ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 11χρονο που είχε καλέσει σε βοήθεια

Ο 11χρονος Αντεριέν Μάρι κάλεσε την αστυνομία όταν ένας άνδρας απείλησε τη μητέρα του στο σπίτι τους στις 4 τα ξημερώματα και δέχθηκε σφαίρα στο στήθος, όταν έφτασε ο Γκρεγκ Κέιπερς, που είχε υπηρεσία.

Ο 11χρονος με τον δικηγόρο της οικογένειάς του

Οικογένεια από την Ιντιανόλα της πολιτείας Μισισίπι των ΗΠΑ ζήτησε την αποπομπή αστυνομικού εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επειδή πυροβόλησε ένα 11χρονο αγόρι. Το παιδί κάλεσε την αστυνομία για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο μικρός Αντεριέν Μάρι κάλεσε την αστυνομία έπειτα από προτροπή της μητέρας του. Ηταν άοπλος και ακολουθούσε τις οδηγίες του αστυνομικού της Ιντιανόλα, Γκρεγκ Κέιπερς, όταν αυτός τον πυροβόλησε στο στήθος τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Κάρλος Μουρ.

Το αγόρι κάλεσε την αστυνομία, όταν ένας άνδρας απείλησε στις 4 τα ξημερώματα τη μητέρα του, Νακάλα Μάρι, αλλά ο Κέιπερς «κλιμάκωσε την κατάσταση», σύμφωνα με τον δικηγόρο Κάρλος Μουρ. Ο Κάρλος Μουρ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα που έφερε πάνω του ο Κέιπερς και εξέφρασε την αντίθεσή του στο γεγονός ότι έχει τεθεί σε αργία μετ’ αποδοχών μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Μικρή ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε την Πέμπτη έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, όπου η οικογένεια του αγοριού συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους. «Ζητάμε δικαιοσύνη. ‘Ενα 11χρονο μαύρο αγόρι στην Ιντιανόλα παρά λίγο να χάσει τη ζωή του», κατήγγειλε ο Μουρ. «Δεν έκανε τίποτα λάθος και όλα σωστά».

ΠΗΓΗ