Sono stato, sono e sarò sempre un paesano delle Roncole” (Giuseppe Verdi)
Ήμουν είμαι και θα είμαι πάντα ένας χωρικός απο το Roncole.
Εφη Αγραφιώτη

Ο Τζουζέπε Βέρντι γεννήθηκε το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου 1813 στο Roncole της Πάρμα, ένα μικρό χωριό της υπαίθρου, 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Busseto.

Σε αυτό το ταπεινό σπίτι, που βρισκόταν σε ένα σταυροδρόμι στο κέντρο του χωριού, ο πατέρας του Βέρντι διατηρούσε ένα πανδοχείο και ένα προσαρτημένο παντοπωλείο, ενώ η μητέρα του ήταν κλώστρια.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι Verdis ήταν μια οικογένεια μικροϊδιοκτητών γης που δεν ήταν αναλφάβητοι. Παρόλα αυτά, η θέα των λιτών και μη επιπλωμένων δωματίων δεν παύει να συγκινεί τους επισκέπτες στη σκέψη των θριαμβευτικών στόχων που πέτυχε ο συνθέτης.

Το 1913, στην εκατονταετηρίδα από τη γέννησή του, τοποθετήθηκε στον μικρό κήπο μπροστά από το σπίτι μια χάλκινη προτομή του G. Cantù.

Ο Βέρντι ήταν ο σημαντικότερος Ιταλός μουσικοδραματουργός του 19ου αιώνα, ο διάδοχος των Μπελίνι, Ντονιτσέτι και Ροσσίνι. Μαζί με τον Βάγκνερ, ήταν ο σημαντικότερος συνθέτης όπερας της εποχής και έλαβε εθνική και διεθνή αναγνώριση για τα δυνατά σκηνικά έργα του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένας νέος πολυμεσικός τρόπος λειτουργίας του μουσείου είναι διαθέσιμος.

Ρέκβιεμ 

Ο Βέρντι ήταν βαθιά συγκινημένος από το θάνατο του μυθιστοριογράφου Αλεσάντρο Μαντσόνι το 1873. Σεβόταν τον Manzoni περισσότερο από οποιονδήποτε σύγχρονο του, και ο θάνατος του τον ώθησε να γράψει ένα πλήρες Ρέκβιεμ, το οποίο όμως διαφέρει σε πολλά σημεία από το κείμενο της Καθολικής Λειτουργίας Ρέκβιεμ.

Διατήρησε το Libera me από την πρώτη του προσπάθεια, αν και με σημαντικές αλλαγές, και ο Βέρντι ολοκλήρωσε το Ρέκβιεμ του τον Απρίλιο του 1874. Η πρώτη του εκτέλεση έγινε στην αφανή εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Μιλάνο.