Home Προβολεις Το BBC αποκάλυψε παγκόσμιο κύκλωμα που έκανε σαδιστικά βασανιστήρια σε πιθήκους

Το BBC αποκάλυψε παγκόσμιο κύκλωμα που έκανε σαδιστικά βασανιστήρια σε πιθήκους

by bot

Το BBC αποκάλυψε παγκόσμιο κύκλωμα που έκανε σαδιστικά βασανιστήρια σε πιθήκους

Οι δημοσιογράφοι του BBC, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κατάφεραν να εισχωρήσουν μυστικά μέσω Telegram σε μια από τις κύριες ομάδες που ήταν υπεύθυνες για τα βασανιστήρια των πιθήκων, όπου εκατοντάδες άνθρωποι μπαίνουν για να βρουν ιδέες για ακραία βασανιστήρια και να αναθέσουν σε ανθρώπους στην Ινδονησία και σε άλλες ασιατικές χώρες να εκτελέσουν τις επιθυμίες τους.

Ο στόχος των σαδιστών ήταν να δημιουργούν κατά παραγγελία ταινίες, στις οποίες κακοποιούνται και βασανίζονται μωρά πιθήκων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μωρά των πιθήκων θανατώνονται.

Το BBC εντόπισε τόσο τους βασανιστές στην Ινδονησία, όσο και τους διανομείς και τους αγοραστές των ταινιών στις ΗΠΑ, και απέκτησε πρόσβαση σε μια διεθνή προσπάθεια για να εντοπιστούν οι πελάτες και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Τουλάχιστον 20 άτομα βρίσκονται προς το παρόν υπό έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ αυτών και τρεις γυναίκες που ζουν στη Βρετανία, οι οποίες συνελήφθησαν από την αστυνομία πέρυσι και αφέθηκαν ελεύθερες ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, συνελήφθη και ένας άνδρας στην πολιτεία του Όρεγκον των ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορήθηκε για τους βασανισμούς την περασμένη εβδομάδα.

Ο Mike McCartney, βασικός διανομέας των βίντεο στις ΗΠΑ, γνωστός ως «Ο βασιλιάς των βασανιστηρίων» μίλησε στο BBC και περιέγραψε τη στιγμή που εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των βασανιστηρίων των πιθήκων στο Telegram.

Έκαναν μια έρευνα online», είπε ο McCartney. «Θες να υπάρχει σφυρί; Θες πένσα; Θες ένα κατσαβίδι;» ρωτούσαν στην έρευνα. «Το βίντεο που προέκυψε ήταν «το πιο γκροτέσκο πράγμα που έχω δει ποτέ», είπε στο BBC.

Ο McCartney, πρώην μέλος συμμορίας που έχει καταδικαστεί και πέρασε χρόνο στη φυλακή πριν μπει στο κύκλωμα των βασανιστηρίων των πιθήκων, κατέληξε να διευθύνει πολλές ομάδες στο Telegram, όπου λάτρεις των βασανιστηρίων μοιράζονται βίντεο.

«Δεν διαφέρει τίποτα από τα χρήματα για τα ναρκωτικά», είπε. «Τα χρήματα για τα ναρκωτικά προέρχονται από βρώμικα χέρια, αυτά τα χρήματα προέρχονται από ματωμένα χέρια».

Το BBC εντόπισε επίσης δύο άλλους βασικούς υπόπτους που ερευνώνται τώρα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS). Πρόκειται για τη Stacey Storey, περίπου 40 ετών από την Αλαμπάμα που ήταν γνωστή στην κοινότητα ως «Σαδίστρια» και ένα ηγετικό μέλος γνωστό ως «Mr. Πίθηκος», του οποίου το πραγματικό όνομα δεν αποκαλύπτεται για λόγους ασφαλείας.

Ο «Mr . Πίθηκος» ομολόγησε σε συνέντευξή του στο BBC ότι ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων πιθήκων και τα βασανιστήρια πολλών ακόμη. Είχε παραγγείλει δε, «εξαιρετικά βάναυσα» βίντεο.

Το τηλέφωνο της Story κατασχέθηκε από πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Σε αυτό βρέθηκαν σχεδόν 100 βίντεο με βασανιστήρια πιθήκων καθώς και στοιχεία ότι είχε πληρώσει για να δημιουργηθούν μερικά από τα πιο ακραία βίντεο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Story ήταν ενεργό μέλος σε μια ομάδα βασανιστηρίων μόλις τον περασμένο μήνα.  Όταν την προσέγγισε το BBC τον Ιανουάριο στην Αλαμπάμα, εκείνη ισχυρίστηκε ότι είχαν χακάρει τον λογαριασμό της και αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερώς τις κατηγορίες εναντίον της.

Ο «Mr. Πίθηκος», η Stacey Storey και ο Mike McCartney είναι τρεις από τους πέντε βασικούς στόχους στην εν εξελίξει έρευνα για την Εσωτερική Ασφάλεια. Δεν τους έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 7 ετών εάν ασκηθούν διώξεις βάσει αποδεικτικών στοιχείων που έχει συγκεντρώσει το DHS.

Ο ειδικός πράκτορας Paul Wolpert, ο οποίος ηγείται της έρευνας του DHS, είπε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ερευνητές σοκαρίστηκαν από τη φύση των εγκλημάτων.

«Δεν ξέρω αν κάποιος θα ήταν ποτέ έτοιμος για ένα έγκλημα σαν αυτό», είπε. «Το ίδιο θα συμβεί με τους δικηγόρους και τους ενόρκους, και οποιονδήποτε διαβάσει ότι συμβαίνει αυτό. Θα είναι σοκαριστικό νομίζω» όπως είπε.

Οποιοσδήποτε εμπλέκεται στην αγορά ή τη διανομή των βίντεο βασανιστηρίων των πιθήκων θα πρέπει «να περιμένει να χτυπήσει η πόρτα του κάποια στιγμή», είπε ο πράκτορας Wolpert. «Δεν πρόκειται να το ξεφύγει κανείς» δεσμεύτηκε.

Η αστυνομία στην Ινδονησία συνέλαβε δύο υπόπτους για βασανιστήρια. Ο Asep Yadi Nurul Hikmah κατηγορήθηκε για βασανισμό ζώων και πώληση προστατευόμενου είδους και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση. Ο M Ajis Rasjana καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες, η οποία είναι η μέγιστη ποινή για βασανισμό ζώου στη χώρα.

Τα βίντεο με τα βασανιστήρια των πιθήκων εξακολουθούν να είναι εύκολα προσβάσιμα στο Telegram αλλά και στο Facebook, όπου το BBC εντόπισε πρόσφατα δεκάδες ομάδες, που μοιράζονται ακραίο περιεχόμενο. Μερικές από αυτές έχουν πάνω από 1.000 μέλη.

«Έχουμε δει μια κλιμάκωση σε αυτό το ακραίο περιεχόμενο, το οποίο παλαιότερα ήταν κρυμμένο, αλλά τώρα κυκλοφορεί ανοιχτά σε πλατφόρμες όπως το Facebook», δήλωσε η Sarah Kite, συνιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα ζώα Action for Primates.

Οι ιθύνοντες του Facebook ενημέρωσαν το BBC ότι έχουν αφαιρέσει τις ομάδες αυτές. «Δεν επιτρέπουμε την προώθηση της κακοποίησης ζώων στις πλατφόρμες μας και αφαιρούμε αυτό το περιεχόμενο όταν το αντιληφθούμε, όπως κάναμε σε αυτήν την περίπτωση», είπε ένας εκπρόσωπος του Facebook.

 

Η Sarah Kite, ζήτησε επίσης να επικαιροποιηθούν οι νόμοι στη Βρετανία προκειμένου να διευκολυνθεί η δίωξη ατόμων που πληρώνουν για τη δημιουργία των βίντεο με τα βασανιστήρια των πιθήκων.

«Εάν κάποιος εμπλέκεται στην πρόκληση αυτού του πόνου, πληρώνοντας για αυτό και παρέχοντας μια λίστα με πράγματα που θέλει να κάνει στο ζώο, θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρότεροι νόμοι ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», είπε.

Το YouTube είπε στο BBC ότι η κακοποίηση ζώων «δεν έχει θέση στην πλατφόρμα και η εταιρεία εργάζεται σκληρά για να αφαιρέσει γρήγορα το παράνομο αυτό περιεχόμενο».

«Μόνο φέτος, αφαιρέσαμε εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο και κλείσαμε χιλιάδες κανάλια για παραβίαση των πολιτικών μας», ανέφερε η δήλωση από το YouTube.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Telegram σημείωσαν ότι δεσμεύονται να προστατεύσουν το απόρρητο των χρηστών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελευθερία του λόγου». Πρόσθεσαν δε, ότι «δεν μπορούν να περιπολούν προληπτικά ιδιωτικές ομάδες».

πηγη lifo.gr

You may also like

artpointview.gr @ 2024