Η Apple αποκαλύπτει τα ακουστικά “μικτής πραγματικότητας” Vision Pro

Η Apple παρουσίασε τη Δευτέρα τα πολυαναμενόμενα ακουστικά “μικτής πραγματικότητας”, στο πιο αναμενόμενο προϊόν υλικού της από τότε που ο Steve Jobs αποκάλυψε το iPad το 2010.

Το gadget, που ονομάζεται Vision Pro, συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με την επαυξημένη πραγματικότητα, η οποία επικαλύπτει ψηφιακές εικόνες πάνω στον πραγματικό κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι το headset θα χρησιμοποιείται για “την απρόσκοπτη ανάμειξη του πραγματικού κόσμου με τον ψηφιακό κόσμο” και ότι είναι “το πρώτο προϊόν της Apple που κοιτάζεις μέσα από αυτό και όχι σε αυτό”. Σε μια ένδειξη ότι η Apple δεν αναμένει ότι η συσκευή θα γίνει μεγάλος πωλητής στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ότι η παρουσίαση αντιπροσωπεύει “την αρχή ενός ταξιδιού” προς αυτό που η εταιρεία αποκαλεί “spatial computing”, προβλέποντας ότι μια μέρα θα γίνει εξίσου σημαντικό με το personal computing στον Mac και την εισαγωγή του iPhone στο mobile computing.

Σε ένα προηχογραφημένο βίντεο επίδειξης που προβλήθηκε κατά την έναρξη του ετήσιου Worldwide Developers Conference, η Apple έδειξε το headset να χρησιμοποιείται για να παίζει κανείς βιντεοπαιχνίδια, να παρακολουθεί ψυχαγωγία σε μεγάλες “εικονικές” οθόνες και να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους σε πιο καθηλωτικές βιντεοκλήσεις.

Η τιμή της συσκευής και το στενό φάσμα εφαρμογών αναμένεται να περιορίσουν τη χρήση της τα πρώτα χρόνια, κυρίως σε παιχνίδια και σε μια σειρά εξειδικευμένων χρήσεων στον χώρο εργασίας. Το headset απευθύνεται επίσης σε προγραμματιστές λογισμικού, οι οποίοι, όπως ελπίζει η Apple, θα δημιουργήσουν ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών VR και AR.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν ρεκόρ πριν από την ανακοίνωση, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2% στα 184,91 δολάρια και ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Τα έσοδα της Apple αναμένεται να μειωθούν κατά 2% στο τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο λήγει τον Σεπτέμβριο. Oι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι θα πουλήσει περίπου 200.000 ακουστικα Vision Pro κατά τον πρώτο χρόνο, που σίγουρα δεν είναι ικανοποιητικός αριθμός. Ωστόσο, η Wall Street ελπίζει ότι η συσκευή θα εξελιθεί σε σταθερό συντελεστή των εσόδων της Apple μέσα στην επόμενη πενταετία, με τη δυνατότητα να γίνει μια μέρα η πιο σημαντική υπολογιστική πλατφόρμα μετά την κυκλοφορία του iPhone.

Κατά την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου της την περασμένη Δευτέρα, η Apple ανακοίνωσε επίσης ταχύτερες εκδόσεις του Mac studio desktop, ένα MacBook Air 15 ιντσών και το πρώτο Mac Pro με “Apple Silicon” – ολοκληρώνοντας την πολυετή σταδιακή κατάργηση των τσιπ της Intel σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της. Υποσχέθηκε ότι οι νεότεροι υπολογιστές της θα προσφέρουν στο κοινό…”εξωφρενικές επιδόσεις”!

με πληροφορίες από FT