Μαζικοί πυροβολισμοι σημειώθηκαν στο Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δέκα να τραυματιστούν. Νωρίτερα η αστυνομία ανακοίνωσε 9 νεκρούς.

Ο ύποπτος ως δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει, περισσότερο από πέντε ώρες μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή συνολικά σε δέκα ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο ύποπτος διέφυγε και παραμένει ασύλλυπτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μόντερεϊ Παρκ, κοντά στο Λος Άντζελες, ο Άντριου Μέγιερ, αξιωματούχος στο γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κίνητρο της επίθεσης, που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε αίθουσα χορού, πρόσθεσαν οι αρχές.

Το χρονικό

Η επίθεση σημειώθηκε στο Μοντερέι Παρκ κοντά σε χώρο όπου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος για τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι δέχθηκαν τα πυρά του δράστη ή των δραστών.

 

Το Μόντερεϊ Παρκ βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να έχουν σπεύσει στην περιοχή και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειας στα θύματα.

Τραυματίες έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.