Η Ολλανδία θα παρέχει δωρεάν αντηλιακή κρέμα για την αντιμετώπιση των επιπέδων ρεκόρ καρκίνου του δέρματος

Οι διανομείς θα βρίσκονται σε σχολεία, πάρκα, αθλητικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη τη χώρα αυτό το καλοκαίρι

Στους πολίτες των Κάτω Χωρών θα προσφέρεται δωρεάν αντηλιακή προστασία αυτό το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επίπεδα ρεκόρ καρκίνου του δέρματος στη χώρα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό το καλοκαίρι θα διατεθούν διανεμητές αντηλιακής κρέμας σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Είπε ότι θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην αντηλιακή προστασία και να μην ταλαιπωρούνται από παράγοντες όπως το κόστος ή η ταλαιπωρία.

Σε μια εκστρατεία για τη δημόσια υγεία που θεωρείται ότι είναι παρόμοια σε κλίμακα μόνο με -και εν μέρει εμπνευσμένη από- την εκστρατεία “slip, slop, slap” της Αυστραλίας που διαρκεί δεκαετίες, η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να φορέσουν ένα πουκάμισο, να βάλουν ένα αντηλιακό και να βάλουν ένα καπέλο, οι ολλανδικές αρχές ελπίζουν ότι η εκστρατεία θα μετατρέψει την πράξη της εφαρμογής αντηλιακής κρέμας σε μια αδιαμφισβήτητη συνήθεια.

Η εκστρατεία παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο σε ένα φεστιβάλ στην πόλη Μπρέντα, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Το νοσοκομείο Venlo-Venray, κοντά στα γερμανικά σύνορα, φέρεται να συνεργάζεται με τους κρατικούς ασφαλιστές υγείας για να χρηματοδοτήσει την παροχή αντηλιακής κρέμας σε διάφορους δήμους σε 120 δημοτικά σχολεία.

Εκπρόσωπος της κλινικής δήλωσε ότι ένας από τους δερματολόγους της είχε την ιδέα να μετατρέψει τα δοχεία που είχαν τοποθετηθεί για την παροχή απολυμαντικού χεριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε δοχεία με αντηλιακή κρέμα, μετέδωσε το NOS.

Οι ιατρικές αρχές έχουν αναφέρει αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος τα τελευταία χρόνια. Η αντηλιακή κρέμα είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη προστασία κατά της νόσου και τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν να την εφαρμόζουν από μικρή ηλικία, ώστε να γίνει τόσο τελετουργικό όσο το βούρτσισμα των δοντιών, δήλωσε σύμβουλος από ένα θέρετρο κολύμβησης στη Βόρεια Θάλασσα.

Ο Jacco Knape από την παραθαλάσσια πόλη Katwijk δήλωσε: “Κοστίζει λίγα χρήματα, αλλά εκτιμούμε πολύ την υγεία των ανθρώπων”, πρόσθεσε: “Βλέπουμε τακτικά ανθρώπους να απολαμβάνουν τον ήλιο αλλά να παραμελούν την προστασία τους και λόγω του γεγονότος ότι το Katwijk δέχεται πάνω από το μέσο όρο ηλιοφάνειας, αυτό δεν είναι καλό”

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος αυξάνονται τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στη γειτονική Γερμανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του δέρματος αυξήθηκε κατά 55% από το 2001.

Σημαντική εξοικονόμηση πόρων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της μείωσης του καρκίνου του δέρματος, δήλωσαν οι ειδικοί.

Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλες εκτάσεις της κεντρικής Ευρώπης και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.

Η Πολωνία, η Γαλλία και η Γερμανία βιώνουν μερικές από τις υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ οι σκανδιναβικές και μεσογειακές χώρες είναι αντίθετα πιο δροσερές από το κανονικό για αυτή την εποχή του έτους.

Guardian