Κύκλος 4 διαλέξεων από τον Παντελή Τσάβαλο

8 – 29 Μαΐου 2023

κάθε Δευτέρα, 18:30 – 20:30

 Δια ζώσης συναντήσεις ή online streaming: 

https://cycladic.gr/page/cycladic-contemporary-art-talks-groundbreakers

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης και της σειράς συναντήσεων  Art Talks, το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης διοργανώνει δεύτερο κύκλο διαλέξεων με τίτλο «Η Σύγχρονη Τέχνη στη Biennale της Βενετίας (2007-2022)», κάθε Δευτέρα από τις 8 μέχρι τις 29 Μαΐου, 18:30–20:30. Η παρακολούθηση των 4 συναντήσεων μπορεί να γίνει δια ζώσης ή online.

 

Ο κύκλος αυτός αποτελεί μια μεγάλη εικονική περιήγηση στα πιο ενδιαφέροντα και πιο σημαντικά έργα σύγχρονης τέχνης που παρουσιάστηκαν στη Biennale της Βενετίας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια (2007-2022). Η παλαιότερη, μεγαλύτερη και σημαντικότερη Biennale τέχνης, μάς παρέχει τη δυνατότητα, κάθε δύο χρόνια να παρατηρούμε το φαινόμενο της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε όλο τον κόσμο, έτσι όπως παρουσιάζεται στη μεγάλη αυτή συνάντηση της παγκόσμιας τέχνης. Παρουσιάζει μια επιλογή από έργα των κεντρικών αφηγήσεων των επιμελητών, του σκεπτικού που διαμόρφωσε τις επιμελητικές τους προτάσεις, αλλά και έργα των εθνικών συμμετοχών και των παράλληλων εκθέσεων, εμβαθύνοντας στο συναρπαστικό πεδίο της σύγχρονης τέχνης.

Οι διαλέξεις, που πραγματοποιούνται από τον Ιστορικό Τέχνης Παντελή Τσάβαλο, βάζουν στο μικροσκόπιο τέσσερις Biennale (2007, 2017, 2019, 2022), με προβολή πλούσιου εικονογραφικού υλικού, ακολουθώντας έναν συνδυασμό κοινωνικοϊστορικής, φορμαλιστικής και σημειολογικής μεθοδολογίας προσέγγισης.