Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα παρουσιάζει την έκθεση «Περιπλανώμενοι νομάδες στην κεντρική Ασία». Εως και τις 

Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση χαρακτηριστικών και αξιόλογων δειγμάτων της τέχνης των Baluch, τα οποία έχουν υφανθεί αποκλειστικά από γυναίκες, ούτως ώστε να αναδειχτεί η καλλιτεχνική τους αξία και να υπογραμμιστεί η συμβολή της γυναίκας-δημιουργού στην ιστορία της νομαδικής τέχνης.

Η έκθεση εστιάζει στους σάκους για μεταφορά αντικειμένων και τροφίμων με καμήλες και άλογα, που αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά υφαντά των νομάδων Baluch. Παρουσιάζονται ολόκληροι σάκοι για να γίνει αντιληπτή η χρηστική τους λειτουργία ως μέσο μεταφοράς αντικειμένων και τροφίμων. Επίσης παρουσιάζονται τμήματα σάκων με χαρακτηριστικά μοτίβα των Baluch, όπως ο πετεινός-το κατεξοχήν σύμβολο των Baluch, το μοτίβο “Mina Khani” που είναι επηρεασμένο από περσικά χαλιά με ανθικό διάκοσμο, το γεωμετρικό μοτίβο “δέντρο και ζώο”, κ.ά. Τα αντικείμενα με κοινό θέμα παρουσιάζονται ταυτόχρονα και σε χρονολογική σειρά, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τις παραλλαγές του κάθε μοτίβου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του Frank Martin Diehr, συλλέκτη και συγγραφέα για τα χαλιά και υφαντά των Baluch, από το Wuppertal της Γερμανίας.