Το φινάλε του “Manifest”, της σειράς που το Netflix επανέφερε και μετέτρεψε σε παγκόσμια επιτυχία
Τα τελευταία 10 επεισόδια της τελευταίας σεζόν του “Manifest”, της trending σειράς μυστηρίου με πρωταγωνιστή τον Τζος Ντάλας, έφτασαν στο Netflix.

“Το φινάλε είναι χωρίς αμφιβολία το πιο φιλόδοξο επεισόδιο που έχουμε γυρίσει ποτέ”, δήλωσε ο Jeff Rake στο Entertainment Weekly. Με αυτά τα λόγια, ο δημιουργός της σειράς Manifest καταλαβαίνει ότι όλες οι εκκρεμότητες που έχουν ανοίξει σε αυτές τις τέσσερις σεζόν, θα έχουν το τέλος τους.

“Δεν θέλω να υπερβάλλω, αλλά νομίζω ότι θα συμφωνήσετε όταν το δείτε ότι ξεπερνάει ακόμα και αυτό που είδατε στο τέλος του πρώτου μέρους της τέταρτης σεζόν, και μάλλον θα πείτε “κατά πολύ””, πρόσθεσε. Οι προσδοκίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Το Manifest έκανε πρεμιέρα το 2018, προβλήθηκε στο NBC και είχε επιτυχία, αλλά η τηλεθέαση έπεσε και ακυρώθηκε στην τρίτη σεζόν.

Για τη διάσωσή του – ίσως επηρεασμένο από μηνύματα διασημοτήτων όπως ο Στίβεν Κινγκ ή η Κιμ Καρντάσιαν – ήρθε το Netflix για να κλείσει αυτή την ιστορία.

Από τη στιγμή που έφτασε στην πλατφόρμα, έγινε επιτυχία. Η πρώτη σεζόν της πέρασε 19 εβδομάδες στο Top 10 των σειρών με τις περισσότερες προβολές παγκοσμίως. Η πρεμιέρα του πρώτου μέρους της τέταρτης σεζόν ήταν επίσης trendy στην Ουρουγουάη.

Η πλοκή επικεντρώνεται σε μια ομάδα επιβατών που εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με αεροπλάνο και επιστρέφουν (με διάφορα ερωτήματα και μυστηριώδεις δυνάμεις) αρκετά χρόνια αργότερα.

Είναι στενός συγγενής του Lost (είναι στο Star+), για παράδειγμα, αν και με την πάροδο των επεισοδίων έχει απομακρυνθεί από εκείνη τη σειρά που έγινε φαινόμενο.

Οι πρωταγωνιστές εδώ είναι τα αδέλφια Ben και Michaela Stone (Josh Dallas και Melissa Roxburgh αντίστοιχα) και ο γιος του Ben, Cal, οι οποίοι γνώριζαν ότι ήταν μέρος εκείνης της πτήσης 828 που αναχώρησε στις 7 Απριλίου 2013 από την Τζαμάικα με προορισμό τη Νέα Υόρκη, αλλά προσγειώθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2018. Για τους επιβάτες, υπήρξε μόνο μια μικρή αναταραχή, αλλά για τον έξω κόσμο, ήταν πάνω από πέντε χρόνια.

Κάποιοι χαρακτήρες κατάφεραν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους, άλλοι (όπως ο Μπιπ του Θάνου στο σύμπαν της Marvel), προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα. Αυτό που έχουν κοινό είναι ότι όλοι αρχίζουν να ακούνε φωνές που τους καλούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Επίσης, στην ανατροπή υπάρχουν ασθενείς σε κώμα που αισθάνονται ταυτόχρονα πόνο, σαν να είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Υπάρχει επίσης ένας ανήθικος κυβερνητικός οργανισμός που προσπαθεί να ανακαλύψει τι συνέβη.

Μετά από κάποιους περίεργους θανάτους, οι επιβάτες καταλαβαίνουν ότι έχουν μια ημερομηνία για το θάνατό τους: θα είναι η 2α Ιουνίου 2024, πέντε χρόνια μετά την προσγείωση, δηλαδή την εποχή που αγνοούνταν.

Έτσι, στην τρίτη σεζόν της, επικεντρώθηκε στο να βρει πώς θα καθυστερήσει τη μοιραία ημερομηνία.

Αυτή η δεύτερη ευκαιρία είναι ένα είδος δοκιμασίας και κατά τη διάρκεια του χρόνου που χρειάζεται για να επανέλθει στο σωστό δρόμο.

Στο πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν, ανακαλύφθηκε ότι η Angelina (Holly Taylor), η νεαρή γυναίκα την οποία σώζουν οι πρωταγωνιστές, είναι ο κακός που πρέπει να νικηθεί. Τα επεισόδια αυτά ολοκληρώνονται με μια μυστικιστική ανατροπή που αφορά ένα κομμάτι της κιβωτού του Νώε που σχετίζεται με την πτήση 828, καθώς και κάποια κατακλυσμικά γεγονότα, ενεργά ηφαίστεια και σεισμούς που αρχίζουν να συμβαίνουν στον κόσμο. Τα πάντα σχετίζονται με κάποιο τρόπο με αυτά. Η Αντζελίνα καταλήγει να είναι πεπεισμένη ότι είναι ένας αρχάγγελος που έχει σταλεί για να καταστρέψει τα πάντα, και υπάρχουν αρκετοί επιβάτες που συμμετέχουν στην αποκαλυπτική σταυροφορία της.

Τώρα, η οικογένεια Στόουν θα αναλάβει να σταματήσει τη νεαρή γυναίκα προκειμένου να σώσει τους εαυτούς της και τον κόσμο.

“Ενώ το πρώτο μέρος (της τέταρτης σεζόν) επικεντρώθηκε πολύ στην προσπάθεια της οικογένειας Στόουν να θεραπευτεί, προσπαθώντας κυριολεκτικά να ενώσει ξανά την οικογένειά της, τα τελευταία δέκα επεισόδια, μεταφορικά και κυριολεκτικά, επικεντρώνονται περισσότερο στη συλλογικότητα των επιβατών”, δήλωσε ο Ρέικ. “Τελικά, ο ρόλος της Michaela και του Ben μέσα σε αυτή τη μυθολογία ήταν να ηγηθούν του κοπαδιού, να καταλάβουν γιατί επέστρεψαν, ποια είναι η αποστολή τους. Η σειρά θα τελειώσει όπως ξεκίνησε. Δηλαδή, με τον Μπεν και τη Μικαέλα να οδηγούν τους επιβάτες, ελπίζουμε, στην επιβίωσή τους”.

Αυτά τα τελευταία 10 επεισόδια, που ήδη προβάλλονται στο Netflix, κλείνουν όλες τις ιστορίες, επιτρέποντας το τέλος αυτής της περιπέτειας με κάποιο μυστήριο και πολλή πίστη.