Isle of Skye: το μαργαριτάρι της Σκωτίας

Το πανέμορφο Isle of Skye είναι μια πραγματικά μυστικιστική τοποθεσία. Πήρε το όνομά του από την αρχαία σκανδιναβική λέξη το “νησί με τα σύννεφα”. Στην Ελλάδα κάποιοι το αποκαλούν το νησί της καταχνιάς. Το μεγαλύτερο από τις Εσωτερικές Εβρίδες, το Isle of Skye είναι ένας από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς διακοπών στη Σκωτία.Μπορείτε να βρείτε εντυπωσιακές αγροτικές εκτάσεις, άγριες ακτές και πλούσια κληρονομιά.

Οι διακοπές στο Isle of Skye υπόσχονται στους επισκέπτες ένα …παρηγορητικό καταφύγιο. Απολαύστε απομονωμένους όρμους, αγροτικό πράσινο και γραφικά σκωτσέζικα χωριά που κρύβονται ανάμεσα στο πανέμορφο τοπίο.

Τα φυσικά τοπία είναι πραγματικά μοναδικά, από το απόκρημνο Old Man of Storr μέχρι την οροσειρά Cuillin. Περιπλανηθείτε στις άγριες τοποθεσίες του νησιού και εξερευνήστε γεωλογικά διαμάντια από κοντά κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο Skye.

Dunvegan

Το Hebridean Isle of Skye βρίθει πολιτιστικής κληρονομιάς, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στη συναρπαστική ιστορία του Κάστρου Dunvegan.

Ένας παράδεισος για περιπατητές. Υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια που περιμένουν να εξερευνηθούν σε όλο το νησί, οδηγώντας στα αστραφτερά νερά των Fairy Pools, στους πανύψηλους βράχους του The Quiraing και στο εμβληματικό ορόσημο του φάρου Neist Point.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. – Το Isle of Skye βρίσκεται στα δυτικά της Σκωτίας. Είναι το μεγαλύτερο  Εσωτερικές Εβρίδες -δείτε πιο πάνω τον χάρτη. – κι έχει έκταση 1656,25 km².

Το ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ – 993 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας – βρίσκεται κοντά στην πόλη Skur-Alasdair και το μεγαλύτερος οικισμός είναι η πόλη Portree. Το κλίμα είναι υγρό, θαλάσσιο, με συχνές βροχοπτώσεις κάθε εποχή του χρόνου.

Staffin Dinosaur Museum

Το Isle of Skye είναι πολύ γνωστό στους τουρίστες για το φυσικό του περιβάλλον, τα καταπληκτικά ερημικά τοπία με λόφους, λίμνες, βραχώδεις τοποθεσίες και αρχαία κάστρα όπου αφθονεί η μαγική λαογραφία. Γι’ αυτό το Isle of Skye θεωρείται το πραγματικό μαργαριτάρι της Σκωτίας, η κατοικία των μύθων και των θρύλων. Τα ίχνη δεινοσαύρων βρίσκονται επίσης εδώ – ένας ακόμη «υπέρ» υπέρ μιας επίσκεψης σε αυτό το νησί. Αναζητήστε και επισκεφθείτε το μουσείο.