Home Διεθνη Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για ένα υποβρύχιο που περιηγείται στα συντρίμμια του Τιτανικού

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για ένα υποβρύχιο που περιηγείται στα συντρίμμια του Τιτανικού

by bot

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για ένα υποβρύχιο που περιηγείται στα συντρίμμια του Τιτανικού

Η αμερικανική ακτοφυλακή ξεκίνησε τη Δευτέρα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για ένα υποβρύχιο που αγνοείται κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στα συντρίμμια του Τιτανικού, μετέδωσε το CNN που συνεργάζεται με το CTV News.

Η ομάδα που πραγματοποίησε το ταξίδι, η Oceangate Expeditions, δήλωσε ότι “διερευνά και κινητοποιεί όλες τις επιλογές για να φέρει το πλήρωμα πίσω με ασφάλεια”.

“Όλη μας η προσοχή επικεντρώνεται στα μέλη του πληρώματος στο υποβρύχιο και στις οικογένειές τους. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την εκτεταμένη βοήθεια που έχουμε λάβει από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες βαθέων υδάτων στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το υποβρύχιο”, δήλωσε η ομάδα. “Εργαζόμαστε για την ασφαλή επιστροφή των μελών του πληρώματος”.

Το υποβρύχιο χωράει έως και πέντε άτομα, αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. Δεν ήταν άμεσα σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος.

Το CNN επικοινώνησε με την ακτοφυλακή της Βοστώνης και τις αρχές στο Νιουφάουντλαντ του Καναδά.

Ο Τιτανικός, ως γνωστόν, προσέκρουσε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι και βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό τον Απρίλιο του 1912, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.500 ανθρώπους. Τα συντρίμμια του Τιτανικού, που ανακαλύφθηκαν το 1985, βρίσκονται σε δύο μέρη στον πυθμένα του ωκεανού, σχεδόν 13.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια, νοτιοανατολικά του Νιουφάουντλαντ.

Μια αρχειοθετημένη έκδοση της ιστοσελίδας της OceanGate, προσβάσιμη μέσω του Wayback Machine του Internet Archive, περιγράφει τι μπορούν να περιμένουν οι επιβάτες στο ταξίδι των 250.000 δολαρίων.

“Ακολουθήστε τα βήματα του Ζακ Κουστώ και γίνετε ένας υποβρύχιος εξερευνητής – ξεκινώντας με μια κατάδυση στο ναυάγιο του RMS Titanic. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να βγείτε έξω από την καθημερινότητα και να ανακαλύψετε κάτι πραγματικά εξαιρετικό”, αναφέρει η ιστοσελίδα. “Γίνετε ένας από τους λίγους που θα δουν τον Τιτανικό με τα ίδια τους τα μάτια”.

Η οκταήμερη αποστολή έχει ως βάση το Σεντ Τζονς του Νιουφάουντλαντ. Το ταξίδι ξεκινά με ένα ταξίδι 400 ναυτικών μιλίων προς το σημείο του ναυαγίου.

Εκεί, μέχρι πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός πιλότου, ενός “ειδικού περιεχομένου” και τριών επιβατών που πληρώνουν, επιβιβάζονται στο υποβρύχιο με την ονομασία “Titan” και κατεβαίνουν στο βυθό του ωκεανού.

“Μόλις το υποβρύχιο εκτοξευθεί, θα αρχίσετε να βλέπετε εξωγήινες μορφές ζωής να περνούν από το παράθυρο καθώς βυθίζεστε όλο και πιο βαθιά στον ωκεανό. Η κάθοδος διαρκεί περίπου δύο ώρες, αλλά μοιάζει με το ανοιγόκλεισμα του ματιού”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

CNN.com

You may also like

artpointview.gr @ 2024