Γκουίνεθ Πάλτροου. ‘Οταν δικάζονται οι διάσημοι…τι πρέπει να φορούν;

Μία από τις πολλές κρίσιμες επιλογές που πρέπει να κάνουν είναι το ενδυματολογικό. Τι συνέβη στην εκδίκαση της υπόθεσης της Γκουίνεθ Πάλτροου για το ατύχημα σε πίστα του σκι;

Η δίκη της Γκουίνεθ Πάλτροου για το ατύχημα σε πίστα του σκι- όπως αναμενόταν- έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα. Όχι μόνο για τα λεγόμενά της και την έκβαση της υπόθεσης, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ενδυματολογικές επιλογές που έχει κάνει για το δικαστήριο.

Όταν δικάζονται οι διάσημοι, μία από τις πολλές κρίσιμες επιλογές που πρέπει να κάνουν είναι το ενδυματολογικό, σημειώνει η Washington Post, που έβαλε στο μικροσκόπιο τα ρούχα με τα οποία έχει εμφανιστεί έως τώρα η Γκουίνεθ Πάλτροου στη δίκη. Πρέπει να «φέρουν» στο δικαστήριο την αύρα και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φήμης τους ή αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση;

Αν εμφανιστούν με το γνωστό στιλ τους, ρισκάρουν αυτό να φανεί «παράταιρο» ανάμεσα σε δικηγόρους, δικαστές και το προσωπικών των δικαστηρίων. Η υιοθέτηση ενός πιο απλού στιλ, κατάλληλου για την περίσταση, μπορεί να «εκπέμψει» σοβαρότητα και να θυμίσει σε ενόρκους και άλλους παρατηρητές ότι και οι διάσημοι είναι άνθρωποι που μπορεί να κάνουν λάθη, όπως κάθε άλλος.

Γκουίνεθ Πάλτροου: Τα μηνύματα που στέλνει με τα ρούχα της

Η δίκη της Γκουίνεθ Πάλτροου στη Γιούτα αφορά το ατύχημα σε πίστα του σκι στο οποίο ενεπλάκη το 2016. ο Τέρι Σάντερσον της έκανε αγωγή, υποστηρίζοντας ότι η ηθοποιός του προκάλεσε σοβαρά τραύματα και αμέσως μετά τη σύγκρουση έφυγε, ενώ διεκδικεί 300.000 δολάρια. Η Πάλτροου κατέθεσε ότι εκείνος έπεσε πάνω της και έχει απαντήσει στον Σάντερσον με αγωγή, με την οποία ζητά πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Οι δικηγόροι της Πάλτροου υποστηρίζουν την άποψη ότι με την αγωγή ο Σάντερσον θέλει να εκμεταλλευτεί τον πλούτο και τη διασημότητα της ηθοποιού. Οι ενδυματολογικές επιλογές που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο δικαστήριο φάνηκε σιωπηλά να «απαντούν» σε αυτό, γράφει η Washington Post.

Με χρυσά κοσμήματα και συνδυάζοντας ρούχα επαγγελματικού στιλ, όπως το κοστούμι, η ζακέτα και το ζιβάγκο, με τα μαλλιά της λυτά και ελαφρύ μακιγιάζ, η Πάλτροου ουσιαστικά βρήκε τη μέση λύση ανάμεσα στη σεμνή ευπρέπεια και το power glam, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Έτσι, έστειλε ταυτόχρονα δύο μηνύματα, που θα μπορούσαν να είναι αντίθετα: «Κοιτάξτε, είμαι απλά μια μαμά που προσπάθησε να κάνει με τα έφηβα παιδιά της ωραίες διακοπές για σκι» και «Ναι, είμαι πλούσια και διάσημη και δεν θα σπαταλήσω τον χρόνο μου με αυτό».

 

Τα ρούχα διάσημων σε δίκες

Πολλοί διάσημοι έχουν προσπαθήσει με τα ρούχα τους να δείξουν ωριμότητα, αθωότητα και αξιοπρέπεια, όταν δικάστηκαν, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. To 2005, η Lil’Kim άφησε τα εντυπωσιακά σύνολά της και προτίμησε μια λευκή μπλούζα και ταμπά κοστούμι με λεπτή ρίγα, για να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου δικαζόταν για ψευδορκία αναφορικά με περιστατικό πυροβολισμού έξω από ραδιοφωνικό σταθμό.

Η Γουινόνα Ράιντερ όταν δικάστηκε για κλοπή από κατάστημα το 2002, πολλοί παρατήρησαν τις κοριτσίστικες στέκες, τις φούστες και τα φορέματα μέχρι το γόνατο που επέλεξε. Και μετά την καταδίκη της αναρωτήθηκαν αν κατάλαβαν ότι προσπαθούσε να χειραγωγήσει το δικαστήριο με τις ενδυματολογικές επιλογές της και αυτό γύρισε μπούμερανγκ.

Το ζιβάγκο, το κοστούμι και το λευκό

Μέχρι στιγμής οι ενδυματολογικές επιλογές της Γκουίνεθ Πάλτροου έχουν δώσει έμφαση στο ότι είναι στην πραγματικότητα κάποια που πηγαίνει για σκι και θα μπορούσε να εμπλακεί σε ένα ατύχημα στις πλαγιές, σχολιάζει η Washington Post. Το λευκό ζιβάγκο και τα γυαλιά που φόρεσε την περασμένη Τρίτη θύμισαν σε όλη του τη δόξα το apres-ski στιλ της δεκαετίας του ‘80, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Άλλες επιλογές φάνηκαν πιο στοχευμένα προσαρμοσμένες στην περίσταση. Ως παράδειγμα η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Πάλτροου συνέχισε τη μακρά παράδοση των διάσημων γυναικών που φορούν λευκά για να εμφανιστούν στο δικαστήριο- το χρώμα των κρίνων, των περιστεριών και άλλων συμβόλων αγνότητας και αθωότητας- όπως έχουν κάνει πριν από εκείνη η Γουινόνα Ράιντερ, η Cardi B και η Ναόμι Κάμπελ.

Επίσης, σχολιάζει το δημοσίευμα, οι «ήπιες» εμφανίσεις της αποτελούν μια ανεπαίσθητη αντίθεση με τον ισχυρισμό ότι είναι κάποια που έπεσε πάνω σε άλλο σκιέρ και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο. Μεταξύ άλλων, φόρεσε ένα χαλαρό γκρι κοστούμι πάνω από πουκάμισο στο ίδιο χρώμα. Την Παρασκευή, όταν κατέθεσε, επέλεξε μια σκούρα μακρυμάνικη μπλούζα με ελαφρώς φουσκωτά μανίκια και γιακά.

Είχε σφιγμένα χείλη και φαινόταν ευχάριστη και όχι απειλητική, αν και ήπια ενοχλημένη επειδή έχασε μια συνάντηση με το προσωπικό της Goop ή ένα vegan γεύμα. Περιστάσεις για τις οποίες θα ήταν επίσης κατάλληλα ντυμένη, σαν αυτή η εμφάνιση στο δικαστήριο να στριμώχτηκε ανάμεσα σε άλλα ραντεβού, σχολιάζει η Washington Post.

 

ΠΗΓΗ LIFO.GR