Λάβρος ο πατέρας Αντώνιος κατά της Εκκλησίας, της Εισαγγελίας και του νέου ΔΤ της Κιβωτού του Κόσμου
Μέσω του δικηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή, ο πατέρας Αντώνιος λύνει τη σιωπή του και αντιδρά για όσα έχουν δρομολογηθεί εις βάρος του και σε βάρος της πρεσβυτέρας και των συνεργατών του.
«Παράνομα “κλείδωσαν” και πέταξαν στον δρόμο την οικογένεια του πατέρα Αντωνίου», καταγγέλλει -μεταξύ άλλων – ο δικηγόρος του πατέρα Αντωνίου στις πρώτες δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου.
Σχολιάζοντας την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της Κιβωτού, ο Θρασύβουλος Κονταξής, συμπλήρωσε: «Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτίνου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους», τονίζοντας ότι ο πατήρ Αντώνιος που έμενε στην Κιβωτό του κόσμου, δεν έχει πού αλλού να μείνει με την οικογένειά του.
Ο δικηγόρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση για να αφήσει το χώρο που έμενε ο πατήρ Αντώνιος με την οικογένειά του. Είπε ότι έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και η οικογένεια δε μπορεί ούτε τα πράγματά της να πάρει. “Ολα έγιναν με παράτυπο τρόπο και γι αυτό τη Δευτέρα θα κινηθεί νομικά.
Ειδικά για την επίσημη εκκλησία, ο κ. Κονταξής μίλησε για «ανακοινώσεις μίσους» ενώ για την ουσία των καταγγελιών που έχουν γίνει είπε ότι δεν πρέπει να βιάζεται κανείς και όταν κληθεί ο πατέρας Αντώνιος θα καταθέσει στις δικαστικές Αρχές.

 

Εν τω μεταξύ, έλεγχο σε βάθος πενταετίας προχωρά η Οικονομική Αστυνομία στην Κιβωτό του Κόσμου. ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί με το νέο έτος.

Ο έλεγχος διεξάγεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τη ροή χρημάτων στο ταμείο της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και για 11 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος, η Πρεσβυτέρα καθώς και 9 ακόμα άτομα.

Στο μικροσκόπιο των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία των υπο διερεύνηση προσώπων- για κάποιους εκ των οποίων «τρέχει» έρευνα από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων για ξυλοδαρμούς αλλά και για ασελγείς πράξεις