Στέψη Καρόλου: Ασημένιος σταυρός με θραύσμα του αληθινού σταυρού θα ηγηθεί της πομπής

Ένας «όμορφος και συμβολικός» ασημένιος σταυρός, που φέρεται να περιέχει ένα θραύσμα του λεγόμενου αληθινού σταυρού θα ηγηθεί της πομπής στέψης του >βασιλιά Καρόλου Γ’ στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Getty image/ Lifo /CNN

Το θρησκευτικό λείψανο, που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι θραύσμα του σταυρού πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός, δόθηκε στον βασιλιά από τον πάπα Φραγκίσκο για να σηματοδοτήσει τη στέψη του.

Ο <“>βασιλιάς Κάρολος ανέθεσε την ενσωμάτωση του θραύσματος στον σταυρό που Σταυρό της Ουαλίας, που κατασκευάστηκε, τον οποίο παρουσίασε στην Εκκλησία της Ουαλίας ως δώρο για να σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα της, όπως ανακοίνωσε η Εκκλησία την Τετάρτη.

«Είναι τιμή μας που η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα μας με έναν σταυρό που είναι τόσο όμορφος όσο και συμβολικός», δήλωσε ο Άντριου Τζον, Αρχιεπίσκοπος της Ουαλίας, σε δήλωση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ουαλίας.

«Ο σχεδιασμός του μιλάει για τη χριστιανική μας πίστη, την κληρονομιά μας, τους πόρους μας και τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα. Είμαστε επίσης ευτυχείς που η πρώτη του χρήση θα είναι να οδηγήσει τις Μεγαλειότητές τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ κατά τη λειτουργία της στέψης».

Ο σταυρός θα παραληφθεί επίσημα από την Εκκλησία της Ουαλίας σε μια λειτουργία μετά τη στέψη και θα μοιράζεται μεταξύ της αγγλικανικής και της καθολικής εκκλησίας της χώρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκπροσωπώντας τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Μαρκ Ο΄ Τουλ, αρχιεπίσκοπος του Κάρντιφ και επίσκοπος της Μενεβίας, δήλωσε ότι η εκκλησία του δέχθηκε τον σταυρό «με μια αίσθηση βαθιάς χαράς», προσθέτοντας ότι αποτελεί ένδειξη των «βαθέων χριστιανικών ριζών του έθνους».

Τα υλικά του σταυρού

Ο σταυρός της Ουαλίας σχεδιάστηκε από τον αργυροχρυσοχόο Μάικλ Λόιντ και κατασκευάστηκε με ουαλικά υλικά: ανακυκλωμένο ασήμι από το βασιλικό νομισματοκοπείο στο Λάντρισαντ, ουαλική σχιστόλιθο για τη βάση και ουαλικό ανεμογενές ξύλο για τον άξονα.

Ο >Κάρολος συμμετείχε επίσης στη δημιουργία του, σφυρηλατώντας ο ίδιος τη σφραγίδα πάνω στον ασημένιο σταυρό.

Ο Τιμ Νοξ, διευθυντής της Βασιλικής Συλλογής, της ιδιωτικής συλλογής τέχνης της βρετανικής μοναρχίας, περιέγραψε τον σταυρό ως «εμπνευσμένο από τη μεσαιωνική ουαλική τέχνη και σχεδιασμό», συνδυάζοντας την ιστορική αναφορά με τη σύγχρονη τέχνη.

Το πίσω μέρος του σταυρού κοσμείται με λέξεις από το τελευταίο κήρυγμα του Αγίου Δαυίδ, του προστάτη της Ουαλίας, στα ουαλικά Να είστε χαρούμενοι. Κρατήστε την πίστη. Κάνε τα μικρά πράγματα».

Με πληροφορίες από CNN