Μια 91χρονη ταμίας παντοπωλείου από το ‘Ορεγκον θα συνταξιοδοτηθεί με τη βοήθεια διαδικτυακού εράνου. Το ποσό που συγκέντρωσε ξεπερνά τα 82.000 δολάρια….

Η 91χρονη ταμίας παντοπωλείου  Μπέτι Γκλόβερ μπορεί πλέον έστω και σε αυτή την ηλικία να συνταξιοδοτηθεί. Αν και είχε εργαστεί επί επτά δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχε καταφέρει να αποταμιεύσει χρήματα ώστε να μπορεί να ζήσει στα γεράματά της και να πληρώνει όλες της τις υποχρεώσεις,μεταξύ των οποίων και το τροχόσπιτο της σε κάμπινγκ,  σύμφωνα με την εφημερίδα Rogue Valley Times, η οποία πρόσφατα την παρουσίασε στο προφίλ της.

Η Μπέτι εργαζόταν πίσω από το ταμείο του παντοπωλείου WinCo Foods στο Σάουθ Μέντφορντ του Όρεγκον, όταν αποφάσισε ότι ήθελε να αφιερώσει περισσότερα από τα τελευταία χρόνια της ζωής της στη δημιουργία αναμνήσεων με τους αγαπημένους της.

“Έχω συνηθίσει να εργάζομαι και μισώ τη σκέψη να μην εργάζομαι”, δήλωσε η Glover στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KDRV, προσθέτοντας ότι αγαπά επίσης τους πελάτες της. “Αλλά μετά αποφάσισα ότι θα ήθελα να απολαύσω τα” δύο παιδιά μου, τα τέσσερα εγγόνια μου, τα έξι δισέγγονα και τα δύο δισέγγονα.

Μία από τις εγγονές της Γκλόβερ τη βοήθησε να ξεκινήσει μια εκστρατεία GoFundMe με αρχικό στόχο 40.000 δολάρια. Η καμπάνια πέτυχε ηχηρά και μέχρι την Τετάρτη είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 82.000 δολάρια, κυρίως από μέλη της κοινότητας και θαμώνες του καταστήματος.

Η Γκλόβερ κατάφερε να ορίσει την τελευταία της μέρα στο Winco για την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με μια ενημέρωση στη σελίδα της στο GoFundMe.

“Είμαι άφωνη”, δήλωσε η Γκλόβερ στο KDRV. “Δεν πίστευα ούτε για ένα λεπτό ότι οι άνθρωποι θα ήταν τόσο γενναιόδωροι. Ακόμα και αν είναι ό,τι μπορούν να διαθέσουν, είναι εκπληκτικό που μου το δίνουν”.

Η Glover – η οποία σκοπεύει να γιορτάσει τα 92α γενέθλιά της λίγες ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της – παρέτεινε την επαγγελματική της σταδιοδρομία πολύ πέρα από τη μέση αμερικανική ηλικία συνταξιοδότησης, καθώς το κόστος ζωής στις ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί και οι μισθοί των περισσότερων εργαζομένων έχουν μείνει στάσιμοι όλα αυτά τα χρόνια, καθιστώντας δύσκολο για πολλούς να αποταμιεύσουν. Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και οι μειωμένες παροχές κοινωνικής ασφάλισης έχουν επίσης οδηγήσει σε αύξηση της μέσης αμερικανικής ηλικίας συνταξιοδότησης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Guardian