Οι πληροφορίες που έρχονται από τα γερμανικά μέσα αναφέρουν πως πρόκειται για ομάδα ακροδεξιών και πρώην στρατιωτικών, που σχεδίαζε να εισβάλει στο Κοινοβούλιο και να αναλάβει την εξουσία. 

Οι 25 συλληφθέντες θα κατηγορηθούν για συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης

Ένας Γερμανός, που αναφέρεται ως πρίγκιπας, με το όνομα Ερρίκος ΧΙΙΙ, 71 ετών, φέρεται να είχε κεντρική θέση στα σχέδιά τους. Μεταξύ των συλληφθέντων σε συνολικά 11 γερμανικές πόλεις είναι και δύο αρχηγικά στελέχη.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στα γερμανικά κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας, του Βερολίνου, της Έσσης, της Κάτω Σαξονίας, της Σαξονίας, της Θουριγγίας, καθώς και στην Αυστρία και την Ιταλία, ανέφεραν οι Αρχές.

Στους συνωμότες φέρεται να συμπεριλαμβάνονται μέλη του εξτρεμιστικού κινήματος Reichsbürger (Πολίτες του Ράιχ), το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας.

Ποιοι είναι οι «Πολίτες του Ράιχ»

Η Reichsbürger,  βρίσκεται εδώ και καιρό, στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αποτελείται από μια σειρά από μικρές ακροδεξιές οργανώσεις και άτομα, που σύμφωνα με τη DW, υποστηρίζουν, ότι το γερμανικό σύνταγμα πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ακυρώθηκε ποτέ σωστά και ότι ο σχηματισμός της πρώην Δυτικής Γερμανίας το 1949, και τώρα της επανενωμένης Γερμανίας, δεν ήταν ποτέ έγκυρος.

Αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος, όπως υπογραμμίζει το BBC. Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες είναι μέλη της ομάδας, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχεδιάσει να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871.

Περί τα 50 άτομα, άνδρες και γυναίκες, φαίνεται ότι είναι μέλη της οργάνωσης που φέρεται να σχεδίαζε την ανατροπή της Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της με ένα νέο μοντέλο, κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871.

«Δεν έχουμε ακόμα όνομα για την ομάδα» ανέφερε εκπρόσωπος των διωκτικών Αρχών.

Με πληροφορίες από BBC/Reuters