O πρόεδρος Πούτιν, ο λομπίστας και η βίλα στη Φινλανδία που ποτέ δεν κατοικήθηκε…όταν ο Ρώσος ηγέτης αποφάσισε ότι δεν ήθελε πια να ψαρεύει στη λίμνη Saimaa στη νοτιοανατολική Φινλανδία.

 

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μια βίλα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που τον περιμένει στη Φινλανδία, αλλά μάλλον δεν θα τη χρησιμοποιήσει ποτέ. Το σπίτι αυτό σε μια καταπληκτική τοποθεσία προοριζόταν για τις διακοπές του Ρώσου προέδρου ο οποίος θα πήγαινε εκεί για ψάρεμα.

Η εγκαταλελειμμένη εξοχική κατοικία βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Saimaa στη νοτιοανατολική Φινλανδία, χτίστηκε για τον Πούτιν από στενό φίλο του και στοίχισε περίπου 3,2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα τουλάχιστον με το ρωσικό ανεξάρτητο πρακτορείο The Insider, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το Insider.com

Η τριώροφη βίλα διαθέτει ανελκυστήρα, κελάρι κρασιών, υπόγειο γκαράζ, σάουνα, προσωπική πισίνα, αίθουσα μπιλιάρδου, γραφείο και οκτώ τουαλέτες, ανέφερε το The Insider, επικαλούμενο ένα γενικό σχέδιο του σπιτιού. Αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του πρακτορείου, Sergey Kanev.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη δείχνει τον Sergey Kanev να μπαίνει στο άδειο σπίτι από μια ανοιχτή πόρτα. Στο εσωτερικό του βρήκε σκαλωσιές, στοίβες οικοδομικών υλικών, πλακάκια, μια σκάλα, καλώδια, ψυγεία και μια μη εγκατεστημένη μπανιέρα.
“Μην αγγίξετε αυτά τα κουτιά χωρίς την έγκρισή μου!” γράφει ένα μήνυμα στα ρωσικά σε ένα χαρτόκουτο.

Η κατασκευή ήταν γεμάτη προβλήματα, με τα συνεργεία κατασκευής να χρειάζονται τακτικά αντικατάσταση επειδή εγκατέλειπαν συνεχώς εξαιτίας των χαμηλών μισθών και των άσχημων συνθηκών εργασίας, ανέφερε το The Insider. Η βίλα χρηματοδοτήθηκε από τον Viktor Khmarin, έναν παλιό συμφοιτητή του Πούτιν στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ, ο οποίος τώρα ασκεί πιέσεις υπέρ του Ρώσου ηγέτη, σύμφωνα πάντα με το The Insider. Πήγαιναν μαζί σε χορούς στο κολέγιο και ήταν φίλοι στο άθλημα της πάλης, αναφέρεται στο πρακτορείο.

Σήμερα ο Victor Khmarin είναι ο γενικός διευθυντής της μεγαλύτερης εταιρείας υδροηλεκτρικής ενέργειας στη Ρωσία και είναι παντρεμένος με την ξαδέλφη του Πούτιν, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Khmarin είχε χτίσει το φινλανδικό εξοχικό σε μια προσπάθεια να κάνει τον Πούτιν να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί του.

Ο λομπίστας πλήρωσε περίπου 541.000 δολάρια για το κύριο κτίριο, 216.000 δολάρια για ένα σπίτι ασφαλείας, 432.000 δολάρια για οικοδομικά υλικά και πρόσθετα έξοδα για ξύλινες γέφυρες, μονοπάτια, ένα σπίτι για ψάρεμα και άλλες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το The Insider. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς έγινε η κατασκευή, αλλά ήταν πριν από τον Ιούλιο του 2017. Τότε ήταν που ο Πούτιν έφτασε στην κοντινή πόλη Savonlinna, όπου συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο της Φινλανδίας Sauli Niinistö.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πούτιν, ένας βοηθός του Khmarin έφτασε στη βίλα και είπε στους εργάτες της οικοδομής να σταματήσουν, λέγοντας ότι ο Πούτιν δεν ενδιαφερόταν πλέον να ψαρέψει στη Φινλανδία, σύμφωνα με το The Insider, το οποίο επικαλείται πηγή στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η αναφερόμενη τοποθεσία της βίλας του Khmarin την τοποθετεί κοντά στη Villa Segren, μια άλλη ιδιοκτησία στον Κόλπο της Φινλανδίας που ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιείται από τον Πούτιν ως καταφύγιο διακοπών.

Η λίμνη Saimaa βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με πλάνα από drone που δημοσίευσε ο Navalny το 2017, υπάρχει επίσης μια προβλήτα και ένα ελικοδρόμιο στο χώρο του αρχοντικού.

Το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Insider για σχολιασμό που εστάλη εκτός του κανονικού ωραρίου.

ΠΗΓΗ