Βιβλία νέες κυκλοφορίες με ενδιαφέρουσες ιστορίες μάς κρατούν την καλύτερη συντροφιά σε μια ανοιξιάτικη απόδραση, αλλά και μέσα στην ημέρα όπου ξεκλέβουμε χρόνο για να περιπλανηθούμε σε άλλους κόσμους ταξιδεύοντας μέσα από χάρτινους ήρωες.

Βιβλία με ρομαντικές ιστορίες, αστυνομικά βάζοντας μας να ξετυλίξουμε το νήμα της κάθε υπόθεσης μέσα από μια συναρπαστική πλοκή με πολυδιάστατους χαρακτήρες, αλλά και κλασικά που πάντα έχουμε μια θέση στην καρδιά και οπωσδήποτε στη βιβλιοθήκη μας.

Ο καλύτερος τρόπος για απόδραση από την καθημερινότητα και αποφόρτιση είναι η επιλογή του κατάλληλου βιβλίου, ανάλογα τα γούστα, και να περιπλανηθούμε σε διαφορετικούς κόσμους, ακόμα και σε εποχές.

Επιλέξαμε δώδεκα βιβλία, νέες κυκλοφορίες, μεταξύ αυτών δύο κλασσικά με διαφορετικό πιο σύγχρονο εξώφυλλο, για όλα τα γούστα για να να επιλέξετε το επόμενο βιβλίο που θα σας κρατήσει συντροφιά μέσα από μια δυνατή πλοκή.

Κλασικά βιβλία με ανανεωμένο εξώφυλλο
Ο τελευταίος πειρασμός- Νίκος Καζαντζάκης (εκδόσεις Διόπτρα)

Από τα κλασικά αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη, το βιβλίο επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο. Ένας νεαρός κάνει το δικό του ταξίδι αναζητώντας τον πραγματικό σκοπό της ζωής του. Το ανθρώπινο κομμάτι μπλέκεται με το θεϊκό σε μια αναζήτηση που σίγουρα θα αγγίξει τον αναγνώστη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Δεν έχει έλεος η καρδιά, όταν πάρει τον ανήφορο.

Ο «Τελευταίος πειρασμός» είναι έργο της ώριμης ηλικίας του Νίκου Καζαντζάκη και εκφράζει την ιδιαίτερη φιλοσοφία ζωής του, ενώ θέμα του είναι ο ίδιος ο Χριστός, αυτός που ονομάζεται Ιησούς.

 

Τον Καζαντζάκη πάντοτε συγκλόνιζε η πάλη ανάμεσα στο πνεύμα και στην ύλη, οι δοκιμασίες που υπομένει ο άνθρωπος προκειμένου να φτάσει στην τελειότητα και την ομοιότητα προς το Θεό.

Και γι’ αυτό έγραψε ότι η ζωή του υπήρξε ένας κακοτράχαλος ανήφορος προκειμένου να βρει τον σκοτεινό όγκο του Θεού και να ενωθεί μαζί του.

Κατά τη μυθοπλασία του Καζαντζάκη, ο Χριστός σε μια απειροελάχιστη στιγμή βυθίζεται σε όνειρο και βλέπει ότι είναι ένας απλός άνθρωπος που ζει μια καθημερινή ζωή.
Μόλις όμως συνέρχεται, επανεισέρχεται στη θειότητα της αποστολής Του, στην αυταπάρνηση και τη θυσία για τη σωτηρία του κόσμου.

Θανάσιμος έρωτας -Agatha Christie (εκδόσεις Ψυχογιός)

Μια συλλογή με ιστορίες αγάπης που δεν περιμένουμε το αναμενόμενο τέλος, καθώς φέρουν την υπογραφή της μετρ του είδους της Άγκαθα Κρίστι. Το βιβλίο επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο.

Υπόθεση: Λένε πως ο έρωτας μπορεί να σε εκτοξεύσει στα ουράνια ή να σε βυθίσει στην πιο σκοτεινή άβυσσο. Σε αυτή τη συλλογή περιλαμβάνονται ιστορίες με μοιραίο τέλος για εγκλήματα πάθους, ερωτικά τρίγωνα, απάτες και θανατηφόρα ψέματα, οι οποίες ανεβάζουν τους καρδιακούς μας παλμούς.

Οι αγαπημένοι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, Μις Μαρπλ, Πάρκερ Πάιν, Χάρλεϊ Κουίν και το ζεύγος Τόμι και Τάπενς είναι όλοι τους πανέτοιμοι να λύσουν τα πιο… ερωτικά μυστήρια!

Βιβλία νέες κυκλοφορίες για όλα τα γούσταΤ
Τα 7 κλειδιά – Γιάννης Καστανάκης (εκδόσεις Κάκτος)

Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα, στο οποίο μέσα από τον Άντριου γίνεται ένα πολύ εσωτερικό ταξίδι στον κόσμο της αυτογνωσίας.

Υπόθεση: Ο Άντριου ζει σε μια κοινωνία όπου το Δίκτυο εξουσιάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Σύντομα θα ανακαλύψει πως ο ίδιος είναι ένα από τα 7 κλειδιά, ένας δηλαδή από τους επτά ανθρώπους που καθένας τους κατέχει μια παγκόσμια αλήθεια.

Στην αναζήτηση των υπόλοιπων κλειδιών θα συναντήσει τους φόβους του, τα εμπόδιά του αλλά και συνοδοιπόρους που θα τον βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι ώστε να ανακαλύψει την πραγματική του δύναμη.

Θα καταφέρει άραγε να βγει από τη φυλακή του Δικτύου;

Χωρίς ελπίδα – Colleen Hoover (εκδόσεις Διόπτρα)

Η συγγραφέας έχει καταφέρει να σαγηνέψει τους αναγνώστες μέσα από τις ιστορίεςτης που κρύβουν αλήθειες. Η πλοκή έχει ενδιαφέρον και ταυτίζεσαι απόλυτα μετους ήρωες του βιβλίου.

Υπόθεση: Κάποια λάθη είναι μεγαλύτερα από άλλα. Κάποια λάθη αλλάζουν τη ζωή μας για πάντα.

Η Κένα Ρόουαν μπήκε στη φυλακή για ένα τραγικό λάθος. Πέντε χρόνια μετά επιστρέφει στην πόλη όπου όλα πήγαν στραβά, ελπίζοντας να ξανασμίξει με την τετράχρονη κόρη της. Αλλά οι γέφυρες που έκαψε η Κένα αποδεικνύεται αδύνατον να ξαναχτιστούν.

Όλοι στη ζωή της κόρης της είναι αποφασισμένοι να την κρατήσουν μακριά ενώ εκείνη εργάζεται σκληρά για να τους αποδείξει πως της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Χάρη στην αποφασιστικότητα, στο θάρρος της να ζητήσει συγγνώμη και να εξηγήσει τις πράξεις της, κάνει ένα σύμμαχο, τον Λέτζερ Γουόρντ. Αυτός είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος με την κόρη της.

Καθώς όμως ο Λέτζερ αποκτά ολοένα και πιο σημαντική θέση στη ζωή της Κένα, αφού η σχέση τους γίνεται πιο στενή, διακινδυνεύουν και οι δύο να χάσουν την εμπιστοσύνη των πιο κοντινών τους ανθρώπων.

Η Κένα πρέπει πρώτα να βρει τρόπο να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος για να μπορέσει να χτίσει ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα.
Χριστίνα Ζάχου