Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Ακόμη μια αναβάθμιση – η τρίτη σε σειρά – στην αξιολόγηση της εταιρείας έρχεται να επιβεβαιώσει τα εξαιρετικά αποτελέσματα της PeopleCert για το 2022.

Μετά τους οίκους αξιολόγησης Fitch Ratings και Moody’s Investors Service, ο διεθνής οίκος S&P Global Ratings («S&P») αναβαθμίζει την PeopleCert σε Β+ από Β με σταθερές προοπτικές.

Η αναβάθμιση της PeopleCert έρχεται ως αποτέλεσμα της ισχυρής οργανικής αύξησης των εσόδων, του υψηλού περιθωρίου κερδοφορίας και της μείωσης του δανεισμού μέσω της ταυτόχρονης αύξησης των κερδών και της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών για το οικονομικό έτος 2022, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση που κατέχει η PeopleCert στην παγκόσμια αγορά των επαγγελματικών δεξιοτήτων και γλωσσομάθειας (LanguageCert).

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Βύρων Νικολαΐδης ανέφερε σχετικά:

“Η τρίτη αναβάθμιση από την S&P είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αλλά κυρίως, είναι η απόδειξη ότι αναγνωρίζεται, τόσο η σημερινή οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, όσο και η δυναμική και η προοπτική της για τα επόμενα χρόνια. Κοιτάμε μπροστά και έχουμε κάθε λόγο να βλέπουμε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξέλιξη για την PeopleCert και τους συνεργάτες της»

 

Σχετικά με την PeopleCert

Η PeopleCert ιδρύθηκε το 2000 και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση κορυφαίων εξετάσεων πιστοποίησης.

Η PeopleCert προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στους τομείς ΙT & Digital Transformation, Project Management, Business και Γλωσσομάθειας. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει το ITIL® και το PRINCE2® – δύο από τα πιο παγκοσμίως αναγνωρισμένα πλαίσια που προστατεύονται από IP (IP-protected frameworks), τα οποία αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια περίοδο 30 ετών – καθώς και τις πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας LanguageCert®.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είναι προσβάσιμο σε 200 χώρες, 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 82% των εταιριών του Fortune 500) και σε 800 κυβερνητικούς οργανισμούς μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 Διαπιστευμένων Οργανισμών Εκπαίδευσης και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω της βραβευμένης λύσης Online Proctoring της PeopleCert.

Η ομάδα της PeopleCert αποτελείται από περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους από 40 εθνικότητες. Η PeopleCert έχει λάβει 50 βραβεία σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας και Αειφορίας.

Μετά την εξαγορά της AXELOS τον Ιούλιο του 2021, η PeopleCert εδραιώθηκε ως το πρώτο unicorn, που ξεκίνησε από την Ελλάδα.