Home Διεθνη Βρέθηκαν τα τέσσερα παιδιά που επέζησαν αεροπορικού δυστυχήματος στον Αμαζόνιο.

Βρέθηκαν τα τέσσερα παιδιά που επέζησαν αεροπορικού δυστυχήματος στον Αμαζόνιο.

by bot

Κολομβία: «Πεινάω, η μαμά μου πέθανε» – Βρέθηκαν τα τέσσερα παιδιά που επέζησαν αεροπορικού δυστυχήματος στον Αμαζόνιο.

‘Εμειναν σαράντα μέρες στη ζούγλα.

Τέσσερα παιδιά ιθαγενών επέζησαν από αεροπορικό δυστύχημα στον Αμαζόνιο που σκότωσε τρεις ενήλικες και στη συνέχεια αψήφησαν τη ζούγκλα για 40 ημέρες πριν βρεθούν ζωντανά από Κολομβιανούς στρατιώτες, δίνοντας αίσιο τέλος σε ένα έπος αναζήτησης και διάσωσης που καθήλωσε ένα έθνος και ανάγκασε τον συνήθως αντιμαχόμενο στρατό και τους ιθαγενείς να συνεργαστούν.

Το αλεύρι μανσάβας και κάποια εξοικείωση με τους καρπούς του τροπικού δάσους ήταν το κλειδί για την εξαιρετική επιβίωση των παιδιών σε μια περιοχή όπου τα φίδια, τα κουνούπια και άλλα ζώα αφθονούν. Τα μέλη της φυλής Huitoto, ηλικίας 13, 9 και 4 ετών και 11 μηνών, αναμένεται να παραμείνουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο για να λάβουν θεραπεία μετά τη διάσωσή τους την Παρασκευή.

Συγγενείς της οικογένειας, ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο καθώς και κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι συνάντησαν τα παιδιά το Σάββατο στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Μπογκοτά. Ο υπουργός Άμυνας Iván Velásquez δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα παιδιά ενυδατώνονται και δεν μπορούν ακόμη να φάνε φαγητό.

Las primeras imágenes del encuentro entre la Guardia Indígena y los niños perdidos en la selva el #Guaviare.

, medios públicos de Colombia.Conéctate con #ElNoticieroDeTodos #EnVivobit.ly/rtvcenvivo

«Η μεγαλύτερη κόρη, η Λέσλι, κρατώντας τη μικρή από το χέρι, έτρεξε προς εμένα. Την πήρα στην αγκαλιά μου, μου είπε ‘πεινάω’», ανέφερε ο Νικολάς Ορδόνιες Γκόμες, μέλος της ομάδας.

«Τη ρώτησα πού είναι το αγόρι. Ήταν ξαπλωμένο στο πλευρό. Έπειτα από ένα πρώτο χάδι, του έδωσα λίγο φαγητό, σηκώθηκε και μου είπε, έχοντας πλήρη συναίσθηση του τι μου έλεγε: ‘η μαμά μου πέθανε’», συνέχισε.

«Τους είπαμε γλυκά λόγια, πως είμαστε φίλοι, ότι μας έστειλαν οι δικοί τους, μας έστειλαν ο μπαμπάς, ο θείος. Πως ήμασταν της οικογένειας», είπε ο Ορδόνιες Γκόμες.

318.5K

Views

 

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024