To Κέτσικαν στην Αλάσκα έχει μια ξεχωριστή γοητεία.

Το Κέτσικαν έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, λόγω του πλούτου του πολιτισμού των ιθαγενών της Αλάσκας, που προβάλλεται πολύχρωμα σε μια καταπληκτική συλλογή από πόλους τοτέμ, καθώς και των ποικίλων αξιοθέατων και δραστηριοτήτων του.

 

Η ιστορία της θαλάσσιας εξερεύνησης, της αλιείας, της υλοτομίας και της εξόρυξης είναι συνυφασμένη με το τοπικό θαλάσσιο τοπίο, που περιβάλλεται από ένα σκηνικό καταπράσινου τροπικού δάσους. Οι άφθονοι πόροι ψαριών και ξυλείας της περιοχής ήταν αυτοί που προσέλκυσαν για πρώτη φορά μη ιθαγενείς στο Κέτσικαν, όπου οι Ινδιάνοι Τλινγκίτ διατηρούσαν έναν καταυλισμό ψαριών. Ο δήμος ξεκίνησε με την αγορά 160 στρεμμάτων από τον Μάικ Μάρτιν από τον αρχηγό Κάιαν το 1885. Το πρώτο κονσερβοποιείο άνοιξε τον επόμενο χρόνο και μέχρι το 1936, το Κέτσικαν διεκδικούσε επτά κονσερβοποιεία, που παρήγαγαν 1,5 εκατομμύρια κιβώτια σολομού.

Αγαπημένες εκδρομές και αξιοθέατα
Μπορεί να επισκεφθείτε το Κέτσικαν στο πλαίσιο μιας κρουαζιέρας στην Αλάσκα, όπου θα έχετε τη δύσκολη επιλογή να επιλέξετε μόνο μία ή δύο εκδρομές στη στεριά, ενώ βρίσκεστε στο λιμάνι. Αν επισκέπτεστε ανεξάρτητα, θα δείτε ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα να δείτε και να κάνετε για να διαρκέσουν αρκετές ημέρες!

Επισκέπτεστε μια κρουαζιέρα στο εσωτερικό πέρασμα της Αλάσκας; Μπορείτε να κλείσετε τις εκδρομές σας στη στεριά απευθείας με τις τοπικές εταιρείες στο Κέτσικαν. Δείτε τη λίστα με τις προτεινόμενες εκδρομές μας.
Στύλοι τοτέμ: Το Totem Heritage Center διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή αυθεντικών στύλων τοτέμ του 19ου αιώνα οπουδήποτε. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο Totem Bight State Park, που βρίσκεται στην παραλία του ωκεανού 9 μίλια βόρεια της πόλης, και στο ιθαγενές χωριό Saxman, που βρίσκεται 3 μίλια νότια.
Ψάξτε για σολομό: Εκτός από τον πλούτο των τοτέμ, το Κέτσικαν είναι ο τόπος μιας σημαντικής αλιείας σολομού. Και αν θέλετε να πιάσετε σολομό για να τον πάρετε μαζί σας, το Κέτσικαν προσφέρει μια από τις καλύτερες ευκαιρίες κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής για να πιάσετε τον μεγάλο σολομό.
Εκδρομές με αναπνευστήρα: Φορέστε στολή, μάσκα, πτερύγια και αναπνευστήρα και δείτε από κοντά τα μοναδικά θαλάσσια πλάσματα της 49ης πολιτείας: αχινούς, θαλάσσια αστέρια, καβούρια, θαλάσσια αγγούρια και ενδεχομένως ακόμη και φώκιες, θαλάσσια λιοντάρια και φάλαινες!
Καγιάκ ή κρουαζιέρα: Βγείτε στο νερό και απολαύστε το εκπληκτικό τοπίο γύρω από το Κέτσικαν. Κάντε το από ένα σκάφος ημερήσιας κρουαζιέρας, καγιάκ ή zodiac!
Φαλακροί αετοί, αρπακτικά και άλλα: Ο μόνιμος σολομός προσελκύει επίσης έναν άφθονο πληθυσμό Αμερικανικών φαλακρών αετών όλο το χρόνο – με τόσες πολλές φωλιές στην περιοχή που μερικές φορές αποκαλείται “η πρωτεύουσα των αετών της Αμερικής”.
Περιηγηθείτε στα καταστήματα: Το Κέτσικαν διαθέτει ένα εκλεκτικό μείγμα καταστημάτων: τοπικούς τεχνίτες και καλλιτέχνες, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα με αναμνηστικά και γκαλερί. Σταματήστε οπωσδήποτε στο Tongass Trading, την παλαιότερη επιχείρηση που λειτουργεί συνεχώς στην πολιτεία – από το 1898.
Φάρος Guard Island: Οι λάτρεις της ιστορίας θα αναζητήσουν αυτόν τον αιωνόβιο φάρο στο Tongass Narrows, ο οποίος είναι εύκολα ορατός από τον αυτοκινητόδρομο N. Tongass Highway ή από σκάφος τσάρτερ.

Εθνικό μνημείο Misty Fjords: Πάρτε μια αεροπορική περιήγηση σε αυτή την ερημιά των 2,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Ξεκινά ακριβώς ανατολικά του Ketchikan, και ο απέραντος Εθνικός Δρυμός Tongass (ο μεγαλύτερος της χώρας) εκτείνεται βόρεια.
Παρακολουθήστε ένα φεστιβάλ ή μια εκδήλωση: Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε μια αίσθηση της τοπικής κουλτούρας. Δείτε αν υπάρχει κάποιο φεστιβάλ όσο βρίσκεστε στην πόλη.

Το Κέτσικαν είναι ένα δημοφιλές λιμάνι για τις κρουαζιέρες στο εσωτερικό πέρασμα της Αλάσκας. Μπορείτε επίσης να φτάσετε σε αυτό μέσω του θαλάσσιου αυτοκινητόδρομου της Αλάσκας ή με αεροπλάνο. Οι πτήσεις χωρίς στάση από το Σιάτλ διαρκούν μόλις δύο ώρες! Στην Αλάσκα, μπορείτε να φτάσετε στο Κέτσικαν από το Τζούνο με απευθείας πτήση σε λιγότερο από μία ώρα. Από το Άνκορατζ θα χρειαστείτε μερικές ώρες, συχνά με ανταπόκριση στο Τζούνο.