Πανέμορφα μικρά ελληνικά νησιά περιμένουν κάποιον να τα…αγοράσει

Μεγάλα «τζάκια» γλυκοκοιτάζουν την ιδέα να αποκτήσουν έναν επίγειο παράδεισο στην Ελλάδα. Η απόκτηση όμως ενός νησιού δεν είναι καινούργια ιδέα. Από τότε  που ο θρυλικός Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό το 1963 η απόκτηση ενός νησιού αποτελεί την απόλυτη ένδειξη κοινωνικού στάτους.

Ο Έλληνας κροίσος μετέτρεψε το νησί σε έναν μικρό παράδεισο όπου έζησε εκεί μεγάλες στιγμές. Ανακαίνισε τη βίλα που υπήρχε στο νησί από τον 19ο αιώνα, δίνοντάς της μάλιστα χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, και κατασκεύασε λίγα ακόμη κτίρια, καθώς και ιδιόκτητο λιμάνι όπου για πολλά χρόνια ελλιμενιζόταν η θαλαμηγός του Χριστίνα.

Έφερε κάθε λογής λουλούδια και φυτά, ακόμη και τροπικά πτηνά, ενώ διάνοιξε δρόμο, ώστε να είναι το νησί προσβάσιμο μέσω αυτοκινήτου

Ο Σκορπιός πέρασε το 2013 στον Ρώσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ με μακροχρόνια μίσθωση αντί ποσού άνω των 100 εκατ. δολαρίων.

Το τροποποιημένο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Μυκήναι ΑΕ προβλέπει διπλάσιο αριθμό κλινών και αύξηση της δομούμενης επιφάνειας κατά περίπου 10.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το τροποποιημένο σχέδιο για τη δημιουργία μονάδας VIP exclusive club, που έχει δρομολογήσει ο ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, με στόχο την προσέλκυση VIP ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο, προβλέπει σημαντική αύξηση αλλά και χωρική ανακατανομή της συνολικής δόμησης στις εγκεκριμένες κτιριακές ενότητες της επένδυσης, αρχικού προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ.

Μπορεί κάποιος να βρει ποια ιδιωτικά νησιά πωλούνται Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία. Και στην Ελλάδα εξακολουθούν να προσφέρονται προς πώληση ιδιωτικά νησιά.

Στην ιστοσελίδα private islands online υπάρχουν αγγελίες πώλησης για πάνω από δέκα ελληνικά νησιά. Ειδικότερα:

Δουλίχιο Εχινάδων

Στο σφυρί έχει βγει το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα. Έχει επιφάνεια 5.400.000 τ.μ. με το υψηλότερο σημείο του νησιού να φτάνει τα 250 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το Δουλίχιο βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος κοντά στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου και αποτελεί μέρος των Εχινάδων Νήσων. Το νερό είναι εκπληκτικά καθαρό και κυμαίνεται από βαθύ μπλε έως ανοιχτό πράσινο

Το νησί έχει περίπου 4.000 ελιές και θαμνώδη βλάστηση. Το έδαφος είναι βραχώδες με κόκκινο χώμα.

Αγ. Θωμάς

Το νησί του Αγίου Θωμά είναι μέρος του συμπλέγματος των Διαπορίων Νήσων στον Σαρωνικό Κόλπο, μια περιοχή της Ελλάδας που φημίζεται για την καταπράσινη σμαραγδένια ομορφιά των γραφικών νησιών της.

Το νησί είναι το μεσαίο μεταξύ τριών νησιών που πωλούνται. Έχει έκταση 1.214 στρέμματα, 202 από τα οποία διατίθενται προς πώλησης.

Είναι προσβάσιμο με θαλάσσιο ταξί από την Κόρινθο και από την Αθήνα σε 20 λεπτά και 45 λεπτά αντίστοιχα.

Υπάρχουν 2 γοητευτικά χωριά στη γύρω περιοχή με πολυτελείς βίλες κατά μήκος της ακτής.

Ο κοντινότερος οικισμός του Κόρφου είναι ένα ήσυχο παραθεριστικό χωριό όπου τα πολλά μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη είναι διάσπαρτα στον αστραφτερό Σαρωνικό και τον Αργολικό κόλπο.

Η πόλη των Μεγάρων απέχει μόλις μισή ώρα, καθιστώντας την τοποθεσία απολύτως προνομιακή για ένα θέρετρο που εξυπηρετεί την ελίτ της Ευρώπης.

Αγ. Ιωάννης

Εκπληκτικές ευκαιρίες προσφέρει το μεγάλο αυτό νησί, έκτασης 3.000 στρεμμάτων που απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.

Σε απόσταση 15 λεπτών με βάρκα από το γραφικό ψαροχώρι του Κόρφου, το νησί προσφέρει απίστευτη θέα στον αστραφτερό κόλπο και τη μαγευτική ηπειρωτική χώρα.

Νήσος Πάτροκλος

Ένα νησί 643 στρεμμάτων πλούσιο σε πολιτιστική κληρονομιά κοντά στην Αθήνα, ο Πάτροκλος είναι περιζήτητος από τους επενδυτές εδώ και χρόνια.

Η βορειοανατολική πλευρά του νησιού είναι εύκολα προσβάσιμη, με γόνιμο έδαφος που μπορεί να αξιοποιηθεί για καλλιέργειες.

Διαθέτει περισσότερα από 5.000 ελαιόδεντρα, πεύκα και πυκνές θαμνώδεις εκτάσεις.

Το βόρειο τμήμα καλύπτει περίπου 1.100 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, το υπόλοιπο είναι βραχώδες, με πράσινο μάρμαρο.

Δύο μικρές προβλήτες εξυπηρετούν το νησί, επιτρέποντας σε μικρά σκάφη να ελλιμενιστούν.

Βούβαλος

Αυτό το εκπληκτικό ιδιωτικό νησί βρίσκεται στον ειδυλλιακό Αμβρακικό Κόλπο.

Το νησί έχει πάνω από 125 στρέμματα ελαιώνες, δάση και λόφους.

Ένα εξαιρετικά μοναδικό νησί, ο Βούβαλος έχει ένα εντυπωσιακό και ασυνήθιστο σχήμα που προσφέρει φυσικά λιμάνια.

Υπάρχει επίσης μια λιμνοθάλασσα στο κέντρο του νησιού.

Συχνά συναντά κανείς δελφίνια στα καθαρά νερά της περιοχής.

Ο Βούβαλος έχει όμορφες αμμώδεις παραλίες, ενώ βρίσκεται κοντά σε διεθνές αεροδρόμιο και σε πολλές μικρές πόλεις.

Σοφία Εχινάδων

Αυτό το μοναδικό νησί αποτελείται από ένα ιδιωτικό νησί στο κέντρο του Ιονίου Πελάγους.

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, και είναι ένας καταπράσινος παράδεισος προστατευμένου φυσικού περιβάλλοντος.

Με μεγάλο μέτωπο στη θάλασσα, ήπιο έδαφος και εγγύτητα στη δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδας, προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης, είτε για ιδιωτική κατοικία είτε για ένα μικρό, αποκλειστικό θέρετρο κατοικιών.

Έχει επιφάνεια περίπου 176 στρέμματα.

Είναι επίπεδο, με άφθονη βλάστηση και σε όλη τη δυτική ακτή του καλύπτεται από κέδρους.

Το τοπίο κόβει την ανάσα, η θάλασσα καθαρή και αστραφτερή.