.“Wildlife and the Wild Woman”: Μια έκθεση αφιερωμένη στην περιθωριοποιημένη γυναίκα

Η Αλεξία Ιμάνο Μαρούλη θέτει ερωτήματα και αποκαλύπτει το συναισθηματικό ήθος που έχει δημιουργήσει μέσα μας αυτό το αφήγημα, συνδέοντας τον θεατή με την αίσθηση της απώλειας, του φόβου και της μοναξιάς.

Wildlife and the Wild Woman

Η γκαλερί ALMA παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Αλεξίας Ιμάνο Μαρούλη “Wildlife and the Wild Woman”. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 2 Φεβρουαρίου και η επιμέλεια ανήκει στη Μαρία Αλμπάνη.

Σύμφωνα με την Jessica Fertonani Cooke, η άγρια φύση είναι ύπαρξη, μέρος μιας κολοσσιαίας έκρηξης μεταξύ των άστρων, μεταξύ του ωκεανού και των ακτών του, ντελικάτες σταγόνες νερού στα κλαδιά, ένας ήχος, όλα άγνωστα. Είναι μια απρόβλεπτη δύναμη που λειτουργεί σε τόσο ευρύ ρυθμό, που μπορούμε να βιώσουμε μόνο κομμάτια αυτού του κοσμικού καλειδοσκόπιου. Η άγρια φύση δεν μπορεί να ελεγχθεί. Έρχεται και φεύγει, κατά περίπτωση, επειδή έτσι είναι η φύση των πραγμάτων.

 

Wildlife and the Wild Woman

 

Αυτή η έκθεση είναι εμπνευσμένη και αφιερωμένη στη γυναίκα που υπέστη και υφίσταται κακομεταχείριση και παρανόηση υπό το πρίσμα των κοινωνικών κανόνων. Η Αλεξία Ιμάνο Μαρούλη θέτει ερωτήματα και αποκαλύπτει το συναισθηματικό ήθος που έχει δημιουργήσει μέσα μας αυτό το αφήγημα, συνδέοντας τον θεατή με την αίσθηση της απώλειας, του φόβου, της μοναξιάς, του ανήκειν και πυροδοτώντας ένα υπαρξιακό δέος για κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς.

Εγκαίνια: 2/2 (7-10 μ.μ.)

Info: ALMA | 2-25/2 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη