Ο Harrison Ford είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και αναγνωρίσιμους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Έγινε για πρώτη φορά γνωστός όταν ανέλαβε το ρόλο του Han Solo στη θρυλική τριλογία Star Wars, αλλά εντυπωσίασε το κοινό και αργότερα με την ερμηνεία του ως ο εμβληματικός Indiana Jones. Αυτό που κάνει τον Ford τόσο μοναδικό ως ηθοποιό είναι η σχετικότητά του, καθώς θεωρείται ο απόλυτος καθημερινός άνθρωπος.

Ο ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του κόσμου και εξακολουθεί να είναι πολύ ενεργός στο Χόλιγουντ. Οι ταινίες του έχουν αποφέρει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, γεγονός που τον καθιστά τον τέταρτο πιο κερδοφόρο αστέρα όλων των εποχών. Παρά τη δημοτικότητά του, υπάρχουν πολλά πράγματα για τον ηθοποιό που κανείς δεν γνωρίζει.

Η ζωή του Χάρισον Φορντ πριν γίνει σταρ του Χόλιγουντ διέφερε σημαντικά από τον λαμπερό τρόπο ζωής που ζει τώρα. Εκείνη την εποχή ζούσε στο Jackson Hole του Wyoming και έχτιζε το δικό του σπίτι στο ράντσο. Κατασκεύασε ο ίδιος το σπίτι, δίνοντας προσοχή στη λεπτομέρεια και εστιάζοντας στην άψογη εκτέλεση. Από τα ντουλάπια μέχρι τα κουφώματα των παραθύρων, τα πάντα έγιναν με τα χέρια του.

Αυτός ο απλός, εργατικός τρόπος ζωής μπορεί να συνέβαλε στην προσγειωμένη προσωπικότητα του ηθοποιού. Παρόλο που είναι πλέον διάσημος, εξακολουθεί να διατηρεί αυτή τη γοητεία του “καθημερινού ανθρώπου”. Η εμπειρία του να χτίσει το δικό του σπίτι δείχνει επίσης την επινοητικότητά του και την προθυμία του να αναλάβει μια πρόκληση, ιδιότητες που αναμφίβολα τον έχουν βοηθήσει στην καριέρα του.

Ο Ford έπεσε με το αεροπλάνο του

Τα ταλέντα του Χάρισον Φορντ δεν επεκτείνονται μόνο στη μεγάλη οθόνη – είναι επίσης διπλωματούχος πιλότος και έχει το δικό του αεροπλάνο. Ωστόσο, η πτήση είναι ένα επικίνδυνο χόμπι, και ο ηθοποιός είχε μερικές παραλίγο ατυχήματα. Κατά τη διάρκεια μιας κανονικής πτήσης, ο Ford παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα και αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα χορταριασμένο κομμάτι γης. Παρά τους πολυάριθμους τραυματισμούς του, όπως σπασμένη λεκάνη και αστράγαλο, ο ηθοποιός παρέμεινε αποφασισμένος να επιστρέψει στον αέρα.

Πιστώνει τη σύζυγό του, την ηθοποιό Calista Flockhart, ότι τον παρακίνησε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του. Τον ενθάρρυνε να ξεπεράσει τον φόβο του και να συνεχίσει να ασχολείται με το πάθος του για τις πτήσεις. Η υποστηρικτική τους σχέση αποτελεί έμπνευση για πολλούς και μιλάει για τη δύναμη του δεσμού τους. Παρά τους κινδύνους που ενέχει, ο Ford παραμένει παθιασμένος με τις πτήσεις και συνεχίζει να τις απολαμβάνει μέχρι σήμερα.

GettyImages

Έσωσε ζωές ως πιλότος

Οι ηρωικές πράξεις του Χάρισον Φορντ δεν περιορίζονται μόνο στην ασημένια οθόνη. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει δώσει χείρα βοηθείας και στην πραγματική ζωή. Μια τέτοια περίπτωση συνέβη όταν χρησιμοποίησε το ελικόπτερό του για να εντοπίσει και να διασώσει την τραυματισμένη πεζοπόρο Σάρα Τζορτζ κοντά στο ράντσο του στο Άινταχο.

Επιπλέον, ο Ford έχει σώσει αρκετούς προσκόπους που είχαν χαθεί στο δάσος. Η προθυμία του ηθοποιού να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη αναδεικνύει τη συμπονετική του φύση και την επιθυμία του να επηρεάσει θετικά τον κόσμο. Είναι σαφές ότι ο Ford δεν είναι μόνο ένας ταλαντούχος ηθοποιός αλλά και ένας γνήσιος ήρωας τόσο εντός όσο και εκτός οθόνης.

Περιπτώσεις ηρωισμού

Ο Φορντ μπαίνει πάντα αμέσως στη μέση και βοηθάει με τα χέρια του. Το 2017, οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο στην Καλιφόρνια όταν άκουσε ένα αυτοκίνητο να βγαίνει από τον αυτοκινητόδρομο και να συγκρούεται. Ο ηθοποιός δεν δίστασε και πήδηξε αμέσως έξω για να βοηθήσει. Ο Ford και αρκετοί άλλοι έβγαλαν γρήγορα τον οδηγό με ασφάλεια από το όχημα και τον φρόντισαν μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι διασώστες.

Αυτό κατέληξε να βάλει τον αγαπημένο ηθοποιό στις ειδήσεις, κάνοντάς τον ακόμα πιο δημοφιλή από ό,τι ήταν ήδη. Είναι σαφές ότι ο Harrison Ford δεν είναι μόνο ένας ταλαντούχος ηθοποιός αλλά και ένας πραγματικός ήρωας.

Αρνήθηκε πολλές κινηματογραφικές ευκαιρίες

Ο Ford ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ και τον καλούσαν να παίξει σε μεγάλες blockbuster ταινίες. Παρά την πληθώρα των ευκαιριών του, ο ηθοποιός είναι γνωστό ότι είναι πολύ επιλεκτικός όταν πρόκειται για τους ρόλους του. Μερικά μόνο παραδείγματα μερικών από τις ταινίες που επέλεξε να απορρίψει ο Ford όλα αυτά τα χρόνια είναι οι ταινίες Vanilla Sky, The Perfect Storm και The Patriot.

Όλες αυτές οι ταινίες κατέληξαν να γίνουν επιτυχημένες blockbusters. Αναρωτιόμαστε αν ο Ford το μετάνιωσε ποτέ. Ανεξάρτητα από αυτό, η εντυπωσιακή καριέρα του και οι εμβληματικές ερμηνείες του σε ταινίες όπως ο Πόλεμος των Άστρων και ο Ιντιάνα Τζόουνς έχουν εξασφαλίσει τη θέση του ως θρύλου του Χόλιγουντ.

Ο Ford εργαζόταν ως ξυλουργός
Ο Φορντ μετακόμισε αρχικά στο Λος Άντζελες επιδιώκοντας μια καριέρα ηθοποιού, αλλά απορρίφθηκε από πολλά στούντιο πριν τελικά πετύχει τον πρώτο του μεγάλο ρόλο. Εν τω μεταξύ, ο επίδοξος ηθοποιός έπρεπε να πληρώνει τους λογαριασμούς για να συντηρεί την τότε σύζυγό του και τους δύο μικρούς του γιους. Ο Φορντ έμαθε στον εαυτό του να γίνεται επαγγελματίας ξυλουργός και χρησιμοποίησε το επάγγελμα αυτό ως μέσο για να συνεχίσει να περνάει από οντισιόν για διάφορους ρόλους.

Λιγότερο γνωστά στοιχεία για τον Harrison Ford είναι η καταγωγή και η θρησκεία του. Ενώ ο πατέρας του είναι καθολικός και γερμανικής και ιρλανδικής καταγωγής, η μητέρα του ήταν Εβραία Ασκενάζι από το Μινσκ. Όταν ρωτήθηκε για τη θέση που κατέχει η θρησκεία στη ζωή του, αστειεύτηκε ότι ο ίδιος και ο μικρότερος αδελφός του Terence ανατράφηκαν, Δημοκρατικοί.

Σήμερα, ο ηθοποιός αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, αλλά μπορεί επίσης να σας φτιάξει ένα πολύ καλό ντύσιμο. Είναι σαφές ότι τα ταλέντα του Ford υπερβαίνουν την υποκριτική και την πτήση αεροπλάνων και η δέσμευσή του στη σκληρή δουλειά και τη χειροτεχνία είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι τόσο αγαπητός στους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Έργο συντήρησης
Ο Ford έχει κάνει πολλά όλα αυτά τα χρόνια για να βοηθήσει στη διατήρηση διαφόρων εξωτικών και απειλούμενων ειδών. Τιμήθηκε για το έργο του δίνοντας το όνομά του σε δύο έντομα της Κεντρικής Αμερικής. Το πρώτο είναι το μυρμήγκι Pheidole Harrisonfordi και το δεύτερο η αράχνη Calponia Harrisonfordi. Σε αντίθεση με πολλούς ακτιβιστές ηθοποιούς, ο Ford δεν στέκεται μόνο στη σκηνή και μιλάει για τη βοήθεια των ζώων, αλλά κάνει και πολλές προσωπικές ενέργειες για να τα βοηθήσει.

Έχει κάνει εκτεταμένη δουλειά τόσο στη φύση όσο και στις αίθουσες συνεδριάσεων για να βοηθήσει αυτά τα ανήμπορα πλάσματα. Σε αναγνώριση των προσπαθειών του, ο Ford τιμήθηκε με το βραβείο Jules Verne για τη συμβολή του στη διατήρηση και την εξερεύνηση. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα είδωλο του Χόλιγουντ, ο Ford συνεχίζει να θέτει ως προτεραιότητα το έργο του για την προστασία του περιβάλλοντος και ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ο Ford έγινε ένας τεράστιος κινηματογραφικός σταρ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’70 και του ’80, μια εποχή που η ιαπωνική βιομηχανία τηλεόρασης και κινηματογράφου γνώρισε μεγάλη άνθηση. Ο Ford προσεγγίστηκε από διάφορες ιαπωνικές εταιρείες και του προσφέρθηκαν μεγάλες προμήθειες για τη συμμετοχή του σε διάφορες διαφημίσεις. Ο Ford εμφανίστηκε σε ιαπωνικές διαφημίσεις για πολλά προϊόντα, κυρίως για το ιαπωνικό ποτό Kirin Lager. Μπορείτε να ευχαριστήσετε το διαδίκτυο, ιδίως το YouTube, που μοιράστηκε μαζί μας το απίστευτα διασκεδαστικό αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Ο Ford έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορες ανθρωπιστικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής του στο Innocence Project, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εργάζεται για την αθώωση ατόμων που έχουν καταδικαστεί άδικα μέσω της εξέτασης DNA. Ο ηθοποιός έχει επίσης προσφέρει την υποστήριξή του στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Ocean Foundation.

Ο πιο σέξι άνδρας εν ζωή
Ο Ford ήταν ένας αρκετά όμορφος και αγαπητός ηθοποιός στην ακμή του και είδε το μερίδιο των υποψηφιοτήτων του στις λίστες “Sexiest” και “Best Looking” εκείνη την εποχή. Για παράδειγμα, το 1997, ο Ford επιλέχθηκε από το περιοδικό People ως ένας από τους 50 πιο όμορφους ανθρώπους στον κόσμο.

Getty Images Photo by Isabel Infantes – PA Images

Χημεία με τον Ryan Gosling
Ο Χάρισον Φορντ και ο Ράιαν Γκόσλινγκ έδωσαν πολλές συνεντεύξεις μαζί για να βοηθήσουν στην προώθηση του Blade Runner 2049 τους μήνες πριν από την κυκλοφορία του. Τους τέθηκαν πολλές διαφορετικές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που κυμαίνονταν από αστείες προσωπικές ερωτήσεις και ανέκδοτα μέχρι ερωτήσεις που έσπασαν το μυαλό από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της σειράς.

Αυτό που ήταν σαφές σε πολλές από τις συνεντεύξεις ήταν ότι ο Ford και ο Gosling είχαν εξαιρετικά φυσική χημεία μαζί. Οι δύο φτιαγμένοι εθεάθησαν να γελούν υστερικά σχεδόν σε όλες τις συνεντεύξεις τους. Θα θέλαμε πολύ να δούμε μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τους δύο, καθώς θα ήταν ένα τέλειο διάλειμμα από τα συνηθισμένα κινηματογραφικά τους είδη!

Η μεγάλη καθαρή του αξία
Ενώ ο Ford αναγκάστηκε αρχικά να ασχοληθεί με τη ξυλουργική μόνο και μόνο για να συντηρήσει την οικογένειά του, ο ηθοποιός έχει έκτοτε δημιουργήσει μια σημαντική καθαρή αξία που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Χρησιμοποιεί τα χρήματά του για να αγοράζει ακριβά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και αεροσκάφη, ενώ βοηθά επίσης στην υποστήριξη διαφόρων ανθρωπιστικών και φιλοζωικών σκοπών.

Όπως πολλοί συνάδελφοί του ηθοποιοί του Χόλιγουντ, φαίνεται ότι όσο πιο πλούσιος γίνεται ο Ford, τόσο λιγότερο νοιάζεται για τη σωστή περιποίηση. Αυτή η ανεξήγητη τάση συνεχίζεται την τελευταία δεκαετία ή δύο. Παρά το χαλαρό στυλ του, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Χάρισον Φορντ είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και καταξιωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, με μια κληρονομιά που θα διαρκέσει για τις επόμενες γενιές.

ΠΗΓΗ