Τριάντα τέσσερις κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ απήγγειλε χθες τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη Νέα Υόρκη, με σκοπό την απόκρυψη επιζήμιων πληροφοριών και παράνομης δραστηριότητας από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους πριν, αλλά και μετά τις εκλογές του 2016.

Η τυπική διαδικασία κράτησε σχεδόν μία ώρα και στον Τραμπ απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες που σχετίζονται με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Οι εισαγγελείς έκριναν πως η καταβολή των χρημάτων έγινε στο πλαίσιο προσπάθειας να προωθήσει την υποψηφιότητά του, αποκρύπτοντας πληροφορίες με αρνητικό, για τον ίδιο, πρόσημο, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε o εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ , κατά την προεκλογική περίοδο το 2016, ο Τραμπ και συνεργάτες του εφάρμοσαν σχέδιο «εξαγοράς της σιωπής» (catch and kill). O 76χρονος Τραμπ φέρεται να κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει κρυφά τα στοιχεία, με δεκάδες ψευδείς καταχωρήσεις στα επιχειρηματικά αρχεία.

«Η πολιτεία της Νέας Υόρκης υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραποίησε επανειλημμένως και με δόλο επιχειρηματικά αρχεία στη Νέα Υόρκη, με σκοπό να αποκρύψει επιζήμιες πληροφορίες από το εκλογικό κοινό κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016», δήλωσε ο εισαγγελέας Μπραγκ.

Φορώντας ένα μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα στα χρώματα της αστερόεσσας, ο συνήθως χειμαρρώδης 76χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε με ένα τέταρτο καθυστέρηση ανέκφραστος και εμφανώς οργισμένος στο δικαστήριο, κάνοντας μια σύντομη στάση για να σηκώσει το χέρι του και να χαιρετήσει τους οπαδούς του, και να γνεύσει προς τα τηλεοπτικά συνεργεία και το κοινό που είχε συγκεντρωθεί.

Ο Τραμπ αρνήθηκε κάθε αδικοπραγία υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα πολιτικού «κυνηγιού μαγισσών».

Ο Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο χωρίς εγγυήσεις και περιοριστικούς όρους. Λίγο αργότερα από το σπίτι του στη Φλώριντα μίλησε για 25 λεπτά μπροστά σε δημοσιογράφους, καταφέρθηκε εναντίον του Μπάιντεν, και του δικαστή Μπραγκ, μίλησε για θεωρίες συνωμοσίας για τις εκλογές του 2016 και επέμενε ότι οι εκλογές εκλάπησαν μέσα απ τα χέρια του.«Δεν φανταζόμουν ποτέ πως είναι δυνατό κάτι τέτοιο στην Αμερική», ισχυρίστηκε. «Το μόνο έγκλημα που διέπραξα ποτέ ήταν πως υπερασπίστηκα το έθνος μας εναντίον αυτών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», δήλωσε.

Ο πρώην πρόεδρος θα επιστρέψει στο δικαστήριο στις 4 Δεκεμβρίου για την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης.