Το Armchair Books σας περιμένει στο μαγευτικό Εδιμούργο

Η αρχαία περιοχή West Port στο Εδιμβούργο έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται αιώνες πίσω. Το όνομα προέρχεται από την παλιά πύλη του West Port, η οποία αποτελούσε το μοναδικό σημείο πρόσβασης στα δυτικά σύνορα μέσω του τείχους Flodden

Το West Port αποτελεί το σπίτι των παλαιοπωλών της πόλης και ο συγκεκριμένος εμπορικός δρόμος αναφέρεται πλέον ως “το Σόχο του Εδιμβούργου”. Υπάρχουν έξι βιβλιοπωλεία σε αυτή την περιοχή που οδηγεί από το Grassmarket και προστίθενται τακτικά και άλλα!

Το Armchair Books προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των βιβλιοπωλείων πριν από περίπου 15 χρόνια και από τότε αποτελεί το αγαπημένο βιβλιοπωλείο των ντόπιων, των φοιτητών και των περιηγητών!Είναι κατανεμημένο σε δύο ιστορικά κτίρια στο 72-74 West Port και έτσι το καθένα προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Στο βιβλιοπωλείο θα βρείτε μια εντυπωσιακή ποικιλία από μεταχειρισμένα βιβλία μυθοπλασίας, φιλοσοφίας, ποιήματα, μύθους, βιβλία ιστορίας, επιστημονικής φαντασίας και πολλά άλλα.

Αν κατευθυνθείτε προς το 74 West Port, τότε θα βρείτε περισσότερα παλαιά βιβλία και μια τεράστια συλλογή μη λογοτεχνικών τίτλων.

Το Armchair Books αναδεικνύει την έντονη και θορυβώδη ύπαρξή του ακρβώς στο ιερό West Port του Εδιμβούργου… αρχαία πατρίδα των βιβλιοπωλών. Με θέα το υπέροχο κάστρο, πάνω από την Grassmarket απολαμβάνει την ύπαρξή του κάτω από τον καυτό σκωτσέζικο ήλιο. Οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί- τα υπερφορτωμένα ράφια μας στενάζουν σαν κατάρτια σε μπουρίνι, τα φθαρμένα και οιονεί ανατολίτικα χαλιά μας μπορεί να τραβήξουν το μάτι ή το πόδι. Τα βιβλία στο παράθυρο μπορεί να πάρουν αυθόρμητα φωτιά, και οι διευθυντές πρέπει να είναι πάντα κλειδωμένοι μέσα… Σποραδικά αγωνιζόμαστε υπό την καθοδήγηση του Φόβου, προς την Ομορφιά.

 

Μυρίστε τα παλιά βιβλία για τον εαυτό σας…

Μια σημείωση σχετικά με την προσβασιμότητα: όλοι να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στο Armchair Books! Όπως τόσα πολλά καταστήματα στο Εδιμβούργο, βρισκόμαστε σε ένα πολύ παλιό κτίριο που δυστυχώς δεν χτίστηκε με γνώμονα το πλήρες φάσμα των παραλλαγών της ανθρώπινης κινητικότητας.

Το Armchair Books μπορεί να έχει πολύ κόσμο και είναι ένα πολύ μικρό βιβλιοπωλείο με στενούς διαδρόμους. Αν θέλετε να αποφύγετε τον συνωστισμό, μια επίσκεψη στη μέση της εβδομάδας θα ήταν καλύτερη ιδέα.

Πολλοί επισκέπτες το χαρακτηρίζουν ως…”αλφαβητικό χάος”, αλλά αν και φαίνεται χαοτικό, είναι πολύ εύκολο να βρείτε πράγματα μέσω του συστήματός τους! Το προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από ευτυχές να σας καθοδηγήσει αν έχετε ένα συγκεκριμένο κείμενο που ψάχνετε.

Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται αυτό το βιβλιοπωλείο για το Instagram και είναι περισσότερο από ευτυχείς για να τραβήξετε φωτογραφίες. Είναι εξαιρετικά φωτογενές άλλωστε!

‘Aλλα βιβλιοπωλεία στον ίδιο δρόμο