Αναβάθμιση της PeopleCert σε B1 από Β2 από τη Moodys μετά τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2022

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings και ο διεθνής οίκος Moodys Investors Service («Moody’s») αναβάθμισε την PeopleCert σε Β1 από Β2 με σταθερές προοπτικές. Επίσης αναβάθμισε τον κίνδυνο εταιρικής διακυβέρνησης (governance risk score) της PeopleCert σε G-3 από G-4, και τη συνολική βαθμολογία ESG Credit Impact Score σε CIS-3 από CIS-4.

Η αναβάθμιση της PeopleCert έρχεται ως αποτέλεσμα των εξαιρετικών αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2022 και της μείωσης του δανεισμού, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση που κατέχει η PeopleCert στην παγκόσμια αγορά των επαγγελματικών δεξιοτήτων και γλωσσομάθειας (LanguageCert).

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Βύρων Νικολαΐδης ανέφερε: «Η αναβάθμιση αυτή έχει για μας ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την οικονομική πολιτική και την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια. Το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά με πλήρως ενσωματωμένη την εξαγορά της AXELOS και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τις οικονομικές μας επιδόσεις.»

 

Σχετικά με την PeopleCert

Η PeopleCert ιδρύθηκε το 2000 και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση κορυφαίων εξετάσεων πιστοποίησης.

Η PeopleCert προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στους τομείς ΙT & Digital Transformation, Project Management, Business και Γλωσσομάθειας. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει το ITIL® και το PRINCE2® – δύο από τα πιο παγκοσμίως αναγνωρισμένα πλαίσια που προστατεύονται από IP (IP-protected frameworks), τα οποία αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια περίοδο 30 ετών – καθώς και τις πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας LanguageCert®.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είναι προσβάσιμο σε 200 χώρες, 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 82% των εταιριών του Fortune 500) και σε 800 κυβερνητικούς οργανισμούς μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 Διαπιστευμένων Οργανισμών Εκπαίδευσης και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω της βραβευμένης λύσης Online Proctoring της PeopleCert.

Η ομάδα της PeopleCert αποτελείται από περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους από 40 εθνικότητες. Η PeopleCert έχει λάβει 50 βραβεία σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας και Αειφορίας.

Μετά την εξαγορά της AXELOS τον Ιούλιο του 2021, η PeopleCert εδραιώθηκε ως το πρώτο unicorn, που ξεκίνησε από την Ελλάδα.