από τόσον καιρό οι Sugahspank! & The Swing Shoes ανυπομονούν να παίξουν ζωντανά!

https://theswingshoes.bandcamp.com/

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενικη εισοδος 8€ (εισιτηριο θεαματος δεν περιλαμβανει και ποτο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 & 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

DEERISLND

Η ομάδα του DEERISLND σας καλεί στο Faust Bar Theatre Arts για μια βραδιά υπό τους ρυθμούς της techno. Στη σκηνή του Faust θα ανέβουν καλλιτέχνες με εμπειρία στον χώρο της Afro house, melodic techno και progressive techno. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00 σε ένα πάρτυ που θα κρατήσει μέχρι το πρωί.

Τι είνα το «Deerislnd»;

Πρόκειτα για μία παρέα ανθρώπων που γνωριστηκαν στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους ραστώνης στην Ελαφόνησο, πριν μερικά χρόνια. Άλλωστε και το ονομα τους προέρχεται απο εκει: Deer + Island = ελάφι + νησί (a.k.a. Ελαφόνησος). ΟΚ, μπορεί με τις ονοματοδοσίες να μην το «έχουν» τόσο πολύ, αλλά με μουσική τους είναι ευτυχώς πιο δημιουργικοί!

Ξεκίνησαν, λοιπόν, τα πρώτα τους πάρτυ στην παραλία του Σίμου, χωρίς να  έχουν φανταστεί ποτέ ότι ένα χρόνο αργότερα θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μερικά από τα γνωστότερα αθηναϊκά στέκια, αλλά και σε μαγαζιά των Κυκλάδων και του Ιονίου.

Όπως λέει και ο Αργύρης Καλουδάκης, ένας από τους βασικούς συντελεστές του project: «Ο βασικός λόγος για τον οποιο πιστεύουμε πως φτασαμε έως εδώ είναι γιατί το ζουμε ολοι μαζι σαν παρεα. Σας προκαλώ/προσκαλώ να ακολουθήσετε μία ημέρα το βαν σε κάποιο απο τα σημεια που κανει στάση για να παίξει τη μουσική του και, αναμφίβολα, θα νιώσετε και εσείς το άκρως ζεστο vibe της παρεας του Deer».

Follow the Van!

 Διάρκεια προγράμματος: 23:30 – 06:00

Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

Για κρατήσεις θέσεων:

FAUST

Τ. 210 3234095

Email: info@faust.gr