Οι αριθμοί και η διεθνής επικαιρότητα

52-19: Με 52 ψήφους υπέρ και 19 κατά, η Γερουσία της Αυστραλίας ενέκρινε τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος ώστε να αναγνωριστούν οι αυτόχθονες πληθυσμοί. Το δημοψήφισμα, το οποίο θα προγραμματιστεί εντός έξι μηνών, θα ρωτήσει τους Αυστραλούς αν θέλουν να συσταθεί μια επιτροπή που θα συμβουλεύει το κοινοβούλιο για οτιδήποτε αφορά τους ιθαγενείς και τους κατοίκους των νησιών Τόρες Στρέιτ.

6: Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης τη Δευτέρα. Παλαιστίνιοι μαχητές απάντησαν με βόμβες δίπλα στο δρόμο, ενώ το Ισραήλ ανέπτυξε ένα ελικόπτερο στην περιοχή για πρώτη φορά από τη δεύτερη Ιντιφάντα πριν από περίπου 20 χρόνια.

10: Στο ταξίδι του με άλλους Αφρικανούς ηγέτες στο Κίεβο και τη Μόσχα, ο Πρόεδρος Cyril Ramaphosa παρουσίασε το ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων της Νότιας Αφρικής για την Ουκρανία. Η πρόταση φαίνεται να ευνοεί την Ουκρανία, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θα την εξετάσει, και αυτό που πραγματικά θέλει η Νότια Αφρική είναι οι απρόσκοπτες εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών και ρωσικών λιπασμάτων.

96: Η αμερικανική ακτοφυλακή αναζητά ιδιωτικό υποβρύχιο που εξαφανίστηκε την Κυριακή στα ανοικτά των ακτών του νοτιοανατολικού Καναδά, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού. Οι πέντε επιβάτες – ένας εκ των οποίων πιστεύεται ότι είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντιν – φέρεται να είχαν 96 ώρες οξυγόνου όταν εξαφανίστηκαν.

666: Το διαβόητο λεωφορείο της Πολωνίας με τον διαβόητο αριθμό 666, το οποίο πηγαίνει στο θέρετρο Χελ, θα γυρίσει τον τελευταίο του αριθμό ανάποδα στις 24 Ιουνίου. Η εταιρεία λεωφορείων συμφώνησε στην αλλαγή υπό την πίεση θρησκευτικών συντηρητικών που ανησυχούν για τη “διάδοση του σατανισμού”. Μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς σκέφτονταν οι Hel, αλλά σημειώστε ότι η πολωνική λέξη για τον κολασμένο υπόκοσμο είναι στην πραγματικότητα pieklo!