Κρουαζιερόπλοια με φανταστικές βιβλιοθήκες

Πέντε προτάσεις

Αν πιστεύετε ότι οι μέρες στη θάλασσα είναι για διάβασμα, οι κρουαζιέρες είναι για χαλάρωση και ότι ο βιβλιοθηκάριος του κρουαζιερόπλοιου πρέπει να είναι εξίσου σημαντικός με τον διευθυντή κρουαζιέρας, τότε οι επόμενες διαφάνειες μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Είτε είστε φανατικός βιβλιόφιλος είτε απλώς εκτιμάτε μια ήσυχη, γραφική ατμόσφαιρα για να χαλαρώσετε σε εσωτερικούς χώρους, είναι δύσκολο να μην ερωτευτείτε τα αναγνωστήρια των κρουαζιερόπλοιων. Στην πραγματικότητα, ορισμένα από αυτά είναι υπέροχα. Συγκεντρώσαμε πέντε από τις καλύτερες βιβλιοθήκες στη θάλασσα, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε σελίδες και ναυτικά μίλια με ….στυλ

Cunard Line

Η Cunard, γνωστή για τη ναυτική της κληρονομιά, θαυμάζεται επίσης για την παραδοσιακή της κομψότητα: αίθουσες χορού κατάλληλες για χορό, εκθαμβωτικά πλανητάρια και εντυπωσιακές διώροφες βιβλιοθήκες. Στο Queen Victoria, καμπυλωτά ξύλινα κάγκελα πλαισιώνουν μια σπειροειδή σκάλα και ράφια επί ραφιών με τόμους – όλα στεγάζονται κάτω από μια οροφή με βιτρό. Το Queen Mary 2 φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές βιβλίων σε οποιοδήποτε κρουαζιερόπλοιο – πάνω από 10.000 τόμους σε έξι γλώσσες.

Oceania Cruises’ R Class

Oceania Cruises' R Class φανταστείτε τον εαυτό σας στο σαλόνι ενός άνετου αρχοντικού στην εξοχή – δεν είναι δύσκολο να το κάνετε με τις βαθιές δερμάτινες πολυθρόνες, τα ανατολίτικα χαλιά και τα μαρμάρινα πεζούλια που κοσμούν τις βιβλιοθήκες των πλοίων της κατηγορίας R της Oceania Cruises (Insignia, Regatta, Nautica και Sirena). Πάρτε ένα αντίγραφο του “Ανεμοδαρμένα Ύψη” για να εντρυφήσετε κάτω από την υπέροχη οροφή trompe l’oeil γεμάτη με πουλιά και τροπικά φυτά. Αν ο χώρος σας φαίνεται οικείος, ίσως τον αναγνωρίσετε από άλλα πρώην πλοία της Renaissance, όπως τα Azamara Quest και Journey, ή το Pacific Princess του στόλου της P&O Cruises Australia.

Celebrity’s Solstice Class

Celebrity's Solstice Class Οι φωτεινοί και μοντέρνοι χώροι με βιβλία στα πλοία της κλάσης Solstice της Celebrity Cruises (Equinox, Eclipse, Silhouette, Reflection και Solstice) αποδεικνύουν ότι οι βιβλιοθήκες δεν είναι μόνο σκόνη και σκούρο ξύλο. Αινιγματικά έργα τέχνης δεσπόζουν πάνω από ιδιόρρυθμες καρέκλες με ψηλή πλάτη και ιλιγγιώδη κάθετα ράφια με βιβλία που εκτείνονται σε δύο καταστρώματα. Αυτοί οι ανοιχτοί και ελκυστικοί χώροι αποτελούν κεντρικό σημείο του κεντρικού αίθριου και προσελκύουν αναγνώστες και περιηγητές του πλοίου.

Regent’s Seven Seas Explorer

Regent's Seven Seas Explorer Φαίνεται ότι τα πατώματα της βιβλιοθήκης στο αυτοαποκαλούμενο “πιο πολυτελές πλοίο στον κόσμο” θα ήταν φτιαγμένα από δέρμα- αυτό συμβαίνει στον πολυτελή χώρο ανάγνωσης στο πλοίο Regent’s Seven Seas Explorer. Η διακόσμηση είναι εντυπωσιακή εδώ, με ζωντανές πράσινες δερμάτινες καρέκλες, ράφια σε σχήμα διαμαντιού, εναέρια φωτιστικά που μοιάζουν με κεχριμπαρένιους κρυστάλλους και ένα γλυπτό από μια στοίβα βιβλίων. Πολλά πραγματικά βιβλία κοσμούν και εδώ τα ράφια.

Holland America Line

Holland America Line

Ίσως καμία άλλη εταιρεία κρουαζιέρας δεν έχει αγκαλιάσει το τι μπορεί να είναι μια βιβλιοθήκη όπως η Holland America. Οι οπαδοί της γραμμής είναι παθιασμένοι λάτρεις των βιβλιοθηκών, που μιλούν ποιητικά για τα κλασικά αναγνωστήρια που βρίσκονται σε πλοία όπως το Volendam, τα οποία διαθέτουν πλούσια χρώματα, πολλά άνετα καθίσματα, βιβλία και τετραγωνικά μέτρα για να περισσεύουν. Ωστόσο, ο τυποποιημένος συνδυασμός βιβλιοθήκης/καφέ της HAL μεταφέρεται γρήγορα στο σήμερα με το Explorations Central (EXC) – ένα μέρος για ανάγνωση, χαλάρωση και εμβάθυνση στον προορισμό που ανταλλάσσει ένα παλαιότερο σχέδιο με διαδραστικές οθόνες αφής και άπλετο φυσικό φως.

ΠΗΓΗ