ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ – Τεράστια η ανάγκη ασφαλών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης

Η Καμάλα Χάρις προέβη σε σχετικές ανακοινώσεις. 

 Οι εταιρείες έχουν ηθική και νομική ευθύνη να είναι ασφαλή τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν, δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμίλα Χάρις στους εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών που κλήθηκαν σε ειδική διάσκεψη. Η Χάρις τους ζήτησε να καταθέτουν προτάσεις για ρυθμιστικό πλαίσιο και να συμμετέχουν σε δημόσια αξιολόγηση των προγραμμάτων τους.

“Οι εξελίξεις στην τεχνολογία ανέκαθεν παρουσίαζαν ευκαιρίες και κινδύνους, και η γενεσιουργός τεχνητή νοημοσύνη δεν διαφέρει. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια από τις πιο ισχυρές τεχνολογίες σήμερα, με τη δυνατότητα να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων και να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, η ΤΝ έχει τη δυνατότητα να αυξήσει δραματικά τις απειλές για την ασφάλεια και την προστασία, να παραβιάσει τα πολιτικά δικαιώματα και την ιδιωτική ζωή και να διαβρώσει την εμπιστοσύνη του κοινού και την πίστη στη δημοκρατία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου έχω επικεντρωθεί στην προστασία των καταναλωτών από τους κινδύνους που συνδέονται με την τεχνολογία. Ως Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, εργάστηκα για την προστασία των ηλικιωμένων από τους επιγραμμικούς απατεώνες, των γυναικών και των κοριτσιών από την επιγραμμική παρενόχληση και των καταναλωτών από παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία Μονάδας Επιβολής και Προστασίας της Ιδιωτικής Ζωής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνιας.

Ως γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών και μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών και της Επιτροπής Δικαιοσύνης, ερευνήσαμε τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016 και παρήγαμε εμπειρικά στοιχεία ότι οι κρατικοί φορείς θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία.

Μέσω αυτού του έργου, ήταν προφανές ότι οι εξελίξεις στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη, είναι πολύπλοκες. Η κυβέρνηση, οι ιδιωτικές εταιρείες και άλλοι στην κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις από κοινού. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ δεσμευόμαστε να κάνουμε το καθήκον μας – μεταξύ άλλων προωθώντας πιθανούς νέους κανονισμούς και υποστηρίζοντας νέα νομοθεσία – ώστε όλοι να μπορούν να επωφεληθούν με ασφάλεια από τις τεχνολογικές καινοτομίες.

Όπως μοιράστηκα σήμερα με τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αμερικανικής καινοτομίας της τεχνητής νοημοσύνης, ο ιδιωτικός τομέας έχει ηθική, ηθική και νομική ευθύνη να διασφαλίσει την ασφάλεια και την προστασία των προϊόντων του. Και κάθε εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται με τους υφιστάμενους νόμους για την προστασία του αμερικανικού λαού. Ανυπομονώ για τη συνέχεια και τη συνέχεια που θα δοθεί τις επόμενες εβδομάδες”

ΠΗΓΗ