“Amy Winehouse: In Her Words” –  Ημερολόγια, στίχοι και φωτογραφίες της Amy σε νέο βιβλίο το καλοκαίρι.

Συλλογή από άγνωστες ως σήμερα σημειώσεις σε ημερολόγιο, μαζί με χειρόγραφους στίχους και προσωπικές φωτογραφίες της Amy Winehouse θα εκδοθεί υπό μορφή βιβλίου στο τέλος του καλοκαιριού

Τα προσωπικά εφήμερα της τραγουδίστριας θα μοιραστούν για πρώτη φορά στο “Amy Winehouse: In Her Words”, ένα νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου από την HarperCollins.

Οι γονείς της Mitch και Janis Winehouse, οι οποίοι προλoγίζουν το βιβλίο, ανέφεραν σε δήλωσή τους: “Αυτή η όμορφη νέα συλλογή σημειώσεων και σκέψεων της Amy δείχνει μια άλλη πλευρά της – τη διασκεδαστική και πνευματώδη πλευρά της. Θέλαμε να το μοιραστούμε με τους θαυμαστές της Amy, ώστε να μπορούν και αυτοί να απολαύσουν την Amy, με τα λόγια της”.

Η ημερομηνία δημοσίευσης έχει προγραμματιστεί για δύο εβδομάδες πριν από τα 40α γενέθλια της Winehouse. Πέθανε από υπερβολική δόση αλκοόλ τον Ιούλιο του 2011, σε ηλικία 27 ετών, μετά από μια σειρά δημόσιων αγώνων με τον εθισμό και την κακή ψυχική υγεία.

“Για να κατανοήσουμε πλήρως την Amy Winehouse την ημέρα που θα ήταν τα 40α γενέθλιά της, αυτό το εξαιρετικά προσωπικό και αποκαλυπτικό βιβλίο, γεμάτο με τις ιδιωτικές σκέψεις και τα συναισθήματά της, αποκαλύπτει την καρδιά της καλλιτέχνιδας που ονειρευόταν μεγάλα πράγματα και νοιαζόταν βαθιά”, δήλωσε η Lisa Sharkey της HarperCollins. “Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι που εκδίδουμε αυτό το πολύτιμο ενθύμιο και είμαστε ευγνώμονες στους γονείς της, Janis και Mitch που μοιράζονται τα της κόρης τους σε αυτό το ευαίσθητο όμορφο βιβλίο”.

Όλα τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου θα διατεθούν στο Ίδρυμα Amy Winehouse, με ελάχιστη υποσχόμενη δωρεά 70.000 λίρες. Από την ίδρυσή του από τον Mitch Winehouse το 2011, το φιλανθρωπικό ίδρυμα έχει υποστηρίξει ευάλωτους ή μειονεκτούντες νέους μέσω της παροχής στέγης αποκατάστασης, εκπαίδευσης, ανθεκτικότητας και εργαστηρίων μουσικοθεραπείας.