Ο Elon Musk πληρώνει για τον Stephen King και τον LeBron James για να κρατήσουν τα μπλε χαρακτηριστικά Ticks διάσημα ονόματα, όπως ο Stephen King και ο LeBron James, παρ ότι δεν έχουν εγγραφεί στο Twitter Blue

Ο Elon Musk παραδέχτηκε ότι πληρώνει για να διατηρήσουν κάποιοι εξέχοντες λογαριασμοί στο Twitter τα μπλε τικ τους, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε μια εκκαθάριση που αφαίρεσε τη συγκεκριμένη κατάσταση από πολλά διάσημα ονόματα, όπως η Beyoncé, ο Ronaldo και ο Paul McCartney.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter επιβεβαίωσε τη χειρονομία αφού προέκυψε ότι ο συγγραφέας Stephen King, ο ηθοποιός William Shatner και ο αστέρας του μπάσκετ LeBron James είχαν διατηρήσει τα tick τους –  μέσω των οποίων αναδεικνύεται η επαλήθευση των λογαριασμών στο twitter, παρόλο που δεν είχαν εγγραφεί στο Twitter Blue, τη συνδρομητική υπηρεσία του ιστότοπου.

Την Πέμπτη ο Musk προχώρησε στην υλοποίηση μιας παλιότερης απειλής να αφαιρέσει το μπλε τικ από περίπου 400.000 παλαιούς επαληθευμένους λογαριασμούς, εκτός αν αυτοί εγγραφούν στο Blue, το οποίο κοστίζει πάνω από 8 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ, 9,60 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 13 δολάρια στην Αυστραλία.

Η συγκεκριμένη εκκαθάριση λογαριασμών σήμαινε ότι πολλά διάσημα ονόματα, με εκατομμύρια οπαδούς, έχασαν την ιδιότητά τους ως blue-check. Στα ονόματα που δεν έχουν πλέον επαληθευμένη κατάσταση περιλαμβάνονται η Beyoncé, ο Ronaldo, η Kim Kardashian, ο Sir Paul McCartney, η JK Rowling και ο Donald Trump. Το Twitter έχει πλέον μηδέν “κληρονομηθέντες” επαληθευμένους λογαριασμούς σύμφωνα με τον Travis Brown, προγραμματιστή λογισμικού που παρακολουθεί τη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, από περίπου 400.000 στις αρχές του μήνα, με τις εγγραφές στο Blue να υπολογίζονται πλέον σε 630.000.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Musk για το Twitter Blue, οι απαντήσεις των συνδρομητών θα αποκτήσουν μεγαλύτερη προβολή στην προεπιλεγμένη ροή For You των χρηστών, ενώ τα tweets με τα οποία αλληλεπιδράτε θα ενισχύονται.

Ωστόσο, το Twitter θα συνεχίσει να εμφανίζει τους λογαριασμούς που ακολουθούν οι χρήστες στο For You feed τους, είτε είναι συνδρομητές του Twitter Blue, είτε όχι. Ο Musk δήλωσε ότι η μετάβαση στην επί πληρωμή επαλήθευση είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των αυτοματοποιημένων λογαριασμών bot και τη δημιουργία μιας εναλλακτικής πηγής εσόδων σε σχέση με τις διαφημίσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Twitter.

Ο King που έχει στο ενεργητικό του πολλά εκατομμύρια πωλήσεις, εξέφρασε την απορία του ότι είχε πλέον έναν επαληθευμένο λογαριασμό. “Ο λογαριασμός μου στο Twitter λέει ότι έχω εγγραφεί στο Twitter Blue. Δεν το έχω κάνει”. Ο Musk είχε παρέμβει εκ μέρους του King για να τον βοηθήσει να διατηρήσει την επαληθευμένη του ιδιότητα και απάντησε ως εξής: “Παρακαλώ, namaste”.

Ωστόσο, ορισμένοι επίσημοι ιστότοποι, όπως ο λογαριασμός των Υπηρεσιών Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είχαν γκρίζο τικ από το πρωί της Παρασκευής.

Τα προνόμια για τους συνδρομητές του Twitter Blue περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται tweets, να γράφουν μεγαλύτερες αναρτήσεις και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις.

Με πληροφορίες από τον  Guardian