Home Κοινωνια ΑΡΣΑΚΕΙΟ: Υπήρξαν κι άλλα σοβαρά περιστατικά εκφοβισμού μαθητών; Η έρευνα ξεκινά

ΑΡΣΑΚΕΙΟ: Υπήρξαν κι άλλα σοβαρά περιστατικά εκφοβισμού μαθητών; Η έρευνα ξεκινά

by bot

ΑΡΣΑΚΕΙΟ: Υπήρξαν κι άλλα σοβαρά περιστατικά εκφοβισμού μαθητών; Η έρευνα ξεκινά.

Μετά το πρώτο σοκ από το σοβαρότατο περιστατικό εκφοβισμού μαθητή στο Αρσάκειο, σύσσωμη η εκπαιδευτική ηγεσία του σχολείου επιχειρεί να εντοπίσει τυχόν παλαιότερα παρεμφερή περιστατικά και να πιάσει το νήμα από τη αρχή. Παιδιά και γονείς απαιτούν πλέον να ξεκινήσουν έρευνες σε βάθος χρόνου – ήδη οι αρχές έχουν επέμβει – και καλούν όσους γνωρίζουν το παραμικρό να μιλήσουν. Το θέμα είναι αν θα ανοίξουν στόματα ή θα παραμείνουν ερμητικά κλειστά.

‘Οπως πληροφορούμαστε, οι Αρχές αναμένεται να συγκεντρώσουν «ιστορικό» περιστατικών στο Αρσάκειο, ενώ την ίδια ώρα δεν φαντάζει απίθανο να ζητηθεί ακόμη και από την αρμόδια ανακρίτρια προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα αναλάβει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Η επιτήρηση

Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, μεταξύ άλλων βεβαίως, είναι αν τα παιδιά στις τάξεις, πριν και μετά το πέρας των μαθητών, επιτηρούνται ή οι καθηγητές αναχωρούν για το γραφείο ή τα σπίτια τους, αφήνοντας πίσω μαθητές να οργιάζουν με τον άλφα ή βήτα τρόπο.

Τα ίδια τα παιδιά πάντως σε συζητήσεις τους έχουν αναφέρει περιστατικά bullying τα οποία όμως έχουν αποσιωπηθεί γιατί πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις κυριαρχεί ο φόβος του ατόμου που το υπέστη αλλά και η εκβιαστική συμπεριφορά των θυτών.

Τις επόμενες ημέρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αναμένεται να βρεθούν οι δύο 15χρονοι μαθητές που δεν είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά το περιστατικό. Τα ανήλικα αγόρια που ήταν ανάμεσα στους 6 δράστες που τύλιξαν με πετονιά τον συμμαθητή τους σε σχολικά αίθουσα, θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για την επίθεση, αλλά και για άλλα περιστατικά bullying στο σχολείο.

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024