Γλυφάδα/«Εσπλανάδα»: Μια γέφυρα περιπάτου θα συνδέει τον αστικό ιστό με το παραλιακό μέτωπο.

Δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφάλισε ο δήμος Γλυφάδας για τη δημιουργία μίας γέφυρας – περιπάτου («Εσπλανάδα») που θα ξεκινάει από το δημαρχείο της πόλης και θα καταλήγει στην παραλία.

Μία ανάπλαση-ορόσημο, όπως τη χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

«Ένα όνειρο γενεών ολόκληρων Γλυφαδιωτών γίνεται πραγματικότητα και η χαρά μας γι’ αυτό είναι πολύ μεγάλη» λέει ο δήμαρχος.

«Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κοντινό μέλλον. Εξασφαλίσαμε 14 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από μελέτες, προσπάθειες και κόπους ετών και πλέον ξεκινάμε ολοταχώς ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας:

»Μια γέφυρα-περίπατος («Εσπλανάδα»), που συνδέει το παραλιακό μας μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης μας και η οποία θα ξεκινάει μπροστά από το Δημαρχείο και θα καταλήγει στην παραλία.

Η Εσπλανάδα θα συνδέει το παραλιακό μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης © Γραφείο Τύπου δήμου Γλυφάδας

»Και μαζί ένα έργο μείζονος σημασίας, στον ίδιο χώρο, ένα υπόγειο πάρκινγκ με πολλές εκατοντάδες νέες θέσεις στάθμευσης.

»Έτσι θα δοθεί οριστική απάντηση σε δύο μεγάλα προβλήματα για την πόλη μας: Η στάθμευση στο εμπορικό κέντρο και η σύνδεση της πόλης με το παραλιακό της μέτωπο με τρόπο καινοτόμο, σύγχρονο και οικολογικό!

»Με μια ανάπλαση-ορόσημο για τη Γλυφάδα μας, η οποία ασφαλώς θα συνδεθεί και με την μελλοντική δημιουργία του τερματικού σταθμού του Μετρό στην ίδια περιοχή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επέκταση της Γραμμής 2. Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα.