Οι δέκα νεότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο για το 2023

Γνωρίζετε ότι η νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος είναι κάτω των τριάντα ετών; Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Σήμερα, οι γυναίκες δημιουργούν σημαντικές περιουσίες κι ανάμεσά τους διακρίνονται νέες ενδεχομένως και κάτω των τριάντα. Ολες βεβαίως αποτελούν παράδειγμα για έφηβες ή νέες γυναίκες που αναζητούν διεξόδους ανέλιξης και διανύουν την περίοδο της επαγγελματικής επώασης.

Οι 10 νεότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο

1. Caroline Hagen Kjos
Καθαρή αξία: 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Ηλικία: 37 ετών
Η Caroline έγινε πρόεδρος της εταιρείας χαρτοφυλακίου Canica AS. Η Caroline Hagen έχει πρόσφατα τον μέγιστο αριθμό μετοχών στην εταιρεία αυτή. Οι συμμετοχές προστίθενται στη συνολική της περιουσία και την καθιστούν τη νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχο. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία υπέγραψε για συγχώνευση με τον όμιλο ICA και επίσης με τον ολλανδικό λιανοπωλητή. Αυτή η νεαρή γυναίκα κατέχει περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια που την έθεσαν στην κορυφή της νεότερης γυναίκας δισεκατομμυριούχου στον κόσμο.

2. Lisa Draexlmaier
Καθαρή αξία: 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Ηλικία: 30

Η Lisa, μαζί με τον πατέρα της, ελέγχει τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Η Lisa είναι η μοναδική ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Η εταιρεία της συνεργάζεται με τις Audi, Cadillac, Porsche, Tesla, Maserati και MercedesBenz. Το όνομα της θυγατρικής προέρχεται από τη γιαγιά της Lisa, η οποία ήταν συνιδρύτρια του ομίλου Draexlmaier. Αλλά προς το παρόν, η Lisa ηγείται της εταιρείας και προς το παρόν το όνομά της φιγουράρει μεταξύ των δισεκατομμυριούχων.

3. Whitney Wolfe Herd
Καθαρή αξία: 1,5 δισεκατομμύριο
Ηλικία: 31 ετών

Η Whitney Wolfe Herd βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τους νεότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο. Η 31χρονη νεαρή είναι η συνιδρύτρια της Bumble, η οποία αποτελεί εφαρμογή γνωριμιών. Σύντομα, η εφαρμογή αυτή απέκτησε τεράστια δημοτικότητα. Πρόσφατα η συνολική περιουσία της εταιρείας αυξήθηκε στο 1,5 δισεκατομμύριο. Επιπλέον, η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε στο 67% στην αρχή της διαπραγμάτευσης. Η Whitney Herd δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να αποφεύγουν τη λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

4. Elisabeth Furtwaengler
Καθαρή αξία: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ηλικία: 29

Η Elisabeth Furtwaengler έχει εξασφαλίσει τη θέση της στη λίστα με τις νεότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχους. Είναι κόρη του Hubert Burda, του πιο διάσημου μεγαλοεκδότη και ηθοποιού, και της γιατρού Maria Furtwaengler. Αυτή τη στιγμή, κατέχει το 25% των μετοχών του ομίλου Burda Media Group. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περίπου 600 προϊόντα μέσων ενημέρωσης σε περισσότερες από 24 χώρες. Στα προϊόντα περιλαμβάνονται πχ το περιοδικό Elle,  το Bunte,  το Focus και το πολύ γνωστό Harper’s Bazaar. Επιπλέον, είναι το νεότερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Burda Media Group. Εμφανίστηκε στη σκηνή ως τραγουδίστρια. Η Elisabeth σπουδάζει στην Καλιφόρνια στο Μουσικό Ωδείο.

5. Eva Maria Braun-Luedicke
Καθαρή αξία: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ηλικία: 34


Η Eva Maria μαζί με την αδελφή της Friederike κατέχουν το 12% του μεριδίου της εταιρείας ιατρικών τεχνολογικών συσκευών. Η εταιρεία ξεκίνησε ως μικρός όμιλος πώλησης φαρμακευτικών φυτών, αλλά τώρα  λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο με  64.000 υπαλλήλους. Το προϊόν που κατασκευάζει η εταιρεία Eva κυμαίνεται από ενέσεις, χειρουργικά εργαλεία και εγχύσεις. Η μητέρα της Barbara είναι επίσης μέλος του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας. Η Εύα ηγείται της εταιρείας και η περιουσία της υπολογίζεται στα  1,3 δισεκατομμυρία δολάρια

6. Friederike Braun-Luedicke
Καθαρή περιουσία: Η κα: 1,3 δισεκατομμύρια
Ηλικία: 37 ετών – στην ακριβώς από πάνω φωτ. αριστερά

Η Friederike Braun Luedicke και η αδελφή της αντιπροσωπεύουν το 12% των μετοχών της εταιρείας ιατρικών συσκευών. Και οι δύο αδελφές διοικούν από κοινού αυτή τη διάσημη παγκοσμίως εταιρεία φαρμάκων. Τα κύρια προϊόντα που κατασκευάζει η εταιρεία είναι χειρουργικά εργαλεία. Η εταιρεία την έκανε να κερδίσει μια περιουσία περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να εξασφαλίσει το όνομά της στον κατάλογο των νεότερων γυναικών δισεκατομμυριούχων στον κόσμο.

7. Alexandra Andresen
Καθαρή περιουσία: 1,2 δισεκατομμύρια
Ηλικία: 25 ετών

Οι αδελφές Andresen επενδύουν στην οικογενειακή εταιρεία, η οποία ανήκει στον πατέρα τους. Ωστόσο, ο Johan (πατέρας της Alexandra Andresen) διευθύνει την εταιρεία και κατέχει περίπου το 70% των μετοχών της Ferd (εταιρεία). Η εταιρεία έχει στην κατοχή της διάφορες χρηματοοικονομικές, σκανδιναβικές κατασκευαστικές και τεχνολογικές εταιρείες. Η περιουσία τους ξεπερνά το 1,2 δισεκατομμυρίων. Η νεαρή γυναίκα εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των νεότερων δισεκατομμυριούχων.

8. Katharina Andresen
Καθαρή αξία: 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ηλικία: 24 ετών


Katharina Andresen

Και οι δύο αδελφές βρίσκονται στη λίστα με τις νεότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχους στον κόσμο. Όπως και η Alexandra, διευθύνει μια επενδυτική εταιρεία. Και οι δύο αδελφές κληρονόμησαν περίπου το 42% των μετοχών της επενδυτικής εταιρείας της οικογένειάς τους.

9. Kylie Jenner
Καθαρή αξία: 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ηλικία: 22

Η Kylie Jenner δεν είναι μόνο η νεότερη διασημότητα αλλά και η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Κέρδισε μια περιουσία από τα καλλυντικά κυρίως. Η Kylie έκανε πρόσφατα μια συμφωνία για να πουλήσει περίπου το 51% των μετοχών της Kylie Cosmetics, γεγονός που την έκανε να κερδίσει αυτή την περιουσία. Κατέχει επίσης τη θέση στη λίστα με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο.

10. Anna Kasprzak
Καθαρή αξία: 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ηλικία: 32 χρόνια

Η Anna Kasprzak διευθύνει την επιχείρηση υποδημάτων με τη μητέρα της Hanni και τον αδελφό της Andre. Η δανέζικη εταιρεία κατασκευής παπουτσιών είναι το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής και διακινεί τα προϊόντα της σε περισσότερες από 90 χώρες. Η ECCO διαθέτει περισσότερες από 2200 εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών ιστότοπων. Ο παππούς της, ο αείμνηστος Karl Toosbuy, ίδρυσε την εταιρεία. Η Άννα  ασχολείται με την ιππασία. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και κατέλαβε την 14η θέση.

ΠΗΓΗ